maanantai 23. maaliskuuta 2015

Synttäreitä siellä sun täällä...

Ja taas on uusi viikko edessä.


Käytiin perjantaina erään lähibaarin 2-vuotissynttäreillä. Käytiin, koska kutsuttiin, ja koska olimme vuosi sitten 1-vuotissynttäreillä. Siellä oli tarjolla ilmaista HYVÄÄ ruokaa...


Oli voileipäkakkua, makaronisalaattia, tuoresalaattia sekä riisi-nakki-juttua.


Lisäksi oli kahta erilaista juustokakkua. Kutsussa mainittiin myös ohjelma, mutta sitä siellä ei ollut. Seuraamme liittyi Ystävämme J. ja meillä oli oikein mukavaa.

Lauantaina menimme keskustaan. Haimme (kävimme ostamassa siis) ensin toivotun kirjan ja tapasimme sitten Tupon äidin sekä tyttäret. Pointti oli tällä kertaa nuorimman tyttären syntymäpäivä ja hänelle se kirjakin oli. Likkojen toiveen mukaisesti menimme Robert's Coffee'seen. Söimme patonkia, croisantteja, sämpylöitä sun muuta, kuka mitäkin, ja joimme latteja. Tyttäret kuvasivat, minä en tällä kertaa. Mukavaa oli!


(kuva vanhimman tyttären ottama)

Meidän oli tarkoitus kävellä Tupon kanssa kotiin, mutta oli niin kamala tuuli, että tulimme ratikalla. Nyt on muutenkin tuullut tosi lujaa monta päivää. Luntakin luvattiin, mutta sitä ei ole juurikaan näkynyt. Koko talvena oikeastaan. 

...vähän minua ehkä ahdistaa tällä hetkellä kirjoittaa mistään omista asioistani. Tyyliin: "joo, olen pyykännyt, tehnyt ruokaa, tiskannut pari kertaa ynnä muuta". Antaa siis olla.


Pistän saunan lämpenemään, kudon hetken pipoa ja menen sitten Tupon kanssa saunaan.


Maanantaiseen tyyliin katselen kohta 'Huippumalli haussa' sekä 'Good Wife'a.

On mitä odottaa kun ensi viikolla mennään Tallinnaan. Huomisellekin on ohjelmaa: menen Mamman asioille ja samalla reissulla haen Tukholman risteily-lahjakortin ystävättäreltäni. 


MIKÄ jäätelö on parasta?

10 kommenttia:

 1. Lidlin minttujäätelö on parasta, mutta joskus säästän rahaa ja käyn ostamassa Kumpulan Kumpuodista sellaista kotimaista jäätelöä kuin Jymy, makuna kahvin maku, ja sekin on parasta. Tuntuu kivalta ajatella, että on vielä/taas olemassa ihan kotimaisia pieniä jäätelötehtaita. Se helsinkiläinen sellainen on kyllä vielä testaamatta, olikohan se nimeltään Kolme kaveria? Ihanaa jäätelökesää Stanstalle ja kivoille lukijoille! Se yks hapan kommentoija voi nuolla vaikka kadulta löytämäänsä purkkaa... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka anonyymi ja kiitos kun kommentoit!
   Itse tykkään kahvin makuisista jäätelöistä, samoin mintun ja lakun makuisista. Ja Ässämix'istä.
   Alalyönti oli Gelatelli'n "menthe". Vaikka siinä on suklaata ja minttua, niin litran paketista puolet on ja näemmä pysyy pakkasessa.
   Pitääkin googlettaa toi Kumpuoti ja käydä testaamassa kun sille suunnalle sattuu. (Hyvä syy lähteä moikkaamaan frendiä, heh..) Mikä helsinkiläinen jäätelötehdas ja missä?
   Ja kiitoksia! Samoin sulle - ihanaa tulevaa jäätelökesää!!!

   Poista
 2. Fazerin tryffelijäätelö. Jollei kotitekoisia lasketa? Mä kehitin viime vuonna pääsiäisjäätelön, kotitekoista vaniljaa, johon mämmiä ja Bailey'sia raitoina. Ainoa tapa syödä mämmiä!

  HannaHoo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi mämmi! <3 Tuppo ei tykkää, mutta minä KYLLÄ. Pääsisinpä maistamaan tekemääsi jäätelöä!!! Kuulostaa toooosi hyvältä sillä rakastan Bailey'sia (hitto kun siinä on laktoosia, ehkä siksi se on vielä parempaa..). Tulee muuten mieleen kun kerran meinasi mennä "reissukassa" sekaisin lomalla kun ihastuin nauttimaan Bailey'sista tuoreiden murskattujen mansikoiden kanssa...nam. :)

   Poista
 3. Kumpuoti on siinä Intiankadulla yhden talon kulmassa. Oli ennen vähän isompi liiketila, mutta joutui muuttamaan pienempään. Pikkuleipomoiden leipää, pikkumeijereiden maitotuotteita ja pikku jäätelötehtaiden jätskejä sieltä kuitenkin saa. Kahden gelatellin hinnalla saa Jymyn... Se on ensikatsomalta aika pieni purkki, mutta se on kanteen asti täynnä ja muutenkin täyttä tavaraa, toisin kuin teolliset jäätelöt. Helsinkiläisen (itähelsinkiläisen) pikku jätskitehtaan nimi on Kolme kaveria. Nimi tulee siitä, kun sen perusti kolme kaveria! Yksi tosi hyvä jäätelö on myös Pappagallon lakritsijäätelö. Ostin sitä aina Lintsiltä Pappagallon kioskista, mutta nykyään K-kaupoista. Tyyris, mutta on tehty lakusta eikä halpislakujäätelöiden tapaan suolasta ja mustasta muovailuvahasta... Ässämix vai mikä Lakumix on muuten tosi hyvä, tai niinhän itsekin juuri sanoit. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. PAKKO kipittää sinne Intiankadulle kunhan ilma lämpenee. Jo toi leipäkin innostaa!

   Oi KIITOS kun jaksoit noin perusteellisesti kirjoittaa! Arvostan! Ja hyödynnän tietoa! :)

   Olen muuten joskus viime kesänä laittanut tänne kuvia Ässämix'istä...en ehdi etsiä.

   Jos ottaisi tavoiteeksi (laktoosi-intolerantikkona, mutta silti) kokeilla uusia ennen maistamattomia jäätelöitä..?

   Poista
 4. HannaHoon pääsiäisjäätelö lähti kokeiluun NYT!!!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!