torstai 28. syyskuuta 2017

Nyt huolestuttaa!

Äiti soitti aamulla.


"Olen poliklinikalla", alkoi puhelu. Oli syönyt aamulla tapaansa puuron ja vatsa oli alkanut oireilemaan sen jälkeen. Naapuri oli vienyt autolla sairaalaan.

Ja nyt soi puhelin. Sain välikäden kautta tietoa, että äidiltä oli katetroitu kaksi litraa virtsaa. Luulimme, että ongelma olisi "siinä toisessa" toiminnossa. Naapuri on luvannut olla paikalla kuulemassa lääkäriä. Hyvä niin. Äiti viestitti juuri, että soittelee minulle illalla.


Olen huolissani! Pelkään, että äiti ei kerro kaikkea, jottei huolestuttaisi meitä. Niin on ollut ennenkin... Maanantaina jutellessamme äiti kertoi kyllä vatsaoireistaan, mutta sanoi, että kun maha on tutkittu eikä mitään vikaa löytynyt, niin ei ole huolissaan. Hmm.

Poikakin oli puhunut mumminsa kanssa. Onneksi on puhelimet ja tieto kulkee!

Keräsin yhtenä päivänä kaikki jääkaappiin jääneet erilaiset omenat kasaan ja tein niistä hilloa. Saattaapa olla, että se oli ensimmäinen kerta. Hyvää tuli.

En edes tohtinut lähteä Tupon mukaan keskustaan tapaamaan hänen äitiä ja nuorinta tytärtään. Äitinsä tuo tyttärille ja meille puolukoita. Teen niistäkin hilloa ja yhden vispipuuron. Tyttärille lähetin ylimääräisiä tomaatteja, härkistä sekä meillä käyttämättä jäävän maustetun tofupalan.

Kolmet valmiit sukat odottavat päättelyä.

Meinasin, että siivoaminen helpottaisi huolestuneisuutta, mutta enhän minä uskalla pitää imuria päällä. Jos en kuulekaan kun puhelin soi?! On minulla sentään toinen koneellinen pyykkiä pyörimässä. Uskaltaisinkohan käydä pikaiseen suihkussa? Vai odotanko ensin, että Tuppo tulee kotiin?

Pitänee mennä suunniteltua aikaisemmin Rovaniemelle. Poikani sisko lopettelee töitään ja lupasi myös mennä sinne. Samoin hänen äitinsä, joka hoitaa äitini asioita.

Pitäkäähän nyt peukkuja, että kaikki menee hyvin!!!

4 kommenttia:

 1. Puhelin paidan sisään (rintaliiveihin) ja varmuudeksi vaikka värinä päälle. Toimii myös festareilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti vinkistä!
   Imurointi suoritettu ilman puheluita/viestejä...

   Poista
 2. Eipä mikään ihme, että huolestuttaa tuollaiset uutiset. Taitaa myös tuo välimatka vielä lisätä sitä huolta. Lähde ihmeessä Rovaniemelle heti kun se on mahdollista ja yritä saada äitisi kertomaan tilastaan ihan niinkuin se on. Toivottavasti mistään vakavasta ei kuitenkaan ole kysymys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äidin piti soittaa illalla, mutta puhelua ei kuulunut. Ymmärrän, että takana oli raskas päivä. Odotan hetken ja soittelen sitten sinne päin.
   Kirjoittelen kohta tänne odotellessa...

   Poista

Kiitos kommentistasi!