sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Kiusatkaa Stanstaa-viikko!?

Tuntuu, että kun alkaa 'satamaan kakkaa niskaan', niin sitä tulee kerralla useammasta suunnasta.


Viikko alkoi suru-uutisella maanantaina. Ex-vuokralainen soitti ja ilmoitti, että Ystävämme J. (55v) oli nukkunut pois sunnuntaina. Ei tuo täysin yllätyksenä tullut sillä mies oli sairastanut pitkään. Satutti ja satuttaa silti. Eikä vähiten ex-vuokralaisen puolesta, jolle mies oli Tärkeä Ystävä, jonka kanssa olivat reissanneet yhdessä niin mökeillä kuin Thaimaassakin.


Keskiviikkona tuli suru-uutinen Liskonaisen suunnalta. Rakas Roosa ei päässyt juhlimaan ensi kuussa 15-vuotissyntymäpäiväänsä vaan lähti viimeiselle matkalleen koirien Taivaaseen. Roosa eli pitkän ja ihanan elämän Liskiksen (ja McGyverin) kanssa ja pääsi viimeiselle reissulleen omalla kotisohvalla Liskiksen uimuliin (yöpaita) käärittynä rakkaiden läsnäollessa sekä eläinlääkärin avustamana. 
En unohda Sinua, Roosa-Rakas!!!Kahta negatiivista asiaa en tohdi kirjoittaa tänne, mutta molemmat hankaloittavat elämääni. Toinen hieman ja toinen todennäköisesti hurjan paljon enemmän. Joku vihaa minua nyt ja todella paljon, mutta KUKA? Ja MIKSI?


Sitten tuli ilmoitus, että GoMobile Prepaid lopettaa vuoden lopussa eikä liittymää saa ladattua enää lokakuun jälkeen. Minulla on ollut liittymä (ja sama numero) käytössä vuosia. Vaikka olen rekisteröinyt liittymän OmaGo-palveluun, niin en saa siirrettyä numeroa toiseen liittymään. Paska!


Päätin sitten kokeilla, että koska sain viime vuonna veronpalautukset itselleni, niin saisinko tavallisen liittymän. Tilasin puhelimen ja liittymän netistä. ONNISTUI!!! Puhelinpaketti odottaa postissa, että noudan ne huomenna. Pidän prepaidin käytössä mahdollisimman pitkään, mutta ilmoittelen ystävilleni uuden numeron sitä mukaa kun olen yhteyksissä. (Sain valittua helpon numeron, jonka opin heti ulkoa!)


Mitäpäs sitten? Joo, Poikani erosi (jälleen) tyttöystävästään ja he muuttivat erilleen. Nyt Pojalla on asunto taas ihan eri puolella kaupunkia. Ainahan erotilanteessa on kaikenlaista hässäkkää; muuttoautot, lemmikit ja sen sellaiset. Kaikesta en varmaankaan tässä tapauksessa edes tiedä...


Perjantaina tuli sähköpostia äidiltäni. Ensin siinä kerrottiin, että kummitätini (adoptioäidin velivainaan vaimo) oli pudonnut mökillään terassilta ja murtaneen ranteensa sekä kylkiluita. Minä en ole enää vuosiin häntä tavannut saati ollut muutankaan tekemisissä, mutta harmittaa hänen puolestaan.


Sama viesti jatkui tiedolla, että isällä on todettu eturauhassyöpä, joka on levinnyt luustoon. Ensimmäinen kallis ja kelan korvaamaton piikki on annettu. Lääkäri oli sanonut, että "ette te tähän kuole" mitä se ikinä tarkoittaakaan?! Onhan isällä jo reippaasti ikää ja oireet ovat antaneet 'osviittaa', mutta (taas) SILTI. Tuntuu hurjan pahalta!!!

MITÄHÄN VIELÄ???

Nyt kuitenkin aurinkoisempia asioita tähän perään, ettei ihan masentuisi enempää...


Aurinko on porottanut mukavasti, mutta sisälle tukalan kuumasti pitkin viikkoa. Viime postauksessa suunnittelemani aktiviteetit jäi toteuttamatta tällä viikolla sillä kaksi Tupon nuorempaa likkaa lähtivät yllättäen serkkujensa luo maalle. Palaavat "joskus ensi viikolla". Katsotaan sitten uudestaan.


Ollaan oltu ulkona ja parina päivänä puistossakin. Yhtenä päivänä olin ensin yksin kun Tuppo nukkui. Yritin lukea kirjaa, mutta on se alku hankalaa kun en ole lukenut pitkään aikaan.


