torstai 13. helmikuuta 2014

Grrrr-äätsiihh-murr-purr...ei aina voi mennä hyvin?

Kyllähän minä yritän hymyillä vaikka niin moni asia taas TÖKKII.


Mistähän aloittaisin? Olosta? Iski se flunssa mikä tuntuu viihtyvän siellä ja täällä. Ainakin facebook'in päivitysten mukaan monessa suunnassa niiskutetaan ja köhitään. Itsellä vaivaa eniten aivastelu ja tukossa oleva nenä. Ja öisin sekä aamuisin on kaktus kurkussa. Päätä ja otsalohkoa särkee. Saapahan olemattomat vatsalihakset jumppaa kun aivastan semmoiset kolmekymmentä kertaa tunnissa...


Löysin omasta kotoa tikat, jotka olen saanut lahjaksi pari kymmentä vuotta sitten. Otin ne mukaani ja pakkohan niitä oli yhtänä päivänä kauppareissulla käydä testaamassa. Se oli yllättävän mukavaa ja sopi kivasti Tupon kanssa heitettäväksi. Olemme aika saman tasoisia, näemmä.


Sitten seuraava harmitus, josta en tunnu pääsevän nyt eroon ollenkaan. Virasto!? Kerroinkin jo, että vein kuukausittaisen hakemuksen liitteineen viime viikon keskiviikkona. Perjantaina kävin täydentämässä hakemusta. Nyt sitten sain kirjeen, jossa minulta pyydetään kolmea "todistusta" ennen kun he voivat käsitellä sen hakemuksen.

Pitäisi todistaa se puhelu, jonka soitin työkkäriin. Pitäisi todistaa voimassa oleva työnhaku. Pitäisi todistaa Kelaan (netin kautta) laittamani työttömyyspäivärahahakemus, jonka jouduin tekemään vaikka en ole oikeutettu moiseen etuuteen. MILLÄ minä ne todistukset haen kun kumpaankin virastoon pitäisi olla asioimista varten voimassa oleva henkilöllisyystodistus, jota minulla ei ole???

Yritin tänään soittaa etuuskäsittelijälle viitisen kertaa ja joka kerta puhelu ohjautui vastaajaan. En jättänyt viestiä sillä vastaajassa ei kerrottu ollenkaan kenen vastaajasta on kyse. Soittelen siis huomenna uudestaan. Ärrinmurrinärsyttää. Ja kun viime vuonna meni niin monta kuukautta ilman tällaisia 'vastaiskuja' ja kaikki toimi niin kuin minun mielestäni pitäisi. Joulukuussa kaikki alkoi takkuuntumaan ja näemmä jatkuu vaikka mitä tekisin. Pah.


No, tänään sitten katsottiin lätkää. En uskalla kovin tarkkaan kertoa, mutta Tuppo lähti noin vartti ennen matsia kioskille veikkaamaan. Eurolla. Olisipa pyytänyt minulta toisen euron!!! Tupon veikkaus jäi yhden maalin päähän ja jätti meiltä saamatta about NELJÄ TONNIA sillä eurolla. Se laittamatta jäänyt OIKEA veikkaus olisi tuonut melkein TONNIN. Ei noista yhtään enempää!!!!!!!! :( Grrrrrrr.

Olemme katsoneet lautailua, hiihtoa ja sitä stana'n lätkää. Samalla kudoin yhdet jutut, joista kerron kuvien kera myöhemmin. Kyseessä on facebook'in kautta vastaanotettu haaste, jossa teen jotain viidelle ensimmäisenä kommentoineelle tämän vuoden aikana. Ekat ovat nyt viimeistelyä vaille valmiit.


Ostin Tupolle facebook'in kirppissivun kautta lompakon. Mies on saanut kaksi vastaavaa lompakkoa käytettyä loppuun meidän yhteisen historiamme aikana. Nyt löysin mitoiltaan ja kuosiltaan sopivan. Kolme euroa plus postituskuluja euron verran. Ei paha.


Lompakko tuli tänään. Tuppo siirsi samantien vanhasta lompakosta kortit ja paperit uuteen. Kiva! Muistin myös ilmoittaa myyjälle, että tuote tuli sovitusti perille ja kiitin onnistuneesta kaupasta! :) 

Tuppo palasi juuri nyt likkojensa luota. Ajattelin laittaa saunan päälle. Jospa siitä saisi hyvää oloa. Toivon niin. Niisk.


