torstai 8. tammikuuta 2015

Seitisoppa!?!

Oppii se vanha Stanstakin näemmä uusille poluille.


Minä, joka olen vannoutunut valkosipulin ja kalan inhoaja, en tykkää edelleenkään valkosipulista lukuisten vuosien harjoittelun jälkeen. MUTTA. Kannattaa mennä nälkäisenä kauppaan? Ostin seitä. Minä???

No, kotiin päästyämme oli ajatus keitosta, mutta vain aavistus siitä miten sen valmistaisin. Päätin olla luova. Aloitin perunoista.


Minä pesin ja kuorin ne perunat, Tuppo pilkkoi. Ja pilkkoi sipulitkin.


Mietin muille aineosille valmistusjärjestystä.


Laitoin perunakuutiot kiehumaan vähään veteen ja samaan aikaan kuullotin sipulit pannulla vihannessekoituksen kera.


Lisäsin ne kattilaan ja otin sen KALAn käsittelyyn.


Pilkoin kuutioiksi ja käytin pannulla ennen kun nekin menivät samaan kattilaan.


Lisäsin mausteeksi musta- ja valkopippuria, rakuunaa sekä välimeren yrttimaustetta.


Annoin kiehuskella jonkun aikaa ja lisäsin sitten ensin paprika & sipuli -tuorejuustoa. Hetken päästä laitoin mukaan kuohukermaa, kiehautin ja annoin hetken hautua.


Oi että! Söin kaksi (pientä) lautasellista. Minä, ja kalaa!!! HALOO! :) 


Nythän olen kokannut jo lohta ja seitä. Mitähän kalaa seuraavaksi?

*    *    *

Sain tänään käytyä kynsihuollossa. Johan lykkäsin menoa kaksi-kolme viikkoa...


Värin valinta oli yhtä vaikeaa kuin useinmiten. Mustaa, tumman vihreää, tumman sinistä vai jotain muuta? Päädyin hetken mielijohteesta metallinhohtoiseen tummaan lilaan, josta näemmä pidän kovasti.

*    *    *

Ilman mitään uuden vuoden päätöstä näyttää siltä, että alamme saada vuorokausirytmin kohdilleen. Johan se on ollut kauan nurinkurinen - ja se näkyy vyötäröllä. Ollaan meinaan syöty pääasiassa öisin. Nyt väsyttää illalla ja ollaan herätty parina viime aamuna ensin viideltä ja tänään kahdeksalta. 

Kello on nyt vähän yli yhdeksän illalla ja minua väsyttää. (varmaan se kalasoppakin) Tuppo tuli juuri saunasta, itse en edes jaksanut mennä. Menen vasta aamulla. Ja sen jälkeen alan kutomaan valmistuneelle sukalle paria.

Näillä eväillä eteenpäin!




6 kommenttia:

  1. JEEEE!
    Ja nuo kynnet on vissiinkin parhaat mitä sulla on ollut! Ihan mun lakka!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Liskis, kiitos! Näkisitpä luonnonvalossa! (voi yrittää kuvata..)

      Poista
  2. Hieno lakka! Varsin kirkollinen sakraalivioletti. :) Jahas, meillä sa kuhaa, ahventa, siikaa, nieriää ja silloin tällöin turskaa kalatiskiltä, siitä vaan kokeilemaan! Kuhaa paistan itse usein chiliöljyssä, lisään sitruunaa ja yrttejä maun mukaan, kastikkeeksi wasabisoijamajoneesia. Hyvää on. Useimmiten salaatin kanssa, joskus keittelin vaikkapa kukkakaalia ja parsakaalia lisukkeeksi, tai wokkivihanneksia, se peruna, pasta ja riisi kun on pannassa.

    HannaHoo

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos HannaHoo! Viidyn tässä lilassa hyvin.
      Olen joskus suunnitellut, että alkaisin käyttämään yhtä kalatiskiä, tutustuisin myyjään ja noutaisin kerran viikossa kalaa plus valmistusvinkin. Otan homman uudelleen harkintaan... :)

      Poista
  3. Olipas mukava lukea taas kulumisiasi. Hetkeen en ole piipahtanut. Kaloista näin kun joulu on vilä lähellä tulee mieleen vielä monen inhoki lipeäkala. Silakkakin puuttu edellä annetusta listauksesta ja anjovs, joka muistui mieleeni, koska vierailimme eilen äidilläni jolla oli slloin juuri jansonin kiusaus uunissa. Nämä kaikki ovat kutenkin kaloja jotka herättävä suuria tunteita joten eivät välttämättä sovi ihan ensimmäisiksi kokeiltaviksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Megi!
      Oi joi, en tykkää silakoista enkä anjoviksista. Lipeäkalaa en varmaankaan ole maistanut vaikka äiti sitä isälle joka joulu laittoi/laittaa. Ei sekään houkuta. Mutta onhan tuo jo edistystä, että olen tehnyt soppaa lohesta ja seistä. Kuhaa tahtoisin kokeilla...

      Poista

Kiitos kommentistasi!