keskiviikko 14. maaliskuuta 2018

Tällaista tänään

Täällä taas...


Jospa kertoisin ensin jotain mukavaa eli tapasin hetki sitten Poikani. Ehdittiin juttelemaan monista asioista. Hän on lähdössä viikonloppuna avokkinsa kanssa kuukaudeksi reissuun. Harvat kai tekee häämatkan ennen häitä? Juteltiin niistäkin. Avioituvat kesäkuussa.

Vähän laiskasti olen kutonut, mutta kuvan lapaset sain tehtyä ja toimitettua. Kesken on yhdet miesten sukat. Harvoin minulle palautetaan tekemiäni LankaJuttuja, mutta toki siihen on oikeus ja mahdollisuus. Nyt sain yhdet sukat takaisin ja lupasin tehdä uudet liian isojen tilalle.

Tein yhtenä iltana pizzaa niistä mitä jääkaapista löytyi. Ei löytynyt paljoa (sipulia, chiliä, metukkaa ja juustoraastetta) ja pohjaakaan en malttanut nälissäni kohottaa. Syötyä se kuitenkin tuli.

Olen kärsinyt viikon verran jalkakivusta. Vasemman jalan jalkapöydän sisäsivuun vihloo välillä niin, että luussa tuntuu. Seuraan tilannetta särkylääkkeitä syöden ja jos se ei mene ohi, niin onhan se suoriuduttava lääkäriin.

Äiti on joutunut TAAS eilen sairaalaan. Häntä oli alkanut ahdistamaan ja voimat olivat loppuneet. Soitin illalla ja hän kuvaili tunnetta "kuin joku painaisi sydämen tienoolle". Itse epäili, että syynä voisi olla entisestään kasvanut palleatyrä. Olivat luvanneet, että kirurgi tutkii (tänään) aamulla. Odotan vielä hetken, etten häiritse mahdollisia tutkimuksia, ja soitan sitten. TOIVON, että hän saisi nyt riittävästi hoitoa jaksaakseen!

EDIT. Kipuun oli löytynyt syy: sappikivet.

Eipä minulla tällä kertaa muuta.

Kaikkea hyvää teille!

6 kommenttia:

 1. Minun mummullani oli todettu sappikivet, mutta niitä ei leikattu. Nuoremmalla olisi leikattu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Annika!
   Onhan toi kakspiippuinen juttu. Meinaan jos vedotaan ikään, ettei leikkausta tehdä. Kokemuksesta tiedän, että sappikivikohtaus on todella kivulias. Pitänee tarkkailla tilannetta ja toivoa, ettei kohtauksia tulisi enempää.
   Mieltäni rauhoittaa nyt se, että pitävät äidin osastolla ainakin viikonlopun yli. Turvassa on.

   Poista
  2. Ilmeisesti sitä saa jotenkin ruokavaliolla pidettyä kurissa. Jotkut ruoka-aineet on kiellettyjä. En nyt enää muista. Tuosta on jo vuoden verran aikaa. Ei ole käsittääkseni vaivannut sen jälkeen.

   Poista
  3. Juu, mm. kaali ja herneet ovat kiellettyjä, mutta oma äitini ei syö niitä muutenkaan reuman vuoksi. Se ikäjuttu koskikin palleatyrän leikkausta, ei sappikiviä.

   Poista
  4. Nuo herneet tosiaan oli. Mummun suurta herkkua oli käydä hakemassa lähes päivittäin herneitä kesällä ja se ilo vietiin häneltä. :(

   Poista
  5. Näinhän se ikävä kyllä menee -sitä tekee mieli mikä on kiellettyä. Harmi.

   Poista

Kiitos kommentistasi!