tiistai 19. kesäkuuta 2018

StanstaLandia täyttää tänään kuusi vuotta!

En kai minä pysähdy?


No en vissiin. Kävin sovitusti siivoamassa sen kampaamon. Tiskasin astiat, pesin vessan, jääkaapin, pakastimen ja lopuksi Mäntysuovalla lattiat, jotka 'poitsu' oli hinkannut juuriharjalla sekä kloriitilla. Kolme tuntia meni. Sunnuntaina vedin lyhennetyn bingon. Oli ihan kivaa vaikka pelaajia ei ollut paljon.

Kotona otin hyötykäyttöön tuosta pakkauksesta ne mitä voin. Lisäksi kuorin viisi perunaa ja pistin kaikki kasvisliemikuutiolla maustettuun veteen kiehumaan.

Jossain vaiheessa lisäsin bataattisoseen, jossa tosin oli päiväys mennyt. Ei haitannut lainkaan. Lisäsin yrttimaustetta sekä pippurisekoitusta. Soseutin, lorautin mukaan laktoositonta kuohukermaa, kiehautin ja ai että tuli hyvää.

Tänään houkuttelin Tupon mukaan keskustaan. Piti noutaa polkupyörä Kampin Matkahuollosta. Miehellä oli nälkä, joten menimme Burger King'iin, jossa hän ei ollut ennen ollut. Tuskin ihan hetkeen lähteekään uudestaan sillä a.) ruoissa kesti KAUAN ja b.) bataattiranskalaiset olivat TODELLA suolaisia. Annoin omasta burgeristani puolet Tupolle ja popsin ranskalaiset, joiden suolamäärä ei häirinnyt minua.

MUTTA ruokaa odottaessa soitti äitini naapuri. Äiti tuli puhelimeen ja oli kovin hädissään: oli kadottanut puhelimensa!?? Minä hätäpäissäni otin yhteyttä DNA'lle, jossa kerrottiin, että vain liittymän haltija voi sulkea liittymän. Mikä paniikki sillä äidillä ei ole puhelimessa suojakoodia! Että jos joku tilaa pikavippejä tai vastaavaa. Laitoin luuriin viestin, että "jos löydät tämän, niin soita 'minun' numeroon". Lopuksi soitin vielä äidin numeroon, jolloin äiti vastasi itse! Puhelin oli ollut vessassa hyllyllä...

Tuo johtuu ihan siitä, että äiti oli joutunut olemaan suljetulla muistisairaiden osostolla. Vaatteet ja lompakko oli 'viety', ruoka oli kamalaa ja kaikkia tarvittavia lääkeitä ei ollut. Vähemmästäkö 86-vuotias menee sekaisin? Onneksi saimme äidin jo sunnuntaina pois sieltä!!! Ja siis meni laitokseen perjantaina.

Hui kuinka H.U.O.L.I. 😓

Onneksi kaikki on nyt hyvin! Äiti on kotona ja lupasi levätä. Tuppo taisi huomata kuinka hermostuin ja panikoin. Mies vei minut drinkille Pub Peräkammariin, jossa juoman sai tuorepuristetulla appelsiinimehulla. Nam.

Paikka oli varsin viehättävä.

Melkein meinasin pyytää miehen pelaamaan kanssani.

Joimme juomat ja kävelimme hakemaan pyörän. Sitä taluttaen kävelimme kotiin. Kerron pyörästä toisella kertaa...

Harvoin on sama matka tuntunut niin pitkältä. Pelkkää ylämäkeä. Puuh. Kaikesta avusta kiitin Tuppoa tarjoamalla hänelle pari tuoppia TheBaarissa.

Alan olla niin huolissani äidistä, että mietin sinne menoa. Olin ajatellut, että menisimme sinne Tupon kanssa elokuussa, mutta en ehkä malta odottaa sinne saakka. Katselen juuri lippujen hintoja sinne. Juhannuksen jälkeen saisi makuupaikan junasta neljälläkymmenelläyhdeksällä eurolla ja lentäen maksaisi 64,90€. Pitää miettiä...

Voin ehkä järjestää jonkun synttäriarvonnan, mutta en juuri nyt.
KIITOS silti näistä vuosista Teille, jotka olette kulkeneet mukanani!!! 💗


Onko teillä juhannussuunnitelmia?

7 kommenttia:

 1. Blogisi untuvikko kiittää ja kumartaa tästä lyhyestä ajasta, minkä on saanut osakseen. Kaunis pubi, vaikken kyllä niistä mitään ymmärräkään ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi Vanha rouva!
   Oli kyllä nätti sisäpiha ja sisustus muutenkin.

   Poista
 2. No on tuo äitisi tilanne aika huolestuttava. Ja välimatka vielä vaikeuttaa tilanteen seuraamista. Siis suljetulla osastolla?! En tosiaankaan ymmärrä!
  Tuohon edelliseen päivitykseen liittyen sanon, että sulla ei ole mitään syytä olla arvostamatta itseäsi. Se käsitys mulle on sinusta muodostunut tätä eskari-ikäistä blogiasi lukiessani. Onnea!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marjatta!
   Yliaktiivinen naapuritar oli antanut virheellistä infoa, että äiti olisi unohdellut/ ottanut väärin lääkkeitä ja kertonut kuinka uuni oli kerran jäänyt päälle ym. Siitä olivat tehneet johtopäätöksen, että äidillä olisi muistisairaus tms. Onneksi äiti pääsi pois! Harkitsen Rovaniemelle menoa juhannuksen jälkeen...

   Poista
  2. Niin ja se naapuritar on nyt kaikin keinoin estetty. Äiti oli kirjoittanut ja vienyt hänelle kirjeen, ettei tarvitse puuttua enää hänen elämäänsä. Naapuritar oli käynyt pudottamassa aamulla avaimen postiluukusta. Ihanaa!

   Poista
 3. Oikein hyvä! Olinkin juuri sanomassa, että nyt tehkää asiat selväksi naapurin kanssa. Naapurit ovat usein hyvinkin arvokas asia, mutta saattavat ne sitten olla tällaisiakin. Huh!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti hän jättää nyt äitini rauhaan. On muutenkin sellanen naapurikyttääjä, että haluaa nähdä/tietää kaiken. On äidillä onneksi hyviäkin naapureita. Vastapäinen rouva on asunut naapurina alusta asti eli neljäkymmentä vuotta!

   Poista

Kiitos kommentistasi!