lauantai 31. toukokuuta 2014

Onko elämä tanssia?

Toukokuun viimeistä päivää viedään...


Sataa ja paistaa vuorotellen. Herätys oli tavallista aikaisemmin kun Tupon vanhin tytär soitti juhlasta päästyään. Oli muuten saanut stipendin, ja kymppejä, kuten aina. Nyt isä ja tytär tapasivat siksi, että Tuppo vei eilen askartelemamme ylioppilaskortin sekä lahjan tyttärelle, jotta hän toimittaa ne tänään perille Tupon kummitytölle. Me emme lähteneet juhlaan kutsusta huolimatta sillä paikka on automatkan päässä emmekä me olisi mahtuneet samaan autoon tyttärien kanssa.

Olimme torstaina siellä tanssigalassa. Tarkemmin sanottuna:

DANCETEAM ANNUAL AWARDS GALA 2014 "OUR WORLD"


Olihan siellä ohjelmaa kun noin 250 nuorta osallistui tanssiesityksiin. Hienoja esityksiä, joista toisessa, mielestäni parhaista, esiintyi samainen vanhin tytär. Hän onnistui tietämättään olemaan kolmen ehdokkaan joukossa kun valittiin vuoden tanssija. VAU!!! Hieno suoritus! Hänen ahkeruuttaan ja kehittymistään kehuttiin erityisesti. (kuva vääristää katsojamäärää)
Kyllä se nuorin likkakin tanssi hienosti vaikka on harrastanut lajia vasta puolisen vuotta. Me istuimme Tupon vanhempien kanssa. Paikalla oli kuulemma tyttärien äidin sisko lapsineen, mutta minä en heitä tällä kertaa tavannut. Katsojia oli muutenkin ihan kiitettävän paljon ja kannustusta piisasi joka esitykselle.

Eilen ei tehty mitään erityistä. Käytiin illalla kaupassa ja sen jälkeen väsäsin TAAS salaattia.


Erikoisuutena aiempiin versiohin oli tomaattilajitelma, josta nuo suurimmat jätin leipien päällä käytettäväksi. En kyllä laittanut kaikkia tomaatteja muistakaan lokeroista mukaan.


Toinen erikoisuus oli tämän kesän ensimmäiset (hollantilaiset) MANSIKAT! Ne tuoksuvat aivan huumaavan hyville eikä maussakaan valittamista ole.


Kuva vääristää: kyllä ne kaikki ihan punaisia ovat vaikka kuvassa näyttävät oransseille.


Mukana siis tällä kertaa salaattiMIX, sipulia, punaista paprikaa, mustia oliiveja, erivärisiä tomaatteja, kurkkua, fetaa ja niitä mansikoita. Oi että oli/on hyvää! Tänään lopun salaatin joukkon laitetaan broileria ja seos kääritään tortillalättyihin. 

Eilen illalla salaatti sai seurakseen keitettyjä kevytnakkeja sekä paistettuja perunoita.


Miten te paistatte perunat? Siis jos yleensäkään paistatte niitä. Ovat Tupon herkkua nääs. Minä yleensä kuullotan ensin sipulia pannulla ja laitan samalla jo mausteita pannulle. Eilen gillimaustetta ja pippurisekoitusta. Annan imeytyä hetken ja sitten perunat perään. Mukaan ripottelen vähän korppujauhoja. Äidiltä opittu malli nuo jauhot.

Tässä tämän aamun aamupalani:


Kupissa on kahvin sijaan sitruunateetä, toisen leivän päällä appelsiinimarmelaadia ja ekstrana lisää mansikoita. Nam & nam!

Tänäänkin ollaan ilta rauhallisesti kotona mitä nyt Tupolla on vähän töitä (joita minä naputtelen koneella tässä samalla tilanteen tullen, heh). Syödään hyvin ja tuijotetaan telkkaria kimpassa sohvalla. Ihanaa!

ONNEA kaikille koulunsa päättäneille, valmistuneille ja heidän vanhemmilleen!!!

2 kommenttia:

 1. 1.6 Onkonyt virallisesti kesä? En taija nyt kommentoida menu-osiota tai taidan sittenkin.NAM! Olisi nyt itsekin kyllä aika ruveta tekemään noita salaatteja ja varsinkin kun kyllä tykkäänkin vielä.

  Mainiota että olet saanut nautttia vapaasta viikonlopusta.Toivottavasti niitä tulee lisää kesälläkin!
  Leppoisaa kesäkuun alkua meille kaikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Virallisesti ja virallisesti. Ei ainakaan sään puolesta vielä oikein tunnu siltä vaikka luonto näyttääkin jo täysin kesältä. Ja toivottavasti tosiaan vapaita viikonloppuja tulee enemmänkin paitsi et se tietty tuntuu taskussa olevissa euroissa...
   Salaatit on niin nam. On niissä kuitenkin oma hommansa silputa kaikkea. Kivaa sekin on jos ei pakon alla tee.
   Juu, kivaa kesäkuun alkua kaikille! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!