tiistai 14. marraskuuta 2017

Guesthouse Borealis, Rovaniemi

Emme olleet äidin luona yötä.


Olisimme toki saaneet olla, mutta koimme mukavammaksi yöpyä muualla. Äidin parisängyssä on enää yksi patja ja se on yläpäästä korotettu hänelle miellyttävämmäksi nukkua katetrin kanssa. Ns. työhuoneessa on vanha sohva, jonka alaosassa on korotettava lisävuode. Se natisee.

Äidin rytmi on erilainen kuin meillä. Hän uuvahtaa iltaisin yhdeksän-kymmenen aikaan ja heräilee pitkin aamuyötä. Me olisimme olleet häiriöksi rampatessamme ulkona tupakalla vaikka äiti sanoi, ettei se häntä olisi haitannut.

Olimme varanneet huoneen kolmeksi yöksi Guesthouse (Bed & Breakfast) Borealiksesta. Olemme yöpyneet siellä Tupon kanssa kaksi kertaa ennenkin. Saimme saman huoneen kuin ensimmäisellä kerralla. Siinä on sängyt vierekkäin toisin kuin viereisessä huoneessa, jossa olimme viimeksi.

Huoneet (meidän huoneen ovi on kuvassa auki..) ovat pienehköjä, mutta riittäviä. Niissä on omat vessat suihkuineen.

Sänkyjen lisäksi huoneessa oli vaatekaappi, nojatuoli, pari jakkaraa sekä kuvassa näkyvä pöytä, jossa meillä oli Tupon läppäri sekä iltapalaa. Miinuksena koimme sen, ettei huoneissa eikä edes yhteisissä tiloissa ollut telkkaria. Aamupalahuonetta remontoitiin, joten voisi olettaa, että sinne tulee TV, kuten ennen oli. Meille riitti läppärin kautta Netflix.

Majoituksen hintaan kuuluu aamiainen.

Tarjolla on riittävästi kaikkea meidän makuun. Löytyy kahvia, teetä ja kaakaota. Leivät, sämpylät ja lämpimät coctail-piirakat. Juustot, kinkut ja meetwurstit. Suola- ja tavallista kurkkua, tomaattia, salaattia ja kanamunia. Maidot, mehut ja jugurtit. Puuroa,myslejä ja hedelmiä.

Vain perinteiset lihapullat, pekoni ja prinssinakit puuttuivat, mutta eipä se meitä haitannut.

Aamiainen on tarjolla päivittäin klo. 07.30.-10.00.

Tupolla on tapana lopuksi paahtaa leipä ja nauttia se hillon kera. Eka aamuna hillosta muotoutui selvästi kaksi lintua... Vai onko kyseessä samat tyypit kuin alla? Hih.

Paikan tarjottimissa oli kiva kuva.

Aamiaishuone oli laajennettu. Vieressä ollut 'kodinhoitohuone' oli liitetty yhteen poistamalla väliseinä. Tunnelma huoneessa oli rauhallinen ja kotoisa.

Henkilökunta on mukavaa.

Mikä tuo kuvio toisella kertaa oli? Muumeja?

Portaikon seinämaalauksia aloiteltiin viime reissumme aikana. Nyt ne olivat valmiit.

Paikka sijaitsee lapsuuteni kotikadulla. Muistan silloisen majatalon olleen siinä 'aina'. Eräs ystävättäreni, joka asuu nykyään myös Helsingissä, on asunut tuossa talossa lapsena. Hän kommentoikin tuota pöllökuvaa ja muisteli odottaneensa tasanteella isäänsä töistä kurkkien kaiteiden välistä alas.

Ikuistin vielä lähtiessä näkymän verhojen raosta, sillä ehkäpä tuo rakenteilla oleva talo joskus valmistuu.

Paikan plussaa mielestämme on:
- sijainti todella lähellä äitiä!!!
- edullisuus
- rauhallisuus ja siisteys
- mukava henkilökunta
- aamiainen sisältyy hintaan
- haltuunsa saa sekä huoneen että ulko-oven avaimen

Paikan miinusta mielestämme on:
- hieman viileät huoneet (jossa tosin oli lisäpatteri)
- turhan jykevät täkit
- television puuttuminen
- uloskirjaus jo klo. 10.00.

Ratkaisuna tuolla majoittautuminen oli meille jälleen loistava. Joka aamu käytiin aamupalalla ja yleensä mentiin sen jälkeen äidin luo. Poikkeus oli torstai, jolloin menimme jo heti puolikahdeksalta syömään ja sen jälkeen Tuppo jäi huoneeseen. Minä lähdin kiiruusti äidin luo kun meillä oli lähtö silmälääkäriin. Tuppo tuli äidin luo puolilta päivin valmiiseen ruokapöytään.

Kahtena iltana kävimme keskustassa (kerron niistä erikseen) ja oli mukavaa kun pääsimme vaivatta sisään annetulla avaimella. Ydinkeskustaan kävelee vartissa. Äidin luo viidessä-kymmenessä minuutissa.

Borealiksessa on myös kaksi huoneistoa tarjolla. Toiseen mahtuu kuusi ja toiseen seitsemän henkilöä. Pienemmässä on oma sauna. Leikittelimme Tupon kanssa ajatuksella, että lähtisimme sinne hänen tyttäriensä kanssa. Tuskin tulee onnistumaan sillä jo matkat viidelle sinne maksavat maltaita. Kiva ajatus kuitenkin.

Mukavaa päivänjatkoa!

3 kommenttia:

 1. Kiitos tuon majapaikan esittelystä! Täytyykin pistää mieleen siltä varalta, että vielä jossakin vaiheessa saisi lähdettyä ajelemaan pohjoiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä, Marjatta!
   Me ollaan tykätty paikasta. Oltiin siis kolme yötä Tupon kanssa ja hinta taisi kokonaisuudessaan olla n. 188 euroa aamiaisineen. Ei paha!?

   Poista
 2. Tuttu paikka minullekin matkanjohtaja-ajoiltani. Silloinen emäntä oli kollega, sillä hän oli aikoinaan ollut monta kautta matkaoppaana jossain etelän maassa.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!