torstai 30. marraskuuta 2017

Sukkia ja reppu

Urakka oli vähän isompi kuin olin kuvitellut.


Eräs ystävättäreni tilasi minulta kuudet sukat, kuten olen aiemmin jo kertonut. NYT ne ovat valmiit!

Lanka on kaikissa Kehrän Lauri-sukkalankaa ja sukkien koot vaihtelee 24-35. Vähänkö taas illalla manasin, kun piti päätellä useammat sukat kerralla. Onneksi noissa kaikissa oli vain neljä pääteltävää lankaa per sukka. Siinä taas nähtiin 'hyvä' päätökseni päätellä sitä mukaa kun pari valmistuu...

Sorruin "vaihteeksi" ostamaan facebook'in kierrätysryhmästä "kun halvalla sain". Tällä kertaa kohde oli piknik-reppu. Reppu sisältää ruokailuvälineet (yksi lusikka puuttuu), kahvalliset teräsmukit ja kangasservetit neljälle. On leikkuulauta, sahalaitainen veitsi, minisirottimet sekä lisäkassi. Sivussa on topattu pussukka esimerkiksi limu- tai viinipullolle ja repun takaosassa tilava kylmälaukkuosio.

Luultavasti mukana on ollut joskus myös lautaset (hankin jostan kirppikseltä kivat muovilautaset ennen ensi kesää) sekä huopa, jotka nyt puuttuivat, mutta ei minua se haittaa. Eikä se puuttuva lusikka. Myyjä mollasi repun ulkonäköä. Minun mielestäni turhaan. Maksoin repusta VIISI EUROA.

KAPPAS, googlasin reppua ja löysin samanlaisen: mukana ON ollut lautaset ja huopa. Hui, hinta on uutena TOISTA SATAA euroa!?! WAU.

Soitin eilen illalla äidille, joka oli päässyt pois sairaalasta ja oli juuri pyykkituvassa, hmm. Hän oli saanut reseptit särky- ja nukahtamislääkkeisiin. Uusi kolposkopia on edessä. Siitä sitten katsotaan leikkaustarve. 

Omasta puolestani harmittaa hitosti, että äitiä tutkitaan ja ronkitaan koko ajan. Tai siis tietysti on hyvä, että tutkitaan, mutta eikös tuo palleatyrä jo todettu? Ja leikkaustarve? Ei vanha ihminen jaksa jatkuvaa häsläystä ja odottelua. Äiti itse kyllä sanoi, että olo helpotti puolella kun pääsi ulos.

Nyt kohti uusia lankahommia. Pitää jäljentää haastava kuvio koneelta paperille ja alkaa sitten työstämään Lapin sukkia, joita en ole ennen tehnyt. Kiva haastaa itseään välillä.

Huomenna alkaa JOULUkuu...

5 kommenttia:

 1. Heips, kauniin ja iloisen värisiä sukkia olet neulonut. Mielikin oikein piristyy, kun kuvia katselee. Lapsille ja nuorille onkin kiva värikkäitä neuloa. Minä olen vähemmin sukkia tehnyt, koska kantapään yläosa kavennuksien jälkeen aina "mättää". Silmukat jäävät jotenkin liian löysäksi :).
  Jatka samaan malliin, tontut ovat tyytyväisiä, kun heitä auttelee.
  Toivottavasti äitisi pääsisi pian leikkaukseen ja vaivoistaan irti. Mukavan repunkin olet bongannut.
  Hyvää joulukuuta!
  t: tyttö Kymenlaaksosta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tyttö Kymenlaaksosta!
   Kantapään yläosakavennus? Olisi kiva jos voisit vähän valaista miä tarkoitat? Ei sillä, että olisi utelias...
   Eilen sain tehtyä paksut lapaset. Laitan kuvan, kunhan saan pääteltyä ne. Ne olikin kiva tehdä, paitsi peukalo, kun oli niin paksua lankaa, että valmistuivat nioeasti. Taidan tehdä tänään toiset.
   Samaa toivon äidin suhteen! Oli kuitenkin kivasti piristynyt kun oli päässyt ulkolemaan. Rovaniemellä on hurjasti lunta! Olisipa täälläkin edes vähän, niin ei olisi niin mustaa.
   Kiitos samoin; mukavaa joulukuun alkua!

   Poista
  2. Olen näemmä tänään kirjoitusVirheMestari, anteeksi!
   miä = miTä
   olisi = olisiN
   nioeasti = nopeasti
   ulkolemaan = ulkoilemaan
   ...hyvä minä!
   Heh, mutta siis tarkoitatko niitä silmukoita, jotka nostetaan kantalapun sivuista?

   Poista
 2. Älä välitä kirjoitusvirheistä, onhan niin, että me kyllä lukea osaamme sanasi oikein. Jokaiselle niitä tulee.
  Juuri niitä silmukoita tarkoitan... mistäs arvasit?
  Meillä sataa lunta ja tiet ovat loskaisia.
  -Kymenlaakson tyttö

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti. ;)
   Olen itsekseni kehittänyt oman tavan, joka ei välttämättä ole kaunein. Virkkuukoukku auttaa monia samassa kohtaa.
   Täällä on loskaa ja p**kaa. Ollaan tänään menossa Kaisaniemeen katsomaan sitä Jokerit-Ska Pietari-matsia. Onneksi nyt ei sada!

   Poista

Kiitos kommentistasi!