tiistai 17. marraskuuta 2015

PikkuJouluArvonta

Toisiko tämä piristystä?


Aamuisin ja iltaisin on pimeää. Sateen kastelema asfaltti kiiltää pääkaupunkiseudulla liukkaiden lehtien peittelemänä. Koirilla ja pyöräilijöillä on valot, useinmiten. Suosin heijastimia, ja jopa Tuppo kiinnitti takkiinsa omansa, jonka hänelle annoin. Heijastimia ei ole koskaan liikaa! Onhan se halpa henkivakuutus, kuten sanotaan.

(Kyllä - tuo olen minä pienenä)

Minulla on arvontapalkinto valmiina, joten eiköhön arvota se. Mitä erilaista keksisin kuin ennen? Jospa vastaisit osallistuessasi kysymykseeni "milloin sinut valtaa joulumieli?". Ja samalla voisit vaikka kertoa miten se ilmenee.

Vastaus-/osallistumisaikaa on maanantaihin 23.11.2015 klo. 23.11. asti.

ArvontaOnnea!!! :)

22 kommenttia:

 1. Joulu alkaa hiipimään kotiimme jo lokakuussa, jolloin laitamme ensimmäiset kausivalot/ jouluvalot pihalle ja pikku hiljaa niitä tulee myös sisälle.
  hamalainentm@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Teija!
   Meillä on parvekkeen katossa "jouluvalot" ympäri vuoden, mutta ei ne päällä ole koko aikaa. Taidan laittaa joulukuuksi yötä-päivää. Tekisi mieli ostaa toinenkin valosarja ja kehittää ne jotenkin kivasti. Mielessä on kyllä käynyt tekokuusen ostaminen parvekkeelle. Sisälle ei oikein mahdu...

   Poista
 2. Kyllä se joulumieli yleensä hiipii hyvin pian kun kalenteriin käännetään marraskuu. Nyt olen ostanut jo pikkuisen kuusen ja siihen koristeet. Kuusen laitoin jo olkkariin esille, mutta koristeet laitan vasta joulukuun vaihtuessa. Sain kyllä noottia tuosta kuusesta, mutta kun se on niin söötti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Annika!
   Siis OIKEAN kuusen? No, ei mulla itselläni ole koskaan ollut tekokuusta, mutta nyt tosiaan harkitsen sellaista lasitetulle parvekkeelle.Omaa alkavaa joulumieltä aiheuttaa joululahjojen kutominen/virkkailu. Palaan siis lankojen ääreen... :)

   Poista
  2. Ei sentään oikea, vaan muovikuusi. :)

   Poista
 3. Pimenevät illat ja kaupungin kauniit jouluvalot tuovat joulumieltä.
  Joululaulut ovat minulle ihan oikean tunnelman tuojia.
  Käyn joulunaikaan kirkoissa yhteislaulutilaisuuksissa.Extraa on mennä Suomenlinnan kirkkoon joululaulutilaisuuteen. Lautalla on jo tiivis tunnelma!
  H-hetken tunnelma tulee kun joulurauha julistetaan.
  Ex-turkulaisena tuo tilaisuus on minulle rakas, vaikka sen nykyisin katsonkin tv:stä.
  Joulunaikaan on ilmassa hyvää tahtoa, tuon vaistoaa.....
  Tässäpä näitä. Terveisin MK

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi MK! :)
   Muistan joulut melkein kolmenkymmenen vuoden takaa kun en millään meinannut ymmärtää, että aurinko voi paistaa joulukuuseen!? Se oli lappilaiselle todella outoa. Kaamokseen tottuneelle.
   Meilläkin oli tapana käydä kirkossa laulamassa kauneimpia joululauluja. Harmi, että nykyään niin monet joulukonsertit ovat kirkoissakin maksullisia. Joulurauhanjulistus tulee katsottua vuosittain telkkarista. Kyllä se luo oman tunnelmansa. Suomenlinnan kirkossa en ole koskaan käynyt. (Tuppo on ollut siellä jonkun häissä)
   Sitä rauhaa ja hyvää tahtoa soisi olevan useamminkin kuin vain jouluna!

