maanantai 30. kesäkuuta 2014

Jopas oli KESÄkuu!?

Ei tunnu vieläkään oikein kesältä.


Saman kirjoitin kuukausi sitten. Aina vaan sataa ja on harmaata. Oli sentään edes muutama sellainen päivä, että pääsin bikineissä puistoon. Harmittaa sellaisten henkilöiden puolesta, jotka harrastavat festareita ja ulkoilmakonsertteja. Sonispheressä satoi, Radio Aallon konsertissa Kaisaniemessä satoi ja eilen Tuska-festareilla satoi koko päivän.

Olin perjantaina plokkaamassa. Porukkaa oli paljon enemmän kuin kuvittelin. Ajattelin, että vietetty juhannus olisi verottanut samoin kuin vasta tänään oleva "palkkapäivä", mutta ei. Vuoron loppuessa yöllä olin niin hapeton, että houkuttelin Tupon kanssani happihyppelylle.


Sain inspiraation myös läheisellä kentällä metelöivästä porukasta. Pitihän uteliaan lähteä katsomaan. Siellä oli lähes kaksikymmentä nuorta istuskelemassa ja pelaamassa jalkapalloa.


Me menimme pallokentän viereiseen puistoon. Siellä oli hassusti koristeltu puu.


Paikalta löytyi myös lapanen. Kesäkuussa? Joo-o.


Ruudukko innosti jätkänshakkiin. Emme me oikeasti pelanneet, mutta piti saada kuva Tallinnasta ostamistani ballerinoista, jotka olivat ensimmäistä kertaa jalassa.


Tuppokin osallistui omilla kengillään, mutta se lapanen voitti. Heh.


On minulla Ihana Mies! Vaikka hänellä väsytti eikä häntä olisi huvittanut lähteä liikkumaan, niin lähti silti.


Kesäyöt ovat ihania jopa Helsingissä! Ilma on usein silloin tyyni ja hiljaisuus rauhottaa. (varsinkin baarimetelin jälkeen)


Aurinko alkoi hiljalleen nousta ja me lähdimme kävelemään kohti "meidän" puistoa. 


En ennestään tiennytkään, että lammesta lasketaan vesi pois yöksi. Se on varmaan paristakin syystä ihan järkevää: kukaan ei mene sinne hukkumaan baareista palatessaan ja toisekseen vesi vaihtuu kokonaan kerran vuorokaudessa. Meillä oli yhdet oluttölkit mukana ja nousimme kallion korkeimmalle kohdalle juomaan ne.


Kun aurinko alkoi olla jo korkeammalla ja lampi alkoi täyttyä vedestä, tulimme kotiin ja nukkumaan.

Lauantai-ilta plokkaamassa oli jotain ihan hurjaa! Torppa oli ihan täynnä ja laseja rikkoontui eniten koskaan minun aikana. Sain koko ajan olla jossain suunnassa lakaisemassa.Ehkä sekin on kuitenkin mukavampaa kuin tyhjä ravintola, mutta jalkoihin se otti! Lujaa!

Sunnuntaina levättiin mitä nyt Tuppo kävi tapaamassa äitiään ja tyttäriään keskustassa. Minä en jaksanut lähteä mukaan. Kohta on lähtö virastotalolle papereita viemään. Sitten pitää kävellä eri puolelle kaupunkia lunastamaan nettikirppisostokseni (3€). Tupon tyttäret asuvat samalla suunnalla ja viemme heille pari kassillista vaatteita. Saatuja sekä minulle pieneksi jääneitä. Kelpaa tai ei. 

Huomenna alkaa heinäkuu!

7 kommenttia:

 1. Kesäöissä kaupungilla on ihan oma taikansa. Ja joo, sade alkaa vähitellen käydä hermooon, vaikka kuinka yrittäisi ajatella positiivisesti ja ilon kautta. Raamatussa kun satoi 40 päivää ja yötä, oli kyseessä vedenpaisumus, Suomessa on vaan normikesä...

  HannaHoo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan kun Hämeessä haistelin ikkunan raosta öistä moottoritien asfalttia ja PÄÄTIN, että täällä lähden AINA yöllä kävelylle jos vaan siltä tuntuu. Aika hyvin olen viitenä kesänä jo lähtenyt, tästä tulee kuudes. :)
   Toi Raamattu-juttu luki facebookissakin ja olen täysin samaa mieltä. (Sateet riittäisi jo hetkeksi!) Ohessa tulee mieleen, että mehän käytiin leffassa katsomassa toi uusin versio Noah'sta. Ihan ok. 3D:nä varmasti aika vaikuttava.

   Poista
 2. Voisikin käydä kesäleffassa. Bieläköhän niitä on niitä ulkoilmanäytöksiä siinä kahvilassa, dementikko ei miuista nimeä?

  Millainen sulla ois ensi viikko, jos vaikka käytäis lasillisella ja juor...juttelemassa elämän tärkeistä kysymyksistä?

  HannaHoo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesäleffa? Aaa juu, tarkoitatko paikkaa, jossa tapasimme? Muistan paikan kyllä. :)
   Mulla ei ole ensi viikolla mitään suunnitelmia ennen perjantaita eli voitais aivan loistavasti tavata!?

   Poista
  2. HannaHoo, minä päivänä nähdään? Sama paikka kuin viimeksi? Tai no, keksin halvempiakin...

   Poista

Kiitos kommentistasi!