maanantai 19. helmikuuta 2018

Rovaniemen yössä

Vähän lisää Rovaniemen reissulta.


Reissuni viimeisenä iltana (07.02.) ennen lähtöä halusin poiketa keskustassa. Sovin treffit seitsemäksi yläasteaikaisen luokkakaverini kanssa.

Menin taksilla, vaikka matka ei ollut pitkä. Oli siellä sen verran pakkasta, ja taksi maksoi alle kympin.

Minulla oli ollut puhetta erään bingokaverin kanssa, että olisin käynyt tuossa (RoPS:in bingo) paikassa. Olin kuitenkin niin tiiviisti äidin kanssa, etten ehtinyt paikalle aukioloaikaan. Olen itse työskennellyt aikoinaan, yli kolmekymmentä vuotta sitten, Rovaniemellä vakituisessa työssä bingoemäntänä, mutta bingo oli eri kuin tuo.

Kyllä Rovaniemi "pani parastaan". Ainakin jos turisteja ajattelee. Talvista ja niin kaunista. Ja kylmää.

Pitäisi varmaan tapahtua jotain kummallista, että minä enää koskaan muuttaisin takaisin Rovaniemelle. En millään tapaa halua mollata siellä asuvia, mutta elämisen rytmi vaan on niin erilaista Helsingissä.

Meillä oli treffit eräässä ravintolassa, jonne H. saapui tietovisailunsa jälkeen. On meille vaan jäänyt sellainen yhteys, ettei välissä olevat vuodet vaivaa. Ei, vaikka ollaan tavattu yläasteen jälkeen vain muutaman kerran.

Vaihdettiin paikkaa ehkä Rovaniemen legendaarisimpaan paikkaan, jossa on karaoke. Juotiin  vähän, laulettiin (entiset musiikkiluokkalaiset) ja ostin baarin pipon. Oli oikein mukavaa!
 
H. lähti kotiin, koska poikansa odotti häntä. Minä hain taksia, jota ei meinannut löytyä arkipäivästä (-yöstä) huolimatta. Sain kuitenkin kimppakyydin ja olin äidin luona yhdeltätoista.

Oli kiva tavata!

7 kommenttia:

 1. Missä kaupungissa olet syntynyt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen syntynyt Lahdessa. Asunut ensimmäiset kaksi vuotta siellä ja sitten mut adoptoitiin Rovaniemelle.

   Poista
  2. ...josta muutin parikymppisenä Helsinkiin. Ennen sitä olin puolisen vuotta Kuopiossa.

   Poista
 2. Tuollaisista vanhoista kaveruuksista kannattaa huolehtia, vaikka olisikin harvoin tilaisuutta tavata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjatta, olen samaa mieltä. Tämän kirjoituksen myötä olin tänään yhteydessä toiseen yläasteaikaiseen luokkakaveriin, joka asuu suht lähellä ja sovittiin, että tavataan.

   Poista

Kiitos kommentistasi!