perjantai 15. heinäkuuta 2016

Syömistä, shoppailua, suuttumusta & sen sellaista

Sadetta, parvekekolinaa ja kuorsausta.


Kamala se Nizzan tragedia!!! Mitenköhän joku sekoaa tuolleen? Ja kuinka helppoa tuollaisen toteuttaminen tavallaan on. Vuokrata auto ja ajaa väkijoukon sekaan. Kuolleita tähän mennessä 84, joukossa lapsia. Ihan hirveetä!!!

Sorruttiin toissapäivänä hyvän lähipaikan tarjoukseen: jättipizza ja (litran) jättiolut (14 €) puoliksi. No, Tuppo sai minun puolikkaasta vähän lisää omaansa. 

Eilen tein vaihteeksi (?) kolmisen litraa jauhelihakeittoa. Eilen kyllä käytiin virastoreissulla myös Sub Way'ssa; kaksi päivän puolikasta 'subia' ja yksi iso juoma yht. 10,20 €.

Paluumatkalla käytiin Saiturinpörssissä, josta ostin syksyä ajatellen kolmet aerobic-sukat euron pari.

Ostin myös valkoiset capri-mittaiset housut (1,95€). Tuo juttu on ollut pitkään mielessä kun etelässä käyttämieni mekkojen pituus tuntuu joskus liian lyhyeltä Suomen oloihin. Nuo ovat ylhäältä sileää kangasta ja polvien kohdalta rib neulosta. En ole vielä kokeillut... hetkinen...


Hyvältä tuntuivat, mutta yllätyksekseni ne ylettävätkin helposti nilkkoihin asti. Olisin halunnut capri-mittaiset, mutta kyllä noillekin käyttöä löytyy. Jos satun saman kaupan suuntaan ja jos siellä on mustia samanlaisia, niin haluan sellaiset myös. Sopivat leggareitten alle talvella.

Ostin myös neljä pussillista edullisia (á 0,55€) mausteita sekä kaksi huulikiiltoa (á euron), luomivärisetin (1,95€) sekä meikkisiveltimen. Ehkä ainoat ostamani meikit vuoteen ellei yhtä Tallinnasta ostamaani (turkoosia) kynsilakkaa lasketa.

Istuttiin paluumatkassa pari tuntia lähipuistossa.

Oletteko lukeneet päivän lehdestä pullojen keräämisen verottamisesta? Itse suhtaudun asiaan hieman ristiriitaisesti. Jos joku "tavan erkki tai eila" noukkii päiväkävelyllään eläkkeensä seuraksi nuorison puistoon jättämiä pulloja ja tölkkejä, niin mitä sitten? Ainakin alkoholijuomista on jo maksettu ostettaessa vero, ja puistot siistiytyy. Ja "erkki ja eila" saa liikuntaa.

Eri asia jos tapahtuu, ja siis tapahtuu, järjestäytynyttä toimintaa. Ajetaan pakettiauto parkkiin ja yli viisi henkilöä kerää sinne samaan pakuun jätesäkkikaupalla kauppaan palautettavaa. Kyseiset henkilöt meinaavat vielä viedä puoliksi juodutkin käsistä. Siitä en tykkää.

Minkä viran joku voikaan saada: keräystölkkien alkuperän tarkastaja? Heh heh. Itse asiassa olen joskus jopa harkinnut aloittavani harrastamaan iltalenkkiä muovikassin kera lähipuistoihin, joita täällä riittää. Tosin riittää niitä kerääjiäkin, joista joku voisi suuttua 'plantaasille' änkeämisestä. Myönnettäköön, että nappasin minä eilen kaupasta tullessani tyhjän limupullon kadulta kassiini. Kaks'kytä senttiä...

Aiheesta lisää (eri sävyyn) täällä.

Kävin juuri ulkona tupakalla ja tuli fiilis, että joko se kesä meni. Toivottavasti ei. 

Silti mieleen nousi pitkästä aikaa langat. Ja juttu, jota mietin Samoksella. Jopa ääneen. Pitäisi ommella sellaiset "rantapedin päälliset". Jotain kevyttä puuvillaa. Sellaiset, joissa olisi huppu yläosassa niin, että sen saisi kiepsautettua rantapedin patjan alle. Parit nauhat sivuissa sitomista varten. Olen niin kyllästynyt liian pieneen pyyhkeeseen, joka ei juuri koskaan pysy paikallaan eikä yletä koko pedille. Eikun suunnittelemaan ja ompelemaan. Jos onnistun, saatte aikanaan kuvatodisteet.

Nyt on pakko lähteä hetkeksi ulos vaikka sataa. En jaksa olla sisällä.


Kivaa, vaikkakin sateista, viikonlopun alkua!

 

2 kommenttia:

 1. Ne ihmiset, joita tässä ikävästi arvostelet, keräävät niitä pulloja siksi, että toisin kuin "tavan erkillä tai eilalla" sekä etenkin sinulla itselläsi, Stansta, heillä ei ole mitään muuta, mikä pitäisi heidät elossa. Heillä ei ole Kelaa, ei sossua, ei mitään. Siksi heidän täytyy hengissä pysyäkseen kerätä ja kerjätä täällä. Tulee todella, todella paha mieli, kun matkojen ja ostosten esittelyn lomassa arvostelet köyhiä. Miellät itsesikin köyhäksi, mutta sinulla, toisin kuin niillä pullonkerääjillä, on mahdollisuus nukkua omassa kodissa peseytyä, käydä kaupassa, laittaa ruokaa ja tosiaan jopa lomailla ja toteuttaa itseäsi. Minä olen lukenut blogejasi alusta saakka ja nauttinut siitä, että olet paljon kokenut empaattinen ihminen pienen ihmisen asialla. Nyt kuitenkin on alkanut tulla näitä virolaisten raksamiesten ja romanien arvosteluja. Surukseni joudun nostamaan kytkintä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi, että oet pahoittanut mielesi. (Ja harmi, että vasta nyt huomasin komenttisi, pahoittelen!)
   En minä mielestäni nyt noin jyrkästi pullojen keräämistä tarkoittanut. Ääh, antaa olla. Saatan kirjoittaa joskus kärkkäästi vaikka ei olisi tarkoitus. Pahoittelen sitäkin! Ja sitä jos olet kytkimesi nostanut!

   Poista

Kiitos kommentistasi!