tiistai 17. lokakuuta 2017

SäästöKokkailua

Mistähän sitä nyt alkaisi kirjoittamaan?


Kirjoitan nykyään sen verran vähemmän, että tuntuu kuin aiheet karkaisivat 'eilisiin päiviin'. Aloitetaan nyt vaikka siitä, että sain Suomi 100 -sukat valmiiksi. Nyt päättelinkin ne heti, etteivät jää 'roikkumaan'. Saman päivän illalla paukkui taivaalla pitkään. Linnanmäellä ollut ilotulitus heijastui vastapäisen talon ikkunoiden kautta.

Nuo sukat taitavat kulkeutua Bee'lle vaikka saattavatkin olla numeron-pari liian suuret vielä. Kasvaahan ne pojan jalat. Seuraavat sukat on jo puikoilla ja niistä ensimmäinen melkein valmis.

Viime viikolla oli taas 'säveltely-päivä' eli tein ruokaa niistä mitä kaapeista löytyi. (Kirjoitin tähän muuta, mutta tulin jo katumapäälle ja poistin tekstin..)

Oli valmis chili con carne ja siitä(-kin) se ajatus lähti.

Lienee paikallaan tässä kohtaa kertoa, että luin juuri jutun, jonka tuttava oli nostanut esiin facebook'issa. Juttu oli Anna-lehdessä ja sen voi lukea täällä.

Meillä oli jääkaapissa saatuja herkkusieniä. Itse en niistä niin välitä, mutta kun Tuppo halusi valmistaa ne, niin mikä ettei. Kävin varta vasten ostamassa halvimman tuorejuuston kaupasta. Maukkaita noista tuli - hyvä Tuppo!

Tuossa lehtijutussa itseäni kirpaisi se, kun toimittaja mainitsi perustarvikkeista, joita hänellä oli kaapeissaan valmiina. Aamupalatarpeetkin löytyi ostamatta koko viikoksi miinus se työpaikalla tarjottu brunssi.

Meillä jääkaapista löytyi 'valmiina' jäävuorisalaattia ja mustia oliiveja purkin loppu. Itse oli ostettava punainen sipuli, herne-maissi-paprika-pussi sekä yksi punainen paprika (yht. alle kaksi euroa). Tuo meloni (cantaloupe?) oli saatu.

Salaattijuustotkin oli saatu.

Hyvä on, minä selitän: eräs eläkkeellä oleva tuttu mies kiertää viikottain useana päivänä ruokajonossa. (Mies asuu aikuisen työttömän poikansa kanssa kaksin) Niistä saaduista (jonotetusta) ruokatarpeista mies antaa minulle ne, joista ei itse tykkää tai ei osaa käyttää. Eipä mene hukkaan!


Minusta on hienoa, että mies on ottanut tavakseen liikkua päivittäin eikä jää kotiin makaamaan. Samalla saa raitista ilmaa, liikuntaa sekä RUOKAA.

Saatuna löytyi myös yksi mango-rahka.

Sekoitin sen sekaan loput melonista...

...ja näin meillä oli poikkeuksellisesti myös jälkiruokaa. Nam.

Lehtijutussa nainen kävi "rankan" viikon lopuksi ulkona syömässä. Niin mekin vaikka ei samasta syystä. Me kävimme siksi, kun Tuppo halusi viedä minut pizzalle. Lähipaikassa on pysyvä tarjous jättipizzalle ja litran tuopille. Nautimme ne puoliksi. Kiitos Tuppo!

Äidin kanssa ollaan soiteltu päivittäin. Tänään odotan puhelua kuullakseni, miten urologilla käynti on sujunut. Äiti odottaa jo kovasti meitä sinne.

Tänään tarvii kirjoittaa kortit valmiiksi Tupon isälle sekä Mammalle. Molemmilla on syntymäpäivä loppuviikosta. Sujautan Mamman kortin väliin korvikset. Vien illalla kortit laatikkoon, niin ehtivät huomenna lähtiessään ajoissa perille.


Ja takaisin kutomaan.

2 kommenttia:

 1. Minusta tuttavasi toimii ihan oikein. Ei jonotettuja ja ilmaiseksi saatuja eikä mitään muitakaan ruokia saa heittää pois jos ne ovat käyttökelpoisia. Mangojogurtti on minusta melkein parasta niinkuin tuo melonikin on tosi hyvää vaikkapa salaatissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marjatta kun ymmärrät!
   Melonistahan meni puolet salaattiin ja puolet rahkan sekaan. Nam molemmat!

   Poista

Kiitos kommentistasi!