Ajatellaan näin, että asiat voisivat olla huonomminkin. Naapurirapun edessä oli just hetki sitten taas ambulanssi. Sellaisia on siellä nykyään aika usein, yksi tai kaksi. Flunssa on siis pieni vaiva ja mennee ohi ajan kanssa.

Huomenna on ystävänpäivä. Pitkälti mielestäni kaupallinen, USA:sta kulkeutunut rahastus juttu. Lahjoja, kortteja, suklaata ja muuta hömppää, joiden myyjät sun muut siinä tienaa. Itse en lähetä kortteja enkä tavallaan osta mitään. Tuppo sai ne kaksi hupparia ja tuon lompakon. Varasin tarpeet mansikkarahkaa varten ja sillä me kaksin huomenna herkuttelemme. <3

Minusta tulee ensi viikon sunnuntaina Neiti 47. "Melkein viisikymmentä"-vuotias, kääk. Ääh, ei minua ikäasia oikeasti vaivaa. Ihan sama. Ajattelin ehkä tehdä liivatekakun ja mennä se mukanani pelaamaan bingoa. Siinäpä se.

Muistetaan Ystäviä ja nautitaan heistä 365 päivää vuodessa, mutta silti:


KIITOLLISTA YSTÄVÄNPÄIVÄÄ TEILLE KAIKILLE!

<3 :llä Stansta (ja Tuppo)


PS. Täältä löytyy ystävänpäivä-arvonta, joka on pe klo. 18.00. saakka käynnissä. Lähinnä naisille tarkoitettu palkinnosta päätellen. *wink*

56 kommenttia:

 1. Miten sulla ei oo henkilöllisyystodistusta, kai passi sellaiseksi kelpaa, ja sellainenhan sulla on pakko olla, kun ootte jonkin verran reissanneetkin? Mikset ole oikeutettu työttömyystukeen? Jäihän sulla kurssi kesken silloin joskus, muttei se karenssi kai voi ikuisuutta kestää, eikö maksimi ole 5 kuukautta?

  Virastohankaluuksia ihmetellen,

  HannaHoo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun passi meni umpeen 23.12.2013.
   En ole oikeutettu työttömyystukeen kun jätin sen yhden diibadaaba-kurssin kesken. Syyksi ei riittänyt kylkiluumurtuma eikä Heidin kuolema. Velvoittavat olemaan toisten mukaan kolme ja toisten mukaan viisi kuukautta kurssilla tai töissä ennen kuin olen taas oikeutettu. Ei siis ole karenssia vaan mulla on joku "kirjain-viiva-numero"-lausunto. Minä niistä niin ymmärrä.
   Niitä hankaluuksia minäkin jaksan ihmetellä kun mikään ei näemmä riitä!?

   Poista
  2. eikö asia ratkea jos mene kurssille? vai eks kiinnosta tehdä jotai???

   Poista
  3. Noi työkkärin "valmentavat kurssit" EI kiinnosta.Ja teenhän mä jotain vaikken sitä täällä huutele...

   Poista
 2. Moikka! Hei tuota työttömuustukikuviota kannattaisi selvittää.Mulla on sellainen käsitys että jonkinmittaisen karenssin saa antaa mutta sillekin olisi määräaika ja sen ajan voi vaikka lekotella sohvalla tekemättä mitään.Työttömyystukea voidaan myöskin leikata jos passiivisesti kieltäytyy esim koulutuksesta.Hui hai.Nuo virastorallit ovat kyllä syvältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka moi!
   Olen mä tuota yrittänyt selvittää, mutta aika hankalaa se on. Varsinkin nyt kun en edes voi asioida paikan päällä kun ei ole niitä henkkareita. Yritän tänään saada sen etuuskäsittelijän kiinni. Toivottavasti onnistun paremmin kuin eilen!

   Poista
 3. Niisk täältäkin. Influenssaa podettu reilun viikon verran. En suosittele.
  Kannattaisiko hankkia se henkilöllisyystodistus? Miksi sinulla ei sellaista ole, jokaisella pitäisi olla? Hyvää weekendiä!
  Terkuin Mä vaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KÖH.
   Hankinhan mä sen heti kun on rahaa passikuviin jne. Ja se passikin maksaa....
   Kivaa weekendiä sullekin! :)

