torstai 24. elokuuta 2017

Jos, ja kun, on 'pitkät piuhat'...

Kauan kesti tajuta!?!


Meillä on ollut ainakin vuoden verran säännöllisesti kireetä Tupon kanssa. Mies on maininnut asiasta, mutta ei niin, että ymmärtäisin oikein. Olen naiivisti vetänyt herneen nenään ja ajatellut, että mies haluaa erota minusta. Nyt tajusin, ettei minusta vaan roinistani. Ehkä.

Olemme olleet yhdessä kuusi vuotta ja neljä kuukautta. Alusta alkaen olen ollut täällä Tupon luona. Vuosien aikana tavaroita(-ni) on kertynyt pikkuhiljaa tähän yksiöön ja vasta nyt ymmärrän, kuinka paljon. Siis TODELLA PALJON.

On aika alkaa pakkaamaan niistä suurin osa pois. En sitä tee välttämättä yhdessä päivässä(-kään), mutta aloitan tänään. Paljon vaatteita ja lankoja on valmiiksi laukuissa, jotka on helppo siirtää pois.

Sain jokin aika sitten nuo kahdet popot Poikani pojalle Bee'lle, mutta molemmat olivat liian pienet. Sain noille käyttäjät lähipiiristä eli laitoin hyvän kiertämään.

Pakkaan pois KAIKEN mitä en tarvitse päivittäin. Saan kyydin ja tavarat kuskataan minun asuntoni vintille. Matka ei ole pitkä, joten voin poiketa siellä milloin vaan hakemassa jotain mitä todella tarvitsen.

Nyt on vaan mietittävä tarkkaan ne vaatteet, joita todella tarvitsen ja käytän. Kengät myös. Lankoja jätän tarpeellisen määrän. Lähinnä nyt vain sukkalankoja.

(Kuvissa suikaloitua suippopaprikaa valmiilla kinkkukiusauksella)

Pakatessa yritän kuvata ja laittaa myyntiin jotain facebook'in alueelliseen kierrätysryhmään. Ihan ensimmäisenä lähtee videokamera, jonka ostin vuosi sitten enkä ole kertaakaan käyttänyt. Mahdollisimman paljon pois, ja sama se, jos niistä saa vain muutaman euron. Nekin tulee tarpeeseen ensi viikon risteilyllä.

Sain pitkästä (?) aikaa laitettua lankaa sukkapuikkojen ympärille. Tuo ensimmäinen sukka on jo puolivälissä jalkaterää. Tilaus on: kahdet sukat, miehelle ja naiselle, jotenkin ristiinväritettynä, 1-vuotishäälahjaksi. Ajattelin tehdä toiseen naisen sukkaan sydänkuvion eri värillä ja miehen sukkiin samoin punaisella ja toisella värillä. Silloinhan ne ovat "ristiin", eikö niin?

Nyt on aika pukea, kipittää Kelaan ja sieltä kynsihuoltoon. Sitten palaan ja alan pakkaamaan. Piste.

Vähän silti tuppaa murisuttamaan, mutta nyt olen vihdoinkin onneksi sisäistänyt pointin pakkaamiselle ja tavaroiden siirtämiselle/myymiselle. Hyvä, että edes nyt! Hienointa olisi jos saisin homman 'pois alta' ennen ensi viikon Tukholman risteilyä!

Kai tämä tästä - toivottavasti...

8 kommenttia:

 1. No on tätä blogia jo pari vuotta lukeneena tullutkin ihmeteltyä tuota jatkuvaa langan ostelua, kenkien ostelua kirppiksiltä, korujen haalintaa ym. On käynyt mielessä, että täyttyykö sillä tavaran haalimisella joku tyhjä kohta itsessä, tai johtuuko se jotenkin siittä kun on ollut vankilassa, ja nyt vapaa, niin sillon ei saanut omistaa,eikä ympärillä ollut mitään omaa kaunista. Eihän tavara tuo onnea. Luovu rojusta, niin se onkin vapauttavaa kun tulee tilaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina minussa on ollut hamsterin vikaa, vankilassakin. Saattaa se olla jonkin asian paikkaamista, en tiedä. On siis aika käydä romppeet läpi. Myydä, mitä voi ja viedä varastoon suurin osa lopuista. Jätän pääasiassa tärkeimmät käyttövaatteet, osan langoista ja korut (ne joita en myy).

   Poista
 2. Yksiö on tosiaankin hyvin rajallinen tila tavaroille. Käy ihmeessä kaikki läpi tarkasti ja hankkiudu niistä eroon tai varastoi muualle. Huusholli selkeytyy ihan varmasti. Homma ei kyllä ole helppo, mutta kyllä sinä sen hoidat kun sen pään otat, eikö?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tila on tosiaan rajallinen, ja kun Tuppo on vielä keräilijä...
   Meinaan kuluttaa viikonlopun tavaroiden läpikäymiseen. Myyn kaiken minkä voin jos vaan saan kaupaksi ja loput sinne vinttiin. Enköhän mä onnistu...

   Poista
  2. Jassoo! Siis kaksi keräilijää. Yksiössä! Ei sitten tosiaankaan mikään ihme, että tulee sanomista. Reipasta tavaroiden läpikäymisviikonloppua! Kyllä siä siitä selviät!

   Poista
  3. Kyllä, kaksi keräilijää. Molemmilla on suht työn takana irrottaa mitään mitä 'omistaa'. Keräilykohteet on tosin täysin erilaiset...
   Olen juuri lähdössä VIHDOINKIN sinne kynsihuoltoon, jota olen lykännyt ja lykännyt. Hyvä se on sitten uusien kynsien kera alkaa pakkaamaan. Tarkoitus on kirjata vihkoon mitä mikäkin laukku/laatikko sisältää. On sitten helpompaa käydä tarpeeseen noukkimassa jotain jos kaipaa.
   Voin vaikka postata pakkaamisesta kun se etenee...

   Poista
 3. Hyvä sie ❤️ Hyvät viikonloput teille molemmille!
  -helkku

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!