maanantai 22. helmikuuta 2016

Liiviä, sukkaa, säärystintä..

Lankailua Rovaniemellä.


Valitsin heti toisena päivänä itselleni paikan, jossa kudoin. Äiti ja isä istuivat sohvalla, minä sain vallattua pyörivän ja keinuvan nojatuolin. Lamppujahan siinä kodissa löytyy joka lähtöön ja paikkaan!

Takana näkyvä kaappikello on isän tekemä. Olen jo aikaa sitten ilmoittanut Pojalleni, että tuo kello ON MINUN!!!

Muistatteko sen liivin, jonka tein äidilleni? Tiesin jo sen lähettäessäni, että se on susi. Lähetin silti. Nyt me purimme sen ja otimme talteen niin paljon lankaa kuin saimme. (Minulla on vielä monta kerää mukana täälläkin) Kävimme lankakaupassa ostamassa sävyyn sopivaa, yksiväristä lankaa kaksi kerää. Kuten jo mainitsin, niin olin päättänyt saada sen liivin valmiiksi...

Vielä viimeisenä yönä kudoin helmaresoriin jatkoa ja päättelin "tuhat" lankaa. Kello oli liki kolme aamuyöstä kun sammutin valon (neljäksi tunniksi). Kyllä se kannatti: äiti tykkäsi, kehui ja piti liiviä päällään, itselle tuli hyvä mieli ja onnistumisen riemu.

Sain Rovaniemelle lähtöä edeltävänä päivänä valmiiksi isälle sukat. Kudoin ne Novitan Naava-langasta, joka ei ole varsinaisesti sukkalankaa vaan pehmeämpää, joka ei kestä käyttöä niin hyvin. Tarkoitin ne yösukiksi ja tein niihin siksi noin lyhyet varret. No, perillä huomasin, että isä tykkää pitää öisin ohuempia sukkia.

Niinpä ostatin äidillä uuden langan isän yösukkia varten. (Varoitin kyllä ennen lankakauppaan menoa, että paikka on minulle kuin karkkikauppa muille..) Ohut lanka on Austermann'in Step-lankaa, joka on käsitelty aloe vera'lla sekä jojoba-öljyllä. Mahtaakohan minulla edes olla tarpeeksi ohuita puikkoja tuolle langalle?

Samalla äiti osti minulle syntymäpäivälahjaksi nämä kantikkaat puikot. Olen lukenut monia kehuja noista. "Knit Pro cubics, for those who love to knit".

Testasin puikkoja kutoessani tuon taskun äidin liiviin. Ihanat puikot! Kevyet ja hyvin "käsiin istuvat".

Kuten jo aiemmin mainitsin, niin kudoin paluumatkalla bussissa itselleni säärystintä. Haastetta hommaan toi musta lanka ja surkea valaistus. Sain kuitenkin ensimmäisen valmiiksi ja toisen aluilleen. Väri mallaa minun musta-pinkkeihin coretex-kenkiin...

Nämä Rovaniemi-jutut tulevat tänne vähän oudossa järjestyksessä, mutta ei kai se haittaa? Ehkä tuolla (vaihteeksi?) nukkuvalla miehellä oli ikävä - mies rapsutteli selkääni sohvalla tuntikausia. Huomenna lähdetään Tupon kanssa Tallinnaan viettämään minun syntymäpäivää!!!

Reipasta alkanutta viikkoa!

2 kommenttia:

  1. No niin, reissu on heitetty! Hyvä niin. Oikein mukavaa matkaa Tallinnaan ja lämpimät onnittelut syntymäpäivällesi!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!