   Poista
 4. Pikapikaa mäkin. Noi tuet. Mä en luultavasti kestäis tuota. En sitä, että pitäis olla jollekin tilivelvollinen enkä sitä et homma ei pelais. Kuolisin kiukkuun. On siis ainakin mun parempi mennä töihin vaan sisukkaasti. Katsoen vaan säkin niitä omia osaamisia hommias uudelleen sillä silmällä. Monelta kiukulta ja harmilta säästyy. On ainakin töiden päälle niin väsy ettei jaksa jurpata :)
  Tuntuu et kaikki on jossain taudissa. Me ei olla oltu eikä millään haluttaiskaan. Tuntuu kestävän iät ja ajat noi ihmisillä. Jynssätään käsiä :-D
  Niin ja HYVÄÄ YSTÄVÄNPÄIVÄÄ sinnekin! Oon samaa mieltä, jenkkien kotkotuksia moinen. Osta osta ja liirumlaarum päivä tämäkin. Mutta miehen kyllä sopii muistaa vaimoaan silloinkin! Ja muisti <3
  Marle

  VastaaPoista
 5. Mä oon ollut siinä luulossa, että se henkkari jopa otetaan menona huomioon toimeentulotuessa? Oikeasti, ei voi olla niin hankalaa hakea uutta passia, mulla se kesti vartin Pasilassa varatulla ajalla, työaikana. Saisit sen kuitenkin hommattua pikapikaa, jos olisi reissu tiedossa, eikö? Mutta ton karenssin selvittelisin, ei saa olla noin pitkä?

  HannaHoo

  VastaaPoista
 6. Miksi sinä et mene kouluun tai töihin? Miten miehesi viitsii elättää sinua ja katsoa tuota loisimista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mun mies elätä mua. Mä tienaan enemmän...

   Poista
  2. Siis aivan unelmapariskunta! :D

   Poista
 7. Joopa joo! Hyvä suomen naiset! Upea viesti.Aivan mahtavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei hassu ketju.Mun joopa joo oli tarkoitettu tolle jollekin ärsy anonyymille!
   Jokaiselle meillä on omat mutkat ja välillä suorat.Välillä onnea matkassa ja sitten taas ei.
   Jotenkin aina korostetaan sitä että kun oikein yrittää niin lopputuloksena on suomalainen unelma.Ei se vaan aina niin mene!
   Jokainen antaa jonkinlaisen panoksen yhteiseen hyvään.Toivottavasti.Itse en ole koskaan saanut mitään helpolla ja välillä tuntuu siltä että vaikeimman kautta aina mennään .
   Nyt jännä lätkämatsi menossa.Tsemppiä meille kaikille!

   Poista
  2. Onpa jännää, et tällasia tulee? Tavallaan hauskaa, et jollain muka kiinnostaa MUN elämä ton verran. Sinä(kin) tiedät, että en minä ihan kaikkea täällä kerro. Osan elämästäni ja mulla on siihen oikeus, eikö?
   Tuppo tuolta huutelee, että "ihmisen on niin vaikea olla onnellinen". Saatan olla samaa mieltä. On meillä paljon hyviä asioita meidän elämässä! Pitäisköhän nekin jakaa täällä? NOT.

   Poista
 8. Moi, voisiko sinun aivastelu olla allergiaa, pähkinäpensas ja Euroopasta kulkeutuvat siitepöly kiusaa jo muutamaa kaveria.
  Kevään jatkoja.
  -PHS-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi!
   Luulisin, et ihan flunssaa tää vaan on. Mutta hyvä kun mainitsit; pitää pian alkaa popsimaan antihistamiiniä.
   Kevään jatkoa sinnekin! :)

   Poista
 9. Hyvä et kiristävävät rahan jakoo. miks ihmeessö sun tarvii saada rahaa ilman et teet mitään? Kaverin kuolema....joooo....just. kai kaikilta joskus joku kuolee ja pakko vaan mennä. Mä en ainakaan haluis sun loisimista tukee yhtään mitenkään!!!

  VastaaPoista
 10. Itselläni menee tällä hetkellä hyvin; on hyvä palkkainen työ jne. Mutta tilanne voi muuttua koska tahansa ja ikäni puolesta pitkäaikaistyöttömyys voi silloin olla todellisuutta.

  Toivoisin empatiaa. Toisten olosuhteista yms kun ei kaikkea tiedä.Tekosyyt ovat sitten asia erikseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän täysin, että satuttaa. Ja tekstini yritti olla sinun puolustus siinä valitettavasti onnistumatta :(

   Kuten sanoin, toisten olosuhteita ei voi täysin tietää ja toivoisin meille kaikille empatiaa. Helppo on täältä nimettömänä huudella.

