torstai 12. maaliskuuta 2015

Takuumureaa!

Olen päättänyt, että tänään ON hyvä päivä!


Heräsin kuusi tuntia aikaisemmin kuin eilen. Juon aamukahvia eikä kello ole vielä yhdeksää. Hienoa. Taivas on kirkkaan sininen ja aurinko paistaa. Sekin on hienoa. 

Tsekkasin tilini saldon ja se on edelleen yhdeksänkymmentäkolme senttiä. Se EI OLE hienoa. Mikähän nyt mättää kun rahaa olisi pitänyt tulla jo alkuviikosta..? Tulisipa tänään edes se viime viikolla postitettu kirje!


Tein eilen sen takuumurean naudan ulkofileen. Paistoin pinnat kiinni, maustoin suolalla ja pippurilla, lorautin oliiviöljyä päälle ja pistin uuniin. Vajaassa kahdessasadassa se muhi toista tuntia.


Laitoin oikeaoppisesti lihan vetäytymään folioon ennen leikkaamista. Onnistuin!


Olen hyvin hyvin tyytyväinen! Maukasta ja mureaa. 


Teen aina kastikkeet itse, mutta poikkeus vahvistaa 'säännön'. Ostin jostain kaupan poistohyllystä viherpippurikastiketta ja yllätyin kuinka hyvää siitä tulikaan. Onneksi paketissa oli kolme pussia, niin pääsen tekemään lisää. Hyvää.

Tänään on kynsien huollatuspäivä. Illalla ystäväni O. tulee värjäämään hiukseni. Jännää. 

Aurinkoista torstaita!

13 kommenttia:

 1. Aika oikeaoppisen värinen kypsyys, näemmä! Varmaan oli hyvää? Mä kaipaan kotikotoa sitä siivutuskonetta, jolla saisi paistista ohuita siivuja leivän päälle. Kuivaksi paistettu paisti (Sunday roast) ja vetiset pakastevihannekset oli Englannin vuosien kammoruoka. Joo ja koulun lunch meat, yörghhhh. Toi on kaukana siitä!

  HannaHoo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka HannaHoo!
   En mä oikeaoppisuudesta niin tiedä, mutta hyvää tuosta kyllä tuli. Huom. ILMAN paistomittaria!?! Siivutuskone? Osaisinpa edes terottaa ostamani (halpis-)veitset miellyttäviksi..!

   Poista
 2. Hyvän näköinen paisti, lurpsista. Itsekin käytän tuota jauhepussien viherpippurikastiketta aika ajoin. Kun pitää nopeasti saada ruokaa aikaiseksi viherpippurikastikepussi ja rainbow pakastilihapullat kera pussimuusin pelastaa. Kukaan ei valita :) Mikä on paras kehu se.
  Pakasteesta juolahtikin mieleeni olisiko nyt sopiva aika kurkistaa taas pakkaseen. Eeli 2 vko - 1 kk välein tarkistaa mitä kaikkea sieltä löytyykään, ettei pääse vanhenemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Megi, liha oli hyvää! Parempaa kuin uskoin!
   Meillä ei taida olla enää pakasteessa juuri mitään eli ei tarvii tarkastaa...heh.

   Poista
 3. Mistäs sä ton paistin järkkäsit? Rahaa ei oo?
  Tiekkö että mä repesin tosta virkkuusta. Ei oo todellista et viittäkytä lähestyvä muija lähettelee äitilleen tollasia. Noi jäi kuule ala-asteelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakkasesta poimin, ja rahaakin tuli jo.
   Äiti arvostaa kaikkea itsetehtyä! Onneksi.

   Poista
  2. AP:lle tiekkö että mä repesin sun viestistä. Voisit ajatella miten asiat sanoo etenkin kun nimettömänä huutelee. Noi jutut jää kuule vaan naurattamaan.

   No joo, ihan oikeasti asioista saa olla eri mieltä jne mutta tapa millä sen sanoo, kertoo ihmisen sivistyksestä.Kuka haluaa yrittää loukata nimettömänä?

   Poista
  3. Ylläolevan kanssa samaa mieltä! :)

   Poista
 4. En ole aloittaja, mutta toteanpa vain, että asiaa on. Joskus kai vaan pitää sanoa asioita päin näköä, jos toinen ei itse ymmärrä. Sanoo sen miten tahansa, niin aina on väärin. Väärin on myös ruokkia toisen hölmöyttä. Ja kyllä siinä on aika paljon hullua, jos kypsässä iässä oleva naisihminen tekee tuollaisia lörpöttömiä ja vielä lähettelee niitä muille. Pikkulasten käsitöille on aikansa. Valitettavasti. Aikuiset tekee muuta. Töitä esimerkiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentoinnista! Jokaisella ON tosiaan oikeus mielipiteisiinsä (minullakin!), mikäpäs siinä. :)

   Hölmöyttä? Tarkoitatko sitä "tiskirättiä"? (Äiti tykkäsi siitä eikä kehuisi "muodonvuoksi"..) Olen kertonut, että äitini oli askartelunohjaaja ennen eläkkeelle jääntiään ja siksikin arvostaa KAIKKEA omin-pikku-kätösin tehtyä.

   Meillä oli kotona tapana käyttää virkattuja rättejä niin pölyihin kuin tiskaamisen yhteydessäkin. Rättejä ei ostettu kaupasta silloin vaan niitä pestiin käyttöjen välillä.

   Olenhan minä tehnyt paljon muutakin käsitöitä kuin ko. rätin. Jos klikkaa sivupalkista "LankaJuttuja", niin sieltä niitä löytyy. :)

   Olen naiivi ja myönnän sen. Eihän nämä postaukseni ikinä ole mitään kannanottoja politiikkaan tai vastaavaan. Oma on valintani ja sama oikeus on lukijoillakin...

   Ja lopuksi: minulla on oikeus kirjoittaa mistä haluan ja oikeus olla kirjoittamatta asioistani, joita en halua jakaa julkisesti! Jos joku sen perusteella päättelee asiotani väärin, niin en ole velvollinen oikaisemaan luulemuksia!

   Mutta mukavaa jatkoa, jolloin saa edelleen kommentoida jos kokee siihen tarvetta..! :)

   Poista
  2. PS. Kumoaako työt käsitöiden tekemisen? En usko.

   Poista
 5. Anonyymi ei taida tietää, että käsityömaailmassa virkatut ja neulotut tiskirätit on kuuminta hottia. Kaikkihan niitä tekee. Minäkin (kuukauden päästä 50!) olen tehnyt niitä useita. Ja kerkeänpä siinä ohessa tehdä töitäkin, ja vähän muutakin. Käsityö kunniaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Helkatti!
   Nyt tuli hyvä mieli! Laitoinkin uudempaan "tiskirätti"-postaukseen linkin itse tehdyistä räteistä. Olen seurannut joissain blogeissa kun niitä on virkattu minulle (vielä) tuntemattomilla tekniikoilla...
   Ja olen samaa mieltä: käsityö kunniaan! (Ei kaikki niitä osaa tehdä tai sitten eivät vaivaudu opettelemaan/kokeilemaan..)

   Poista

Kiitos kommentistasi!