keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

Ennen juhannusta

Pientä yhteenvetoa tässä välissä.


Oltiin perjantaina 10. päivä Espoossa Pojan siskon valmistujaisissa. Lahjan olin hankkinut jo Kreikasta. Taisin jo mainita, että hänelle ostamani ruusu oli ÄLYTTÖMÄN kallis (9,50 €/ y.k.s.i. ISO ruusu!?!). Matka Espooseen oli minulle kuin maakuntamatkailua, Tupolle kuin entisille kotikonnuille palaamista. Ensin ratikalla Pasilaan, junalla Leppävaaraan ja bussilla loput. Perille oli vähän vaikea löytää, mutta löysimme kuitenkin.

Paikalla oli sankarittaren lisäksi Poikani, Pojan siskon äiti, minun äiti, Pojan ja siskonsa isän sisko (Pojan siskon kummitäti) sekä äiti. Kahta jälkimmäistä olen nähnyt viimeksi Pojan rippijuhlilla kolmetoista vuotta sitten. Eikö tuo ollutkin selkeästi kerrottu? Hih. Lisäksi paikalla oli Pojan siskon kavereita.

Tarjolla oli voileipäkakkuja sekä mansikka- että kinuskikakkua sun muuta. Oli mukava tavata, mutta vanhukset alkoivat olla jo väsyneitä. (Poika lähti pian menomme jälkeen ystävättärensä vaarin hautajaisiin) Pojan siskon äiti lähti kuskaamaan kahta Järvenpäähän ja äitiäni asemalle junaan. Minä otin ja tiskasin juhla-astiat, jotta kuskin ei enää tarvinnut kuskailtuaan tarttua siihen toimeen. Mainittakoon, että kahviastiasto oli osittain sama kuin isän hautajaisissa...

Lauantaina 11.06. käveltiin Pasilan asemalle ja hypättiin Riihimäen junaan. Perillä oli Tupon isä autolla vastassa ja ajoimme Prismaan ostamaan alkoholitonta kuohuvaa sekä ylioppilassankarittarelle kukkia. Sitten ajoimme Tupon vanhempien kotiin, jossa oli paikalla jo Tupon vanhin ja nuorin tytär.

Tupon äiti oli laittanut pöydän koreaksi. Ensin syötiin itse tehtyjä lihapullia, karjalanpiirakoita, perunoita, salaatteja, kasvispiirakoita sekä muita vegaaniruokia. Ruokaa oli vaikka mitä. Ruokia sulattaaksemme lähdimme Tupon, isänsä ja tyttöjen kera kävelemään läheiselle soramontulle, jossa Tuppo on nuorena treenannut juoksua.

Paikasta löytyy montaa erilaista maaperää. On hiekkaa, savea ja kiviä. Tytöt innostuivat juoksemaan pikkukivikasan päälle.

Palattuamme saapui samaan aikaan Tupon kummisetä eli Tupon äidin veli. Pääsimme suoraan kahvipöytään, joka pursusi herkkuja. En meinannut jaksaa enää syödä.

Tupon tyttäret jäivät vielä yöksi mummulaan ja Tupon isä heitti meidät Tupon lapsuudenystävän (se sama, joka oli laivalla trubaduurina) luo. Siellä perheen pikkupojat olivat jo nukkumassa ja me jutustelimme 'aikuisten kesken'. Nautimme neljästään pullon kuohuvaa ja hieman olutta. Oli ihana tavata!!! Lähtiessä otimme taksin rautatieasemalle ja matkasimme junalla Helsinkiin.

Ja sitten olimme seuraavalla viikolla päivän siellä Vallisaaressa ja seuraavan Tallinnassa.

Nyt on katsottu jalkapalloa ja tyhjennetty parveke tyhjäksi. Tai melkein: pitää lähteä nyt yöllä etsimään joku lava, jonne saa heitettyä ison bambuverhon. Huomenna pitäisi alkaa vihdoinkin telineiden rakentaminen ja samalla alkaa tuskallinen aika kun parvekkeen ovi suljetaan ulkopuolelta. Kuumia öitä ja kettumaisia paheilla käyntejä tiedossa.

Suunnitelmissa on, että vietämme päivät ulkona sään salliessa ja jos sataa, niin menemme Tupon toimistolle. Kopsaan koneelta kaikki kuvat muistitikulle ja muokkaamaan toimistolla Samos-kuvat sekä samalla kaikki turhat kuvat pois kansioista. Siinä riittää puuhaa!!! Voinhan ottaa sinne puikot ja lankaa myös.

Huomenna on vuorossa taas kynsihuolto ja sitten lupasin mennä poikkeamaan Mammalla.

Mitäs juhannussuunnitelmia teillä on?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!