   Voimia sinulle! Sinä tiedät miten asiat on ja miksi. PItkään blogiasi lukeneena tiedän, ettei sinusta saa avustuksia keräävää laiskoittelijaa ikinä :)

   Poista
  2. KIITOS!
   Oikeesti. Kyllähän mä ymmärrän, että oon tehny vääriä valintoja, mutta itsepähän elän niiden kanssa. Aika monta asiaa on kuitenkin hyvin. En vain aina muista olla niistä kiitollinen...

   Poista
 11. Kuin voi tienaa sossulla enemmänku toinen saa palkkaa kerros se?!?

  VastaaPoista
 12. Menkää muualle huuteleen, kun ette tiedä mistään mitään. Nyt täti täällä suuttui. Jos esim. "joutuu" määräaikaisiin työsuhteisiin, kuten minä. Työt alkaa, työt loppuu jne., taas uusi kierros. Siinä välissä pitää aina elääkkin ja päivärahan tulo yleensä kestää ja kestää.....pitkään. Sama Stanstalla. Ja kuten tuolla ylempänä joku kirjoittikin, tilanne voi muuttua hetkessä. Katsotaan sitten vieläkö täällä huudellaan. Tulee äitiä sitten ikävä. Täti on puhunut! Stanstalle paranemisia, pää pystyyn, kuulutaan samaan "rautaiseen" ryhmään fb, ollaan vain eri vuosikymmenellä tultu tähän maailmaan:). Täti T

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos täti T.!!!
   (yritän keksiä kuka olet..)
   Mutta asiaa kirjoitit. Siitä kiittelen!
   Ja kiitos, flunssa ei ole vielä poistunut, mutta häipyy aikanaan.
   Kyllä mun selkäranka kestää vaikka sitä yritetään taivuttaa...

   Poista
 13. "Anna mulle kymppi röökiin ja kaksi kaljaan", soi taustalla. "Sä annat köyhälle köyhän taivaan". Lapinlahden linnut.
  Hyvää alkanutta viikkoa!
  T. Stansta

  VastaaPoista
 14. Tsau! Hei leppoisaa alkavaa viikkoa meille kaikille.Tää viikko näyttää sittenkin kiireiseltä joten palaan ensi viikolla kirppisasiaan.
  Mulla on tänään yksi työhön liittyvä tentti ja nyt täällä vielä pänttään.Pää on tyhjä ja ei sinne vissiin mitään mene.Apua!
  Lisää kahvia ja kaavat mieleen.Matematiikka ei ole kyllä mun herkkua! Auttakee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsau!
   Pakko kertoa: Tuppo näkee vieläkin painajaisia lukion matikasta. Sai sen kuitenkin suoritettua. Kaverin mutsi opetti neljässä tunnissa saman kun v-mäinen maikka kolmessa vuodessa. Huoh.

   Poista
  2. Aaaa, piti vielä laittaa, et TSEMPPIÄ!!!!

   Poista
  3. Hei kiitos.Olen jotenkin ihan hermona vaikka jos ei mene nyt läpi niin voi uusia.Tietysti olisi kiva onnistua nyt ekalla kerralla niin voi sitten heittää koko hommelin romukoppaan.
   Lisää kahvia ja viileä suihku.Ei kun lämmin!

   Poista
 15. Vai töissä... kaisit voit kertoo missä töissä ja miks sit sossusta tukia tarvit? vai onkse pimeetä duunii??? kiva duuni ku voi koisii päivät ja muutenki miten tahtoo. jos mäki tulisin sinne kun hatuttas kato ylös nousut. ihan niin. varmaan. me sut elätetäön.

  VastaaPoista
 16. Oho. Stansta, sorry jos olen osaltani aiheuttanut pahaa mieltä, se ei todella ollut tarkoitus. Pätkätyöläisenä ja välillä työttömänä tiedän, millaiseen viidakkoon sitä joutuu tukia hakiessa, ei se mikään nautinto ole. Varmasti tiedät, ettei ollut tarkoitus mitään soppaa hämmentää!

  HannaHoo, jonka veromaksajat on joutuneet välillä elättämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et sä ole ainakaan mulle aiheuttanut mitään pahaa mieltä. Antaa tuon anonyymin nyt riehua ihan itsekseen, eikö?

