keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Viikonlopun kokkailuja

Pääsiäisen aikaan tuli tehtyä vähän jotain ruokaakin. Herkutellaanko?


Yhtenä päivänä teki mieli jotain hyvää. Vaikka nettiyhteys oli kädenojennuksen päässä, niin en luntannut mitään ohjetta. Tein lettutaikinan omasta päästäni ja jätin sen jääkaappiin tekeytymään aamukahvin ajaksi.


Paistoin pannulla banaaninsiivuja ja kaadoin taikinan päälle.


Määrä oli varsin sopiva sillä saimme aikaiseksi molemmille omat herkulliset letut.



Maanantaina oli jääkaapissa parikin eri pakettia, joiden käyttöpäivät alkoivat olla siinä ja siinä. Keittelin ensin porkkanoita ja parsakaalia. Laitoin ne voideltuun uunivuokaan ja kaadoin tekemäni juustogratiinin päälle.


Keitin perunoita.



Tein jauhelihataikinan valmiiksi ja gratiinin valmistumista odotellessa paistoin wienerleikkeet. (-30%)



Eikös niistä tullut hawaijinleikkeet kun laitoin ananakset päälle?



Ihan herkullista vai mitä?



Jauhelihapihvit paistuivat uunissa sillä aikaa kun söimme. Taisin onnistua niiden kanssa paremmin kuin koskaan ennen, nam. (Tein niille eilen kerma-juustokastikkeen ja voi pojat, ihan parasta!)



Kun ananaspurkki oli avattu, pilkoin sekaan säilykepersikoita ja pari banaania.



Hedelmäsalaatti Flora vanillan kanssa kruunasi toisen pääsiäispäivän aterian. Tulikos nälkä?



Tein eräällä naiselle pyynnöstä "käsisäärystimet". En ole oikein tyytyväinen, mutta uusiakaan en tee.

Aurinko paistaa ja aamukahvi alkaa olla lopuillaan. Pitää mennä suihkuun ja lähteä sitten Itä-Helsinkiin palauttamaan tarpeettomat/sopimattomat piuhat liikkeeseen. Ajattelin poiketa paluumatkalla paikalliseen Anttilaan testaamaan tarjouksessa olevat tennarit. Ja haen prepaid-nettiliittymän, jotta pääsen testaamaan osamani läppärin/läppärit.

 

Sitten on (taas) aika yhteen paikkaan. 'Taas' siksi, että menin sinne jo viime viikon keskiviikkona kuullakseni, että olin viikon etuajassa...

Näillä mennään.

8 kommenttia:

  1. Nam. Söisin noi kaikki. Banaani lätyssä on varmaan kokeilemisen paikka, musta bansku käy kaikkeen. Jätskin kanssa kyl parasta :)
    On yx asia tai siis ruoka mitä en ole tehny ja mitä haluan. tai siis paljon mut tätä yhtä tekee mieli...noloakin. Uuniperunat. En ole koskaan syönyt enkä nähnyt sellaisia mattivanhaspottuja. Ei varmaan vaikeita. Ootko sä tehny? Varmaan niitä joka lapsikin osaa juttuja.... Mut peruna on vaan niin hyvää. Voittaa kaikki pastat mennen tullen.
    Töistä mäkin äsken tulin. Unen aika. Nukkukaapa hyvin siellä.
    Marle

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mattivanhaspottuja? Oon tehnyt aurajuustoperunoita ja kermaperunoita, mutta mitä noi mattiperunat on?
      Mä en syönyt banaania yli kymmeneen vuoteen sen jälkeen kun syötin sitä Pojalle hänen ollessa pieni. Ne banaanin hajuiset buklaukset, yök. Mutta nyt syön. Ennemmin vähän raakoja kuin liian kypsiä.
      Hyvin nukkumisesta ei juuri NYT puhuta!!! =/

      Poista
  2. No niitä uuniperunoita, joita silloinen pääministerimme väkäs Susan Ruususelle kait hiukan kyllästymiseen asti.... Peruna kuorineen ja kansi pois, sisälle jotain ja folioo, jotenkin noin menee mut siinä kaikki tietoni. Pitäis kai katsoa tarkempaa ohjetta tai sit se on niin yksinkertainen että ohjetta ei ole.
    Hyvin nukutti täällä :D Nyt jo lenkki tehty koiran kanssa kirpeässä aamukelissä. Kiva kun on niin kuivaa ja rapsakkaa.
    Kivaa päivää!
    Marle

    VastaaPoista
  3. Uuniperunat kannattaa tehdä rosamunda potusta ja minä esim. en kääri folioon vaan pistelen haarukalla reikiä kuoreen ja sellaisenaan uuniin ja vajaa tunti, vasta sitten halkaisu ja täytteet ;) nam nam...

    PHS

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällähän jaetaan ohjeita ja kiva niin! :)
      Mulle muuten ei ole edes tullut mieleen tehdä ko. uuniperunoita kotona. En tiedä miksi. Josko...

      Poista
  4. PHS, voisitko hiukan tarkentaa ohjetta? Lämpö ja aika? Suolaa? Ajattelin, että olis laittanut suolaa folion sisään ja se imeytyisi perunaan. Meneekö sit hukkaan, kun täytteessä makua. Vaikea ruokalaji :D
    Marle

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!