lauantai 24. maaliskuuta 2018

Raitoja ja raitoja

Tästä tulee hyvä päivä!


Heräsin loistavalla mielellä. Keitin kahvit ja söin aamupalaa. Pää on täynnä suunnitelmia tälle päivälle. Tai ei täynnä, mutta suunnittelen pientä shoppailureissua.

Laitoin facebook'iin kuvat uusimmasta tölkkilapasesta ja yläasteaikainen luokkakaveri otti yhteyttä. Halusi ensin ostaa kuvan lapasen, mutta keksi sitten, että voihan hän tilata minulta vastaavan omalla lempivärillään. Pitää lähteä metsästämään oranssia lankaa.

Mikä siinä onkin, että vaikka minulla on lankoja ihan mukavasti, niin a.i.n.a. joku tarvittava väri puuttuu?

Samalla kauppareissulla poikkean Saiturinpörssiin ostamaan mm. pyykinpesuainetta, huuhteluainetta, dödöä, shampoota, mausteita... Pitää poiketa ruokakaupassakin, joten reppu selkään.

Sain idean jämälankojen "tuhlaukseen" eräästä blogista. Kiitos Sude! Solmin lankoja napakasti yhteen ja virkkasin lappua renkaana. Lankojen päät jäivät sisään eristämään lämpöä.

Olen oikein tyytyväinen lopputulokseen! Lappu (19 X 22 cm) on napakka ja varmasti se ajaa asiansa. Jännästi puolten kuviot poikkeavat toisistaan. Samalla sain "tuhlattua" mahtavan määrän lankojen loppuja, jotka olisivat olleet päättelykammoisena kenkkua upottaa sukkiin. Patalappu lähtee äidille pääsiäiskortin mukana.

Nyt vielä yksi mukillinen kahvia, ulkovaatteet päälle ja happea haukkaamaan. Pieni ärsytys siitä, että kunnon lankavalikoimat löytyvät pidemmän kävelyreitin päästä. Saiturissahan on lankoja, mutta tuskin juuri sitä kaipaamaani oranssia. Onneksi määräpäivä sille lapaselle on vasta perjantaina.

Gun palaa tänään Rovaniemeltä ja oli puhetta, että menisin tapaamaan häntä pikaiseen keskustaan. Pitääkin varmistaa aika, jotta osaan olla valmiina. Äiti voi kuulemma olosuhteisiin nähden hyvin ja on pirtsakka.

Nyt kun luin tämän tekstin uudestaan, tuli mieleen, että voisin kävellä sinne ostarille. Sieltä löytyy Tokmanni, josta löytyy lankaa, ja samalla ne pesuaineet sun muut. Ruokakauppa on siellä tietenkin myös. Matkaa sinne on sen verran, että kävely kestää reilun puoli tuntia. Täyden repun kanssa pääsee ratikalla takaisin. Ei paha.

Mutta tuon keksittyäni tuli mieleen, että Tupon tyttäret (kaksi heistä) asuu siinä lähellä. Nuorimmaisella oli viikolla syntymäpäivä. Tuppo kävi eilen tapaamassa äitiään keskustassa ja otti samalla lahjat toimitettavaksi. Itse hän on tilannut lahjat aikaa sitten. Iso laatikko. Jos tytär olisi kotona, niin samalla voisi tavata hänet ja toimittaa lahjat. Nyt pitää odottaa, että mies herää. Hö, olisin halunnut liikkua jo...

On se välillä niin ärsyttävää omata hätäinen pää. Millään en meinaa itse pysyä sen perässä, hih. Lähtisinkö nyt ensin käymään siellä Saiturinpörssissä ja olettaisin, että Tuppo heräilisi sillä aikaa? Sitten voisimme kävellä yhdessä sinne ostarille eikä tarvitsisi hakea sieltä muuta kuin se oranssi lanka. Silloin voisi kävellä molempiin suuntiin ja vaikkapa poiketa paluumatkalla lähellä olevassa ruokakaupassa. 

Miksi tehdä mitään helposti jos sen voi muokata päässään hankalammaksi? Hah.

Toimeliasta päivää teillekin!

2 kommenttia:

 1. Tuo tölkkilapanen on kyllä hauska. Minunkin poikani on pyytänyt että tekisin niitä hänen mökilleen kesäksi, en vaan ole saanut vielä aikaiseksi.
  Mukava että sait innostuksen patalappuun minulta, kyllä minun blogiani saa vapaasti linkittää jos haluaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sude!
   Käynkin heti linkittämässä jo tähän juttuun.
   Harmittaa, etten omista grammavaakaa. Olisi kiva punnita tuo patalappu. Ihan uteliaisuudesta.
   Jäi eilen aloittamatta tilattu tölkkilapanen. Onneksi "eräpäivä" on vasta perjantaina...

   Poista

Kiitos kommentistasi!