   Poista
 17. Heipparallaa. Tentti meni läpi ja nyt siitä kevyt fiilis!
  Ostin netistä tosi laadukkaan tiskikoneen ja nyt loppui käsintiskaaminen.Jeee! Kaikki muut taloushommelit menee mutta tiskaaminen pienessä keittiötilassa ja altaissa on tuskaa. ja ne ainaiset tiskivuoret.Olin melkein jo siirtymässä kertiksiin..
  Kyllä ihminen tulee pienestä joskus onnelliseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ONNITTELUT suoritetusta tentistä!!!
   Ja onnea tiskikoneen omistajalle! Mulla ei ole koskaan ollut missään tiskikonetta...

   Poista
 18. Tervee!! :D
  Tiiäkkö mitä, mie tarttisin sinun osoitteen? Vai voinko pistää postia sinun entiseen/vanhaan/omaan osoitteeseen?
  Hyvää tiistaita ja toiv. flunssa on jo parempana.
  -helkku


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Flunssa on vähän helpottanut, onneksi, mutta ei vielä kokonaan. Vanha osoite käy, mutta mitä ihmettä sinä..?

   Poista
 19. Tuleeko sinulle mieleen, että tuon Anonyymin sanoissa voisi olla perää? Miksi et voi vastata? Sinä olet luokiteltu työtä vieroksuvaksi ja kouluja karttavaksi. Miksi sinua pitäisi tukea? Totuushan on, että edes sitä mainitsemaasi diipadaapaa et viitsinyt suorittaa. Entäpä "oma asuntosi", voisitko kertoa, miten on mahdollista exäsi siellä asuminen? Sossuhan maksaa kertomasi mukaan sinun vuokrat vai onko hra Epsookin sossun asiakas? Entäpä tämä: Luuletko, että me työtä tekevät kustannamme mieluummin sinun oleilun kuin esim. vanhusten perustarpeet? Sinulle annetut tuet on joltain muulta pois. Kerrot jatkuvasti kuinka olet laittanut ruokaa, siivonnut ja käynyt kaupassa. Niin me kaikki teemme, sen lisäksi, että käymme työssä ja rahoitamne itse elämisemme. Olisiko jo sinun aika maksaa meille?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin vastata vähän myöhemmin. Se vaatii aikaa ja Tupolla on nyt kiire päästä tähän koneelle.

   Poista
 20. Hei kiitos paljon.Mulla ei ole koskaan ollut t-konetta mutta nyt on.Oli hulppeeta viskata tiskivuori sinne ja eikun hurisemaan.Jopa veskin pesu menee mutta käsintiskaus ei.Aikamoista kommenttia nyt täältä löytyy.Älä välitä.Hei nyt on muuten vilkasta ja paljon kommentteja.Peukut siitä.Enkka ehkä tullut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Tein just päätöksen olla kommentoimatta ko. viesteihin. Mun blogi, mun valinat, eikö? Teen ehkä asiasta postuksen, mutta enpä saatana halua pahoittaa enempää mieltäni. Oon aika herkkis ja samalla kun oon tuijottanu kisoja, oon miettiny asiaa. Ei siitä hyvä mieli tule, ei. Mun elämä, mun valinnat. Ikinä ole pakko lukea mun juttuja jos ei tahdo? Niin kauan kun en tietoisesti loukkaa ketään...

   Poista
 21. Ei kestä päivänvaloa????

  VastaaPoista
 22. Sinulla paha mieli? Entäpäs meillä, joilta huijaat tukia ja kehtaat vielä valittaa niistä??? Syöt meidän ruokaa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Että voi olla katkera ihminen tämä anonyymi. Hanki elämä, katkeruutesi ihan tänne asti haisee. "Huijaat tukia", voi hyvät hyssykät, mieti mitä kirjoitat. Sulla sietääkin olla todella paha olo ja sen oikein aistii.

   Poista
 23. Nyt loppu, jooko? Jos haluatte satuttaa, niin lattakaa privana sähköpostia? Antakaa mun olla? Pliis. Haluaisin kertoa vaikka mitä, mutta te ette uedes uskoisi. Ei mun elämä niin helppoa ole. Lopetanko tän blogin? Teidän mielesksi? En halua.

  VastaaPoista
 24. Oikeasti, mikä tässä sinua satuttaa? Kukaan ei ole sanonut mitään mikä ei ole totta. Mitä loukkaantumista siinä on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastasin jo ja se saa riittää. Mun blogi - mä päätän?

   Poista
 25. herranpieksut sittenkin tätä ketjua!

  käyttäydytkö/käyttäydyttekö anonyymi/anonyymit todella tuolla tavalla "oikeassa elämässä"?

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!