sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Omenoita, kantarelleja, lohta, Estonia ja muuta

Sunnuntai. Mikä ihana päivä tehdä ihan mitä huvittaa.


Eilinen meni jotenkin mallikkaasti. Olin iltapäivällä ahkera. Kudoin ensin hetken sukkaa ja siirryin sitten keittiöön. Puuhia rytmitti kaksi jaksoa Vain Elämää-sarjasta.


Käsittelyyn pääsivät loput omenat.


Tein taas pellillisen piirakkaa. Loput omenalohkot päätyvät tänään illalla omenariisipuuroon.


Vein piirakasta muutaman palan TheBaariin saaden kiitosta niin ajatuksesta kuin maustakin.


Sain Ystävä O:lta kantarellejä. Pilkoin sipulia pannulle ja heitin sienet pilkottuna perään. Vähän jauhoja ja sopivasti kermaa. Mukaan vain suolaa ja pippuria. Nami.


Sillä aikaa kun perunat kiehuivat, riipi Tuppo siitä lohesta palat talteen ilman nahkaa ja ruotoja.


Tekemäni sienisalaatti ei mahtunut samalle lautaselle kantarellien kanssa. Sitä syödään Reissumiehen 'tosi tumma' kanssa.


-- Joko tämä alkaa näyttää ruokablogilta? NOT.


*   *   *

Eilinen ilta TheBaarissa sujui ihan mukavasti. Alkuilta oli hiljainen, loppuilta ei. Mitään suurempia häsläyksiä ei sattunut vaan ilta sujui ihan rauhallisesti. 

Tuhat pistettä ja papukaija-merkki oli (minun mielestäni) jaossa: risteyksen vastapuolella oli tyyppi, joka kaatuili ihan holtittomasti. Putosi kyykkyyn/selälleen ja ponkaisi samantien ylös. Kukaan autoilijoista ei jarruttanut saati pysähtynyt paikalle. Sitten siihen saapui kaksi pyöräilijää eri suunnista. He pysähtyivät, mutta homma ei edennyt. Eivät olleet tajunneet soittaa mihinkään!??

Sanoin parille nuorelle miesasiakkaalle siinä terassilla, että "menkää te pliis auttamaan kun itse en voi lähteä". Pojat lähtivät ja homma eteni. He pysäyttivät ohi ajavan poliisiauton ja pian siihen saapui ambulanssikin. Poliisit epäilivät sen parikymppisen vetäneen lakkaa (huume). Pitkään se ambulanssi oli paikalla ennen kun lähtivät kuskaamaan nuorukaista hoitoon.

Reilu tunti myöhemmin samassa kohtaa risteystä makasi joku, mutta nyt siinä oli jo ambulanssi paikalla. Muutenkin niitä sairaankuljetusautoja näkyi eilen tavallista enemmän. Tuntuu aina pahalle.


*   *   *

Ja pahalle tuntuu sekin, että tänään on tasan kaksikymmentä vuotta kun Estonia upposi. Minuutin hiljaisuus sille..

..................................................suru & myötätunto.

Muistan kyseisestä aamusta sen, että olin aamupuuhissa ennen töihin lähtöä kun kuulin uutisen radiosta. Sen ymmärtäminen vei aikaa. Töissä asiaa tietysti puitiin.

*   *   *

Flunssainen Tuppo kuorsaa. Minä taidan käydä suihkussa, kutoa hieman sukkaa ja lähteä sitten suunnitelmistani poiketen TheBaariin bingoon. Ehtii sitä illalla sitten jatkaa kutomista. Ja tehdä vaikka luumupiirakan ja lisää lohta. Ja sitä omenariisipuuroa :) 

Leppoisaa syyssunnuntaita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!