   Poista
 4. Joulumieli hiipii tänne Inariin jo loka-marraskuun vaihteessa, kun rupean poltteleen kynttilöitä lähes joka ilta. Pihalle pitää tietysti virittää lyhtyjä, ja niihin öljykynttilöitä palamaan. Ulkovalotkin (semmoinen räystään reunaan laitettava valoketju) olisi jo kytketty päälle, jos ukkokulta ei olis lumilingolla ajanut jatkojohtoa tuhannen palasiksi. Varsinaiset joulukoristeet kaivan esille sitten jouluviikolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Helkatti! :)
   Tuntuu kyllä, että joulu saapuu aikaisemmin vuosi vuodelta, mutta ei se haittaa. Varsinkin juuri niitä valoja kaipaa pimenevään aikaan. Kai sä annoit ukkokullalle riittävästi palautetta ja ohjeet mistä saa hankittua uuden jatkojohdon? ;)

   Poista
 5. Joulumieli valtaa sitten kun maa on valkoinen. Mutta jos näin ei ennen joulua täällä etelässä käy, niin Kauneimmat joululaulut -tilaisuus tuo yleensä joulumielen. Terveisin Donja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Donja! :)
   Just puhuttiin joululauluista eilen Pojan kanssa. Tykkään käydä kirkossa laulamassa Kauneimpia joululauluja vaikka herkistynkin siellä totaalisesti. En henkilökohtaisesti kaipaa valkoista joulua täällä pääkaupunkiseudulla...

   Poista
 6. Mitäs jos minäkin nyt osallistuisin, vaikka mulla ei oikein arpaonnea olekaan..... Joulutunnelma alkaa ensimmäisestä adventista. Silloin viritän kyntteliköt ikkunoille. Joulun tunnelma on nimenomaan tunteita, tuoksuja, makuja, musiikkia, muistoja, iloa.......

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Marjatta! :)
   Kiva kun osallistuit! Olen samaa mieltä: tunteet, maut, musiikki ja varsinkin muistot. Tule joulu kultainen!

   Poista
 7. Joulutunnelma iskee päälle viimeistään marraskuussa. Siihen kuulu joululehtien lukeminen, glögin juominen ja joululaulujen kuuntelu. :) Sellaisen rauhallisen tunnelman fiilistely on kaiken a ja o. :)
  Mukana arvonnassa!
  leevilotta at luukku.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka H.! :)
   Miten se joulu onnistuu yllättämään (kuin ensilumi) joka vuosi? Heh. Ensin siihen on viikkoja aikaa ja sitten ei olekaan. Tykkään glögistä. Ja joululauluista.
   Olet mukana arvonnassa! Onnea!

   Poista
 8. Minut valtasi joulumieli viikonloppuna, kun leivoin ensimmäiset joulutortut :)
  ameliarose211@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Amelia!
   Minulla oli aikoinaan tapana leipoa ensimmäiset tortut Pojan syntymäpäiville marraskuun lopulla. Ei enää kun emme varsinaisesti järjestä juhlia vaan käymme jossain syömässä tms.

   Poista
 9. Minut valtasi joulumieli viikonloppuna, kun leivoin ensimmäiset joulutortut :)
  ameliarose211@gmail.com

  VastaaPoista
 10. Minä olen aika hitaasti lämpiävä, joten joulumieli valtaa minut yleensä muutamaa päivää ennen aattoja läheisten lahjoja paketoidessa! Paljon hauskempaa on antaa lahjoja, kuin saada. :)
  sopeutuja(at)hotmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Hukkakukka!
   Olen samaa mieltä, että lahjoja on kivempi antaa kuin saada. Viime vuosina joulumieli on ollut aika kateissa. Emme varsinaisesti juhlia joulua, mutta teen kerran jouluruoat pariksi päiväksi. Se riittää kun meitä on paikalla vain kaksi.

   Poista
 11. Arvonta on päättynyt viime yönä. Palkinto on valmiina ja suoritan arvonnan tämän päivän aikana!
  -Stansta-

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!