sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Wanhojen tansseissa

Oltiin perjantaina katsomassa tansseja.


Käveltiin Jäähallille ja treffattiin Tupon äiti matkalla. Paikalla hallissa oli melkein kahdeksansataa tanssijaa yhteensä yhdeksästä eri lukiosta.


Mukana tanssimassa oli myös Tupon vanhin tytär.
Hän oli itse (ehkä äitinsä avustuksella) meikannut ja laittanut hiukset. Mekko oli tuttavalta saatu ja mummun tuunaama. Simppelin kaunis ja erikoisen värinen. Näyttävät korut antoivat ns. loppusilauksen. Kaunis!


Onneksi likka oli viestitellyt etukäteen, että "tulkaa sille puolelle, että orkesteri jää vasemmalle". Jos olisimme olleet toisella sivustalla, niin emme olisi nähneet likan tanssia ollenkaan. Ihmeen sujuvasti kaikki meni. Yhtään isompaa kompastumista tai vastaavaa emme havainneet. 


Tytär oli aluksi sitä mieltä, ettei osallistu ollenkaan. Isänsä sanoi, että "tanssithan muutenkin, niin mene" ja tytär meni. Onneksi!

Minä herkistelin taas. Ainahan olen tällainen. Mutta kun pojat olivat siellä niin tosissaan, poliisien soittokunta soitti hienosti ja kaikilla oli juhlamieli korkealla. Niisk. Tytär oli aurinkoisen onnellinen! Otin muuten pari oikein onnistunutta kuvaa niin, että niissä on tanssijan lisäksi mummu ja iskä. Jäi kiva muisto!

Tytär jäi vielä hakemaan kamppeitaan ja me kävelimme osan paluumatkaa Tupon äidin kanssa. Hän varmasti nautti päästessään katsomaan kättensä jälkeä tyttären päällä! Mummu käveli asemalle ja junaan. 

Tuppo vei minut ulos syömään "vähän-niinkuin-ystävänpäivän-kunniaksi" etukäteen.Vähän tylsää lähibaari-ruokaa, mutta ajatus tärkein. Nälkä lähti.Kyllähän Tuppo olisi halunnut viedä minut Stockmannille ostoksille tanssien jälkeen, mutta kun satoi räntää. Ei huvittanut lähteä kävelemään. Eilen ystävänpäivänä emme tehneet mitään erityistä. Tuppo teki töitä ja minä kudoin. Juuri äsken ilman salamaa otettu kuva. No, tilattuna on (2x) lapanen, jonka sisällä on paikka tölkkiä varten. En löytänyt netistä ohjetta, kuvia kyllä. Tupon äiti (käsityöläinen) ehdotti pitkästi ja seikkaperäisesti tekstiviestillä oman keksimänsä ehdotuksen tekemiseen. Minä sävellän...

Ja näinpäs menen katsomaan perjantaista The Voice of Finland'ia ja säveltämään lisää. 


Raikasta laskiaissunnuntaita!

2 kommenttia:

 1. Mä vähän kritisoin näitä tansseja, ja sitä kilpavarustelua miki se on mennyt. Silloin, herra paratkoon 37 vuotta sitten oltiin pukeuduttu oikeasti vanhoiksi, ideahan oli se, että kun abit lähti, jäi lukion kakkosluokka koulun vanhimmiksi. Lainattiin mummoilta koltut ja esiliinat ja pyöeät rillit ja niin päin pois. Ei varattu kampaajia ja meikkaajia ja osteltu pukuja. Nyt ollaan kuin jenkkien promissa, kustannukset on monelle kohtuuttomia.

  Ihana Tupon tyttö kumminkin, poikkeaa edukseen joukosta ja toivottavasti jäi kiva muisto tästä juhlapäivästä.

  HannaHoo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä karsastan myös sitä rahan määrää mitä jengi nykyään kuin pakotettuna laittaa noihin parin päivän bileisiin! Siksi korostinkin sitä, että likka teki itse meikkinsä ja laittoi hiuksesnsa. Hyväksyi käytetyn mekon, joka tuunattiin sopivaksi.
   Katselin vanhoja yläaste/lukion kuvia. Silloin ne vaatteet oli tosiaan VANHOJEN vaatteita.
   Tupon likka oli tyytyväisen ja onnellisen oloinen. Hyvä niin! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!