sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Tallinna 02.04.2015

Onhan reissusta jo puolitoista viikkoa, mutta kerron vaikkapa itselle muistoksi.


(Olen tänään yrittänyt harjoitella lisää kuvien kanssa. Vielä on muutama juttu, joita en hallitse, mutta askel kerrallaan. Kun ne kuvat menevät kansiossa aakkosjärjestykseen eikä minun laittamaan järjestykseen, niin on vaikea katsoa ne tänne aikajärjestyksessä. Kokeillaanpas.)

Toinen: (varaudu vähän pidempään juttuun. Tai no, tekstiä ei ole paljon, kuvia enemmän..)

 (Jihuu, eka kuva laitettu. Heh.)

Heräsimme aamulla hyvissä ajoin, kävimme suihkussa ja tein eväät (joita emme reissulla syöneetkään..) mukaan. 
Matkasimme ratikalla keskustaan ja kävelimme loput. Sää oli pilvinen, mutta sateeton. Tein terminaalissa matkaselvityksen ja jonotimme laivaan.
En ole koskaan ennen matkustanut kyseisellä laivalla niin, että se olisi ollut noin täynnä. Onneksi löysimme Tupon kanssa paikat. Istuimme kuuden hengen pöytään ja saman tien meiltä tultiin kysymään vapaita paikkoja. Saimme seuraamme kaksi todella mukavaa vanhempaa pariskuntaa, jotka itseasiassa istuivat seurassamme paluumatkallakin.
Lähdimme laivasta tavallista myöhemmin välttääksemme pahimman ruuhkan (ja se kostautui myöhemmin..). Kävelimme samaa reittiä kohti Vanhaa Kaupunkia kuin ennenkin. Yritin ottaa (muka) kuvia jostain mistä en (muka) olisi ennen ottanut...
Kävimme matkalla apteekissa. En ujostele kertoa, että vaikka aioin, niin olin unohtanut ottaa mukaan proteesiliiman. Onneksi sitä (Corega) löytyi ja päätin kokeilla sellaista, jota en ole Suomessa nähnyt. Siinä lukee "eriti värske". Onneksi löysin sillä muuten syömisestä ei olisi tullut mitään. Paitsi keiton...
RIM'issä (siis EI kuvassa) käynti oli ennalta suunniteltu. Kävin ostamassa sieltä pari hiusväriä. Alle neljä euroa paketti!
Vähän jouduin 'säveltämään' sillä vaikka minulla oli kännykässä kuva viimeksi laitetun värin paketista, niin samaa numeroa en löytänyt. Uskoisin silti, että pidän noista molemmista.
Tuppo löysi ennen näkemätöntä kuivaKALAA ja 'pakkohan' minun oli ostaa se hänelle, heh. Kommentoin makua myöhemmin kunhan mies on paikalla kertoamassa. Minä EN sitä maistanut. Samalla ostettiin parit juustot "kun halvemmalla sai".
Mentiin kolmatta kertaa hyväksi koettuun ravintolaan Vanhassa Kaupungissa. St.Patrick's.
Minä tilasin taas seljankaa...
...ja Tuppo taas kermaisen lohikeiton. Minun keittoni jäi melkein syömättä kun kinusin loput miehen keitosta.
Samalla päätin, että seuraavalla kerralla (puolentoista viikon päästä) jos samaan paikkaan menemme, niin tilaan pelkästään tuon lohikeiton, piste.


Pääruoaksi tilasin broileria uunikasviksilla ja niitä kasviksia oli TOSI PALJON. Ihan liian paljon minulle. Ja kanakin oli aika kuivaa. Harmi.
Tuppokin tilasi (kuivaa) broileria eri muodossa ja söi kaiken. (hyvin huomaa eron kuvassa kun tuo on Tupon kännykällä otettu!)
Hieman tuo "koristekasvi" hymyilytti koollaan.
Olimme ainoat asiakkaat ruokapuolella, joten palvelu oli todella nopeaa. Meillä oli vielä keitot kesken kun pääruoat tuotiin. Tarjoilija oli oikein mukava.
Olin ostanut valmiiksi kortin vanhemmilleni lähetettäväksi, mutta sen teksti jäi lyhyeksi. Lähetettyä se tuli silti. Kiire tuli sitten muutenkin kun Tuppo ilmoitti jäljellä olevan ajan satamaan menoon. Iiks.
Maksoimme laskun ja lähdimme kiiruhtamaan kohti satamaa. Matkalla ehdimme ostaa ne "pakolliset" ja sitten kipitimme laivaan, joka lähti vain muutama minuutti sen jälkeen. HUH.


IKINÄ ei ole tullut noin kiire eikä IKINÄ saa enää tulla!!!
Veimme ostokset ja takit lukkokaappiin. Löysimme paikat karaokepuolelta ja kuten jo kerroin, niin sa samat vanhemmat pariskunnat tulivat meidän pöytään. (lauloin kerran mennessä ja kerran tullessa) En ole ennen nähnyt laivalla käsirysyä - nyt näin kaksi.
Tässäpä tämän kertainen reissu. Ihan mukavaa (ja opettavaista?) oli. Yllä jo tavaksi tullut uusin jääkaappimagneetti.

Rivitykset menivät vähän miten sattuu, mutta opettelen ensi kerraksi miten ne menisivät nätimmin...

Nyt on aika lähteä Mamman luo vähän siivoamaan ja istumaan iltaa.

Sateista (ainakin täällä) sunnuntai-iltaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!