keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Naapurin sukat

Ystäväni on pyytänyt villasukkia jo pitkään.


Eräs ystäväni asuu samalla kadulla talossa, joka näkyy meidän parvekkeelta. Jo pitkään hän on pyytänyt itselleen sukkia ja nyt tein ne. Toiveena oli pitkät varret ja oranssi väri, mutta kuten jo tiedätte, niin minulla ei juurikaan ole sitä oranssia lankaa. Päätin taas soveltaa...


Lankoina on mm. Novitan Joki-lankaa ja Lauri-sukkalankaa. Joki huovuttuu konepesussa, joten suosittelen käsinpesua.


Joki-langassa on sama juttu kuin aikoinaan käyttämässäni Puro-langassa, josta tein itselleni kaulaliinan. Kahta identtisesti saman väristä kerää ei ole. Sävyt ovat samat, mutta silti. Se hieman hankaloitti pedantin Stanstan hommaa. 


Onneksi minulla oli kaksi kerää lankaa. Tein toisen varren toisesta kerästä ja toisen toisesta. Kyllä noista lähes saman väriset tuli. Kelpaa. Myöhemmin lanka muuttuu enemmän keltaiseksi.


Ensimmäinen sukka valmistui. Tein varren jälkeen lopun sukan pelkällä Lauri-langalla, jotta sukka kestää käyttöä. Toisen loppuun tekeminen jäi eiliselle.


Ja kun olin päättänyt, niin minähän tein. Lopetin yöllä kahden aikaan. Päättelin sukat tänään ja nyt ne ovat valmiit. Pitänee ottaa yhteyttä ystävään. Saa lämmintä jaloilleen. :) 

EDIT. Soitin juuri ystävälle. Sattuipa (harmillisesti, mutta) sopivasti, että hän on kipeä. Vien sukat ihan kohta "kotiinkannettuna" alaovelle, niin sukat pääsevät parannushommiin! 

Seuraava homma suunnitteluvaiheessa!

4 kommenttia:

 1. Taas kerran totean, että olet kyllä kadehdittavan taitava käsistäsi. :)

  VastaaPoista
 2. Voisko olla ihanampaa lahjaa kuin käsinkudotut villasukat potilaalle? Paranemista hänelle, ja propsit sulle pikaisesta toimituksesta. Hienot tuli, itse en saisi aikaan...

  HannaHoo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos HannaHoo, kyllä oli saajakin mielissään! Sovitti jo ulkona (oli alaovellaan vastassa) sukkaa ja totesi sen olevan juuri oikean kokoinen. Totesi muuten, että "mahtavaa kun on sukat ja säärystimet samassa". Niinpäs onkin! Pikaista paranemista toivotin minäkin!

   Poista

Kiitos kommentistasi!