lauantai 28. lokakuuta 2017

Säilöttyä punasipulia

Kuten jo kerroin, niin sain pussillisen punasopulia...


Noin minä tuon oikeasti kirjoitin; sopulia, heh heh. Onneksi oli siis sipulia. Ne oli valmiiksi siivutettuja. Ja haisi jääkaapissa vahvasti vaikka maistaessa olivatkin todella makeita. Tykkään.

Lasipurkkeja etsiessä tuli tyhjennettyä pari "sata vuotta" vanhaa, Tupon äidin tekemää, "jotain" hillokokeilupurkkia uusiokäyttöön.

Koska en tiennyt paljonko sipulia oli määrällisesti, niin laitoin nesteenkin 'sinne päin'. Omenaviinietikkaa oli pullossa 0,35 litraa, joten kiehautin mukaan kolme ja puoli desiä sokeria sekä roiskauksen suolaa. Laakerinlehtiä ei ollut laittaa.

Hih, olen säilönyt tänä syksynä enemmän kuin koskaan ennen. Mustikkaa, puolukkaa, omenoita ja nyt sipulia. Se on kivaa. Mitä seuraavaksi?

Samalla kun tein nuo, niin tein "lauantaimättöä". Pyöräytin maustetussa öljyssä pannulla isoja tikkuperunoita ja laitoin ne uunipellille. Mukaan makkaraa ja kolme tomaatti-mozzarella-leipää.

Nyt voisi alkaa syömään. Sitten suihkuun ja sitten sohvalle TV:n ja kutimen pariin.

Ei minulla nyt muuta.

4 kommenttia:

  1. Marinoitu punasipuli on hyvää erilaisten ruokien kanssa. Minullakin on tapana tehdä sitä aina silloin tällöin, niinkuin erilaisia pikkelsejäkin. Tykkään etikkasäilykkeistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä vasta opettelen. :)
      Vielä en ole maistanut, mutta ihan kohta. Kerron kyllä oliko hyvää.
      Onko antaa parhaita resepejä?

      Poista
    2. Tottakai jos sua kiinnostaa! Voisin kirjoitella sulle vaikkapa minusta parhaimmasta päästä olevat kasvispikkelsin ja haudutetun punakaalin reseptit. Palataan.

      Poista
    3. Oi kiitos kyllä!
      Eikös sulla ole Liskonaisen sähköpostiosoite? Laitan hänelle viestin, että saa antaa sulle mun pääasiallisen osoitteen? Kiitos jo etukäteen! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!