keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Mitä Sinulle kuuluu?

Mitäs tässä...


Olin eilen siellä Mammalla auttamassa. Tiskasin, imuroin, petasin sängyn ja vein roskat, lehdet sekä pahvilaatikon roskiin. Samalla Mamma tarjosi viiniä ja juttelimme pitkään kaikesta. 


Sain käyttämättömän ja Mammalle tarpeettoman laukun. Keksin heti mihin käyttöön tuo tulee.


Laukku on kevyt ja helppo ottaa mukaan pyöristä ja vetomekanismista huolimatta. Tästä tulee meidän Lidl-reissulaukku. Niin monta kertaa olen säälinyt Tuppoa kun hän herrasmiesmäisesti raahaa ostoskasseja. Nyt ei tarvitse enää raahata mehuja, maitoja sun muita muovikasseissa. (Eikä ostaa niitä pusseja!) Tästä lähtien ne vedetään punaisella laukulla.Tuppo (ylläolevien leipien taiteija) on toimistolla hommissa. Minä alan kohta tiskaamaan ja sitten pitäisi keksiä mikä olisi paras tapa valmistaa "naudan takuumurea ulkofileepala". 


Painoa tuolla on himpun verran yli kilon. Yleensä olen leikannut "köntistä" pihvejä, mutta nyt haluaisin paistaa lihan kokonaisena. Paistomittaria täällä ei ole. Tiedän, että pala pitää paistaa joka puolelta ensin, mutta en uunin asteita enkä paistoaikaa. Tutkin internetin ihmeellisestä maailmasta jos löytäisin vinkkejä... Seuraksi keitän perunat ja teen viherpippurikastikkeen. Salaattiakin löytyy.

Siitä tallinnalaisesta ei ole enää kuulunut mitään. Eikä siitä tennareiden hakijasta. Yksi kirje on postitettu minulle jo viime viikolla eikä sitäkään näy. Ja yksi virastojuttukin odotuttaa. Ääk.

Kutomistakin olisi. Sille sini-valkoiselle tölkkilapaselle pitää tehdä pari. Jonossa on kaksi pipoa ja parit sukat. Pikkusisko tilasi minulta yllättäen myös tölkkilapasen (ja parin, josta en kerro ennen kun se on tehty..) vaikka juuri uhosin, etten tee niitä enempää. Pikkusiskolle en halua sanoa "ei".

Ulkona sentään paistaa aurinko!

4 kommenttia:

 1. Sulla riittää touhua ja sehän on pelkästään hyvä asia. Toisten auttamisesta saa itselleenkin hyvä mielen ja näköjään vielä tuollaisen iloisenvärisen kauppakassinkin. Ja hei, ärsytyspäiviä tulee ja menee meillä jokaisella. Onko Mamma Tupon äiti vai joku muu mamma?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Marjatta!
   Toisten auttamisesta saa tosiaan hyvän mielen. Mamma (ei sukua, yleisesti Mammana kutsuttu nainen) vielä soitti äsken ja kiitteli eilisestä.
   Nytkin tuntuu, että vähän kiristää... Siispä tartun hommiin ja alan tiskaamaan. Laitoin jo pyykkikoneen pyörimään ja tiskaamisen jälkeen menee liha pannun kautta uuniin. Onnistuu tai ei. Ja sitten kutomaan. Kyllä tämä taas tästä!

   Poista
 2. Hahaa, mulla tismalleen sama kassi salikamoille! :) Onpa herkullien näköisiä leipiä, nam. Mulla on taas nälkä...

  HannaHoo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. HannaHoo, toi on joku mainoskassi. (En jaksa tsekata minkä firman..) Joo, Tuppo jaksaa usein näpertää "asetelmia" leivistä, heh heh... :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!