torstai 29. tammikuuta 2015

Muutosten aikaa

Kaupunki muuttuu- entä me?


On surku katsoa kun vanhoja rakennuksia puretaan uusien toimistotalojen tieltä.


Aleksis Kivenkadulla, siinä entisen Valtterin kirppiksen pihapiirissä, puretaan nyt vanhaa pois. Paikalla tuoksuu samalle kuin lapsuudessa veturitalleilla. En ole sen tarkemmin perehtynyt kaavoitukseen, mutta käsittääkseni koko alue täytetään tulevaisuudessa toimisto- ja asuinrakennuksilla. Onhan siinä tilaa, mutta silti.


Muutosten aikaa eletään muutenkin. Kävin eilen 'pelastamassa' TheBaarista rahapuun, joka on saanut ns. ihan oman persoonansa sydämessäni. Kun keksin sen puun olemassa olon pari vuotta sitten, niin aloin kastelemaan sitä liki viikottain. En tiedä tekikö sitä kukaan muu. Kukka kasvoi ja minä nautin. MUTTA yhtenä viikonloppuna joku (SIKA!) oli katkaissut kaikki kolme oksaa!!!


Kasvattini on sissi! Se kasvatti kolme uutta oksaa; kaksi katkotuista varsista ja kolmannen purkin reunalta. Nyt se saa jatkaa kasvuaan meillä ensimmäisenä Talon Viherkasvina!


Kaksi isompaa kasvia sekä kuvassa oleva pistokas saavat kodin myös. Ne isommat muuttavat vain putkiremontin ajaksi, mutta pistokas jää hoitajalle. TheBaarissa on myös kolme tulilatvaa, joista ainoan puna-valkoisen, tuon kotiin huomenna. Kaksi (kuivahtanutta) valkoista saavat he, jotka ne haluaa...


Tuppo on (oli) palaverissa. Minun pitäisi päätellä ja prässätä ne sukat, jotka matkaavat ensi viikon alussa Tampereelle. Päikkäritkin houkuttaisivat...

EDIT. Päikkärit otettu, perunat keitetty, kastike tehty ja naudan pihvit paistettu. Jälkiruoaksi tein hedelmäsalaattia, jota nautitaan mansikkarahkan kera. Jos herättäisin Tupon syömään...
Sitten päättelen ne sukat, aloitan seuraavat ja saunon.

Huomenna menen illaksi TheBaariin, lauantaina likkojen tanssiesitykseen ja sunnuntaina on bingon jälkeen nyyttärihenkiset "sulkijaiset" TheBaarissa.


PS. Tulossa on arvonta! :) 3 kommenttia:

 1. Hienosti suoritettu pelastus! Viherkasvi sai näin uuden elämän.
  Tulilatvoja ei yleensä saa enää uudelleen kukkimaan, vaan minä onnnistui siinä viime kesänä. Vähän puolivahingossa, kun unohdin tulilatvan aurinkoiselle paikalle ja aika kuivaksi. Pieniä keltaisia kukkia!
  Terkuin Mä vaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mä vaan!
   Paikka, TheBaari, on kiinni ainakin kolme viikkoa eikä siellä todellakaan kukaan kastele kukkia silloin. Rahapuut näyttävät olevan melkoisia sissejä - jos pärjää täällä meilläkin, niin silloin ainakin on! :)
   Mä kuvaan sen tulilatvan tänne kunhan haen sen. Kaksi kolmesta on tosiaan valkoisia, mutta tässä yhdessä purkissa on myös jotain punaista. Toivottavasti saan pidettyä sen hengissä ja kukkasissa!

   Poista
  2. Siis ei kolme viikkoa vaan kuukautta, tietenkin!

   Poista

Kiitos kommentistasi!