lauantai 3. helmikuuta 2018

Kuukausi vaihtui

Heipähei.


Kyllä minä mietin monena päivänä tänne kirjoittamista, mutta pitkästä aikaa tuli sellainen olo, etten oikein keksinyt mitä rustailisin. Olin siis kovin itsekriittinen ja tuntui, että jokaisesta mieleen nousseesta aiheesta saisi syyn naputtaa. En aikonut itse nillittää, vaan tuntui, että jos mainitsen "siitä tai tästä", niin joku ei tykkää. Nyt päätin, että ihan sama. Heh.

Sain tehtyä vielä menneen tammikuun puolella sukat, jotka eivät olleet menossa kenellekään tietylle. Itseasiassa nuo ovat edelleen minulla ja pysyvät kunnes joku ehkä kiinnostuu niistä...

Tammikuun saldo oli kahdeksan paria eli viidet sukat ja kolmet säärystimet. Yhdet tilatut sukat ovat kesken; ensimmäinen on valmis ja parista varsi. Olen luvannut, että ne ovat huomenna valmiit. Tänään on siis kudottava useampi tunti.

Sain noudettua torstaina uudet silmälasit. Oli juuri se hurja lumimyräkkäpäivä, jolloin lunta satoi vaakatasossa ja lisää lensi katoilta. Päätin mennä ratikalla ja menomatka sujuikin ihan mukavasti. Lasit muokattiin päähäni sopiviksi ja pidän niistä yhtä paljon kuin valitessanikin.

Paluumatka oli jotain ihan muuta. Monet ratikat olivat ajautuneet poikkeusreitille syystä, jota en tiedä. Omaani odotin melkein puoli tuntia, eikä muitakaan tullut keskustan suunnasta. Totta kai se ratikka oli sitten tupaten täynnä. Vielä seistiin pitkään pysäkillä ennen kun vaunut liikkuivat reitin mateluvauhtia.

Eilen se satanut lumi oli jo osittain sulanut ja muuttunut sohjoksi. Loikin risteysten lammikoiden yli Kelaan ja paluumatkalla kynsihuoltoon. Palasin minulle rakkaaseen turkoosiin. Oli jotenkin keväistä kun "räystäät tippuivat" ja joku lintu viserteli.

Kuvassa "laiskan mössö", josta on kerrottava, ettei tullut niin hyvää kuin toivoin. Paistettua broileria, putkimakaronia, punasipulia, ananasta ja kermaa niskaan. Puolet jäi syömättä. Lähinnä kai makaronien vuoksi. En enää osta noita.

Sain eilen Tupolta syntymäpäivälahjan ennakkoon. Vau: mies oli teettänyt minulle aidon Suomen jalkapallomaajoukkueen paidan, jonka selässä komeilee oma etunimeni sekä pelinumerona syntymävuoteni. Ihan mahtava!!! Kiitos Rakas Tuppo!!! Kelpaa mennä ensi kesänä mihin matsiin vaan!

Viikonloppu menee kutomisen lisäksi pyykätessä ja kokatessa. Ostin eilen tarpeet (taas?) sosekeittoa varten. Tänään siihen tulee perunaa, bataattia, myskikurpitsaa (kai se käy?), sipulia, tuorejuustoa ja kuohukermaa. Pyykätä pitää reissuvaatteet.

Oi ihanaa, ystävätär otti tunti sitten yhteyttä ja kertoi tulevansa maanantaina hakemaan minut lentokentältä Rovaniemellä. Sovittiin, että poiketaan matkalla ostamaan leivokset ja mennään äitini luo kahville. Se päivä olisi isävainaan 90-vuotis syntymäpäivä. Ja kuinka ihanaa: ystävätär kertoi, ettei hänellä ole kiire, joten ehtii istua meillä pidempäänkin. Yes.

Huomenna mennään kai illalla katsomaan Tupon kahden vanhemman tyttären tanssia. On "se vuosittainen tapahtuma" tässä lähellä. Samalla saan vihdoin toimitettua vanhimmalle likalle tekemäni sukat.

Mainittakoon tässä myös, että presidenttipari Niinistö - Haukio saivat eilen 02.02. poikavauvan.

Njaah, olen näemmä nököttänyt tässä läppärin ääressä jo pitkään juoden kolme mukillista kahvia. Josko olisi aika tehdä jotain muutakin?

Mieluisaa viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!