torstai 5. helmikuuta 2015

Kohti uusia keittoja!

Haluan oppia tekemään ruokia, joita en ole ennen tehnyt!


Ostin maanantaina hetken mielijohteesta facebook'in kirppikseltä kirjan ja kävin noutamassa sen samantien. 


Kirja on Riitta Pojanluoman Sata soppaa. 

"Oodi keitolle - sata sovellusta kiireisen ja kulinaristin lempiruoalle. Sata soppaa on keittokirja, jonka tarkoituksena on laajentaa ja monipuolistaa suomalaisten kotien keittovalikoimaa. Kotoisten liha- ja kalakeittojen lisäksi valikoimasta löytyy runsaasti kasvispitoisia keittoja, sieni- ja äyriäiskeittoja, hienostuneita juustokeittoja, kesällä maistuvia kylmiä keittoja, sosekeittoja, nopeasti valmistuvia pikakeittoja ja raikkaita jälkiruokakeittoja. Osa ohjeista on saanut vaikutteensa ranskalaisesta, venäläisestä, italialaisesta tai thaimaalaisesta keittiöstä, ja keittojen yhteydessä annetaan vinkkejä niiden kanssa sopivista tarjottavista. Lopuksi kirjassa on ohjeet helposti toteutettaviin, leivottuihin lisäkkeisiin."


Kävimme eilen Tupon kanssa kaupassa. (Sain samalla reissulla laitettua isän syntymäpäiväpaketin postilaatikkoon - soitan tänään onnittelut ja kysyn menikö posti perille. Toivottavasti meni!) Ostimme kerralla ruokaa useammalle päivälle. Ainakin yksi päivistä tulee olemaan keittopäivä.

Keittoon löytyy perunoita, bataatteja, porkkanoita, paprikaa, purjoa, (ylläkuvatut kaksi) tuorejuustoa sekä pakastekasviksia jos niitä haluaa laittaa. Ostin myös pakastepussin, jossa on kukkakaalia, parsakaalia sekä porkkanoita. Saas nähdä mitä noista keksin. Ja juu, muistan, ettei kaikkea tarvitse tunkea samaan soppaan. :) Kävimme matkalla oluella - soppaa sekin, heh heh. Tuoppiin ilmestyi hassu kuvio.

Peruna-sipuli-sekoituksesta tulee laatikkoa jauhelihan ja kasvisten kera. Osa jauhelihasta menee kastikkeeseen tai keittoon. Eilen keitettiin perunoita ja tein kermaviilikastikkeen. Niiden kanssa syötiin pinaatilla ja fetalla täytetyt punakampelafileet. Uusi kokemus tuokin. Ja hyvä!

Nyt menen kutomaan, jotta saan arvontapalkintopakettiin mukaan jotain itse tekemääni. :) 

Mitä teillä syödään tänään ja huomenna?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!