tiistai 8. toukokuuta 2018

Ruokaa Rovaniemellä

Hei, olen takaisin Helsingissä.


Mietin juuri kuvia katsellessani, että mitenköhän päin purkaisin niitä tänne. (Äidin tietokone meni jumiin.) Valitsin helpon aiheen? Ruoka.

Oikeasti äidin jääkaapin sisältö oli maltillisempi kuin koskaan ennen. Sieltä puuttui nyssykät ja pussukat. Keitin sveitsiläiset perunat ja tein broilerisuikalekastikkeen. Jo se usein riittää, että joku toinen maustaa sen eikä itse.

Tein vanhahtavista porkkanoista sekä kukkakaalista gratiinin. (Taustalla Pojan lähettämä kortti Vietnamista.)

Keitin ostamiani 'uusia' porkkanoita suola-rakuuna-vedessä. Itse ostin Suvi-salaattia (raastetta) ja samaan aikaan äiti oli ostanut toista.

Katoin pöydän ja kutsuin äidin syömään. Ehto oli se, ettei hän nousisi pöydästä kertaakaan ennen kun olimme molemmat syöneet. Jälkkäriksi kahvia ja pullaa. Uskon, että näitä hetkiä äiti arvostaa.

Sunnuntaina tein pakastimesta löytyneestä broilerin jauhelihasta kastiketta niin, että äiti sai laittaa sitä annoskipoissa pakkaseen. Sitä broiskujauhelihaa, sipulia, sitruunatuorejuustoa ja juustokermaa. Ja mausteita.

Samana päivänä lähdin myös 'perkaamaan' maustekaappia. Siellä niitä nyssyköitä ja pussukoita riitti. Onneksi äiti oli säästänyt tyhjiä lääkepurkkeja, jotka hyötykäytin.

Nyt on siisti ja helposti tulkittava.

Voi ei, äiti soitti juuri, että joku kortti on kadoksissa. Miten minä täältä käsin autan? 

Eron hetki ON haikein.

4 kommenttia:

 1. Mitä ovat sveitsiläiset perunat?? Ikinä kuullutkaan... Lääkepurkki-idea on loistava. Just eilen pyörittelin tyhjiä purkkeja ja mietin, miten niitä voisi hyödyntää. Nyt tiedän!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä sen tarkemmin. Ei ne oikeasti kummoisia olleet.
   Lääkepurkit sopi mausteitten laittamiseen loistavasti. Suosittelen.

   Poista
 2. Onpa äidilläsi melkoiset maustevarastot! Vaikka onhan niitä minullakin tuolla yhdessä keittiön kaapeista. Juuri viime viikolla kävin läpi ne purkit ja pussukat ja vain pari niistä joutui roskiin melkoisesti vanhentuneina. Oikein hyvännäköisiä ruokia olet kokannut siellä. Toivottavasti korttiasia selvisi.
  Mukavaa Helatorstaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Marjatta!
   Tyhjistä pusseista saa vaikutelman, että mausteita oli paljon. Itseasiassa yllätyin hieman itsekin määrästä sillä ennen läpikäymistä näytti, että siellä olisi ollut lähinnä mausteet, jotka olen itse aiemmilla reissuilla ostanut.
   Gun kuoletti kortin ja tilasi uuden. Tuntuu hullulta, että äiti olisi kadottanut sen pussukan. Ei hän ikinä kadota mitään - ei ainakaan kokonaan. Hetken voi olla unohtunut jonkun kauppakassin pohjalle. Veikkaan, että se löytyy nytkin myöhemmin...

   Poista

Kiitos kommentistasi!