lauantai 17. lokakuuta 2015

Täytetyt paprikat à la Stansta

Tämä ohje on pakko kirjata (ja jakaa) muistiin!


Kerroin jo, että ostin tarjouksesta paprikoita. Tein eilen elämäni ensimmäistä kertaa täytettyjä paprikoita. Oikeasti.

Lähtökohta oli se, että minulla oli seitsemän paprikaa. Halkaisin ne ja poistin kannat plus ne valkoiset osat sisältä.

Keitin puolikkaita vedessä viitisen minuuttia, jotta ne pehmenivät hieman.

Samaan aikaan paistoin tavallisen sekä punaisen sipulin naudan paistijauhelihan kanssa. Maustoin jauhelihan.

 Asettelin (eikun Tuppo asetteli) paprikat pellille leivinpaperin päälle.

Tuppo auttoi pilkkomalla mustia oliiveja ja jalapeñoja.

Samaan aikaan minä kasasin täytteen.

Pohjaksi tuli purkki Crème fraîche'a.

Mukaan sekoitin pikku purkillisen tomaattisosetta.

Laitoin pari ruokalusikallista aurinkokuivatut tomaatit-tuorejuustoa sekä mausteita. Sekoitin sekaan ne oliivit sekä jalapeñot.

Tuppo täytti paprikat sillä aikaa kun minä "piirtelin naamani".

Lupauduin (taas) menemään tuuraamaan karaoken ja siksi meinasi tulla kiire.

Täyte riitti hyvin. Jätin kyllä pienen osan jauheliha-sipuli-seosta (tälle päivälle) kastiketta varten.

Minä pidän Emmental-juustosta.

Paprikat saivat kuorrutuksen sillä juustolla. Uunissa ne olivat 200 asteessa puolisen tuntia.

Oli vaikea saada kuvaa valmiista paprikoista sillä Tuppo pakkasi muutaman minulle mukaan TheBaariin ja söi itsekin niistä monta. Nyt aamulla niistä on jäljellä kuusi. Pakko kehua, että olipas nuo hyviä! Ihan varmasti teen toistekin!!!

Lupasin esitellä Pojalle ostamani lahjan. Uskon, ettei hän käy täällä blogissani ja siksi tohdin kertoa tuon jo nyt vaikka syntymäpäivä onkin reilun kuukauden päästä. Ostin käyttämättömän coctail-setin kympillä. Poikahan on ammatiltaan baarimikko eli luulisi kundin tykkäävän, eikö? :) 

Kävin ostamassa laukun fb:n kierrätysryhmän kautta. Viidellä eurolla.

Ostin eilen myös luonnonvalkoisen Vila'n untuvatakin kympillä. Hassua, että vasta sovittuani kaupoista, tajusin, että myyjä on TheBaarista tuttu. Hän jopa pesi takin valmiiksi ennen kauppoja! Nyt en enää osta mitään mistään kirppiksiltä. En ainakaan hetkeen...

Ilta karaoken parissa sujui ihan mallikkaasti vaikka alkuillasta tuntui, että laulajia ei tule ollenkaan. Olen kohta menossa tapaamaan (Epsoota ja) ex-vuokralaista, joka häipyy Thaimaaseen useaksi kuukaudeksi muutaman viikon päästä. "Kelmi". Ei vaan, 'kateellisen panettelua'. Mies kun on eläkkeellä jo. Ai niin, hänellä on kohta syntymäpäivä. Ei taida mies tarvita villasukkia reissuun, hmphh.

Loistavaa lauantaita!

6 kommenttia:

  1. Olipa värikkäitä ja kivoja kuvia. Paprikat oli hienosti aseteltu pellille!
    Helppo resepti, kokeilen joskus ilman noita oliveja ja pep.¤**#....
    Jotain vinkkiä otin aiemmin oheestasi ja ostin nuo Greme Bonjourjuustot.
    Juustot unohtuivat jääkaappiin mutta keitos oli hyvää olmankin.
    ................
    Millaiset lattiat ovat Thaimaan majapaikoissa? Villasukat ovat ainakin kivilattoilla kosteina iltoina mukavat jalassa...
    MK

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos MK! :)
      Minähän pidän villasukkia AINA. Nytkin.

      Poista
  2. Vai ensimmäistä kertaa täytettyjä paprikoita! :) Meillä niitä tehtiin yhteen aikaan tosi usein, mutta nykyään harvemmin. Tapaan laittaa niihin couscousta, maissia ja fetaa ja päälle juustoraastetta. Lisäksi teen monesti samalla tuorejuustolla täytettyjä jumboherkkusieniä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Annika, oikeesti eka kertaa! Ja jätän ne herkkusienet muille - en tykkää.

      Poista
  3. Terveisiä pohjosesta! Talvea/lunta ootellaan!
    -helkku

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Helkku!
      Ei olisi talvella eikä lumella kiire vaikka ostinkin kierrätyksestä itselleni uuden takin... (kympillä).

      Poista

Kiitos kommentistasi!