Pitäisi ehkä aloittaa harrastus ensin Jouni Hynysen kanssa ja jatkaa vasta sitten Kjell Wästön seurassa? Tuppo tuli puistoon ja 'sain' lopettaa lukemisen. Olin tehnyt eväät mukaan...


"Tosi tumma"-Reissumiehet, joiden välissä oli juustoa, metukkaa, keitettyä kananmunaa sekä kurkkua. Hyvää!

Seuraavana päivänä sain seurakseni puistoon kaksi nappulanenää emäntänsä kanssa. 


Pohjoisen 'tyttärillä' juttua riitti ja sattuipa samaan puistoon myös yksi rovaniemeläinen entinen luokkakaverini Lapin Kansa-lehden kera. Naurua piisasi. Käytin luvalla molempia koiruuksia "uinnilla" lammessa. Olivat viikkoa aiemmin uineet järvessä, mutta nyt vesi ei näyttänyt juurikaan kiinnostavan...


Perjantaina ja eilen lauantaina olin plokkaamassa. TheBaari oli molempina iltoina niin täynnä, että tuolit loppuivat kesken. Kiirettä piti. Lupasin mennä tänäänkin. 


Aioin mennä puistoon muutamaksi tunniksi tämän kirjoitettuani, mutta tällä aikaa taivas täyttyi paksuista pilvistä. Ehkä toisaalta ihan hyvä niin. 

Mieliala on osittain maissa eikä vissiin ihme. Yritän olla positiivinen ja uskoa siihen, että asioilla on taipumus järjestya tavalla tai toisella. Teen nyt vaan kaikessa parhaani ja toivon, että se riittää. Jotain kivaa odotettavaa sentään on: lähdemme ensi kuun alussa kahdeksi päiväksi veneilemään tutun pariskunnan kanssa ja vietämme yön saaressa. Toivottavasti säät suosivat silloin!


Hyvää nimipäivää minulle, terveisin vanhempani. Päivä meni jo. :) 

Voimia minulle ja Teille muillekin!

19 kommenttia:

 1. kiitos Roosan puolesta ja suunnattoman suuri lohtuhalaus Sinulle rakas.

  VastaaPoista
 2. Niinhän se on, että ikävillä asioilla on tapana kasaantua. Äidillä oli sanonta, että ei kahta ilman kolmatta.

  Tuntematon vihaaja?? S-postissa? Facebookissa? Ihan livenä? Jollakin perusteella kuitenkin tiedät, että joku vihaa sinua?? Anna samalla mitalla takaisin! Tai sitten kylmästi olet välittämättä. Niin paljon hyvää kuin nämä digitaaliset vekottimet tuovatkin, on niiden kautta tietynlaisilla ihmisillä mahdollisuus kasvottomana vaikka mihin.

  Kaikesta huolimatta, aloitellaan auringossa taas uutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Ei kahta ilman kolmatta" on tällä hetkellä minun tapauksessani "ei viidettä ilman kuudetta" tms. Ketuttaa!!!
   Oma epäilykseni on, että tuo vihaaja on ihan livenä tuttu, mutta en voi olla varma. Ja TODELLAKIN siitä vihaamisesta on vahva TIETO. Ihan kirjallisena haitantekona.
   Aurinko paistaa ja minä lähden noutamaan uutta puhelinta ja liittymää postista! :)

   Poista
 3. Voi miten tutulta kuulostaa! Mie olen jo muutamaan kertaan toivonut että loppuis tämä kakka vuosi. Tuntuu että jatkuvalla syötöllä tulee vain ikäviä asioita päin pläsiä. Vaan periksi ei anneta, eihän? Kaiken itkun ja hammastenkiristysten keskellä se sinni vain nousee..
  Ja jo vain lämmintä piisaa, pikkasen kaipailen syksyä mutta tuleehan se sieltä viileine ja pimeine iltoineen ko vain jaksaa ootella! :)
  Mutta toivon sulle voimaa ja jaksamista kaiken härdellin keskellä ja kanssa! Ollaan kuulolla!
  -helkku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Helkku!
   Pitäisihän minunkin jo TIETÄÄ, että kun jotain ikävää tapahtuu, niin sitä tapahtuu aina enemmänkin kerralla. Vuosihan on tähän asti mennytkin ihmeen kivuttomasti. Periksi en tietenkään anna, mutta voimille tämä ottaa kyllä!
   Kunhan saan ajettua rähmät pois silmistä, lähden liikkeelle ja liikkuminen sisältää tänä vuonna syntyneen tytön tapaamisen...ui-jui. :)

   Poista
 4. Voi surkeus mikä määrä kakkaa niskaan ja tietysti kerralla, mikä on elämässä tapana. :/
  Sairaudet ja kuolemat ovat raskaita, hirmuinen määrä huolta, surua ja yhtäkkiä kun joku ihminen/eläin on poissa, se on niin lopullista. Voimia!
  Mieleeni jäi kummittelemaan tuo jotkut vihaa sinua. Siis mitä ihmettä?! Raota vähän tapahtumaa. Voi kuinka toivon, että asiat järjestyvät!
  Itselläni oli viime syksy raskasta aikaa, kummasti sitä osaa arvostaa pieniä asioita kaiken paskan jälkeen.
  Tsemppiä!
  Terkuin, Mä vaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota mieltä minäkin olen, että kun alkaa 'satamaan niskaan', niin ikävyydet ei jää yhteen. Koskaan.
   Kiitos voimatoivotuksesta ja tsempistä!
   En toistaiseksi voi täällä kertoa minkälaisesta "selkään puukotuksesta" on kyse. En ainakaan vielä. Kunhan asia joskus jotenkin toivottavasti selviää, niin saatan raottaa juttua. Tämän asian on PAKKO järjestyä minulle edullisesti! Tai siis parhain päin!
   Pitäkäämme peukkuja!!!

   Poista
  2. Ehdottomasti pidetään peukkuja!
   Terkuin Mä vaan

   Poista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 5. Heipssan! Menee kaikki aika muualla, ei iske tämä kone ollenkaan. Kännyssä tökkii liittymä, ei ole älyä. Dna on syvältä. Asiakkuuteni kesti onneksi vajaan kuukauden ja huomisesta olen vanhalla operaattorilla. Ja olemassa.
  Höh sun kuulumisille. Toivottavasti asiat selviää ja alkaa piiiiiiiiitkä onnellinen ja hyvä kausi. Harmit on kai tehty selätettäviksi, näytä mokomille ikävyyksille.
  Myöhästyneet nimppaonnet! Mansikkakakku paikka :)
  Marle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa!
   Kaikki tökkii nyt! Jopa....
   Kiitos onnitteluista!

   Poista
 6. Se on kyllä just niin että tää virtuaalimaailma on tehnyt helpoksi kaikenlaisen selkäänpuukotuksen... mun ystävälläni on tosi musta huumori ja se kirjoittaa blogia yh-äidin elämästä melko rouheeseen tyyliin. Niitä juttuja ei varmaan tajua muut kuin lähipiiri ja se kirjoittaa blogia salasanan takaa noin 30 lukijalle, tai siis lähinnä itselleen höyryjä päästäkseen. Jutut on välillä melko raisuja (yhden yön juttuja, hermojen menetyksiä lapsiin yms) mutta semmosia että noiden 30 hlön pitäisi tietää millanen ihminen on kyseessä. Siis lastensa puolesta mitä vaan tekevä, yritteliäs ja toimekas, rakastava ja asiansa hoitava nainen. SILTI joku tästä pienestä piiristä oli tehnyt nimettömän ilmoituksen sekä lastensuojeluun että kelaan, kuinka ystäväni laiminlyö lapsiaan, jättää ne yksin kotiin lähtiessään baariin miehiä iskemään ja nostaa väärin perustein elatusmaksuja reissatakseen niillä etelään. Mikään väitteistä ei pidä paikkaansa mutta ystäväni sai pitkäaikaisen kiusan lasusta ja kelasta... kivaa kun ihmiset on kusipäitä toisilleen. .. :(

  Toivottavasti sun asiat raukeaa eikä ihan tämmöistä showta tarvii läpi käydä. Ja toiv. kaikki paska on jo osunut tuulettimeen eikä sitä enempää leviä. Tsemiä!

  Tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia! Olen tehnyt kaiken mitä olen pystynyt ja nyt voin vain odotella parasta toivoen. Mitä nyt kiusanteko on jo kohdistunut myös frendiini. Yksi epäilty henkilö on enkä edes tunne häntä. Harmittaa edelleen ja LUJAA!!! :(

   Poista
 7. Joku on käräyttänyt sut työkkäriin/sossuun? :/
  Voimia, kyllä ne asiat järjestyy!
  Sussu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sussu? Asiat selvinneet jo ja parhain päin... :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!