keskiviikko 16. joulukuuta 2015

Viikko ennen joulua

Jouluaatto on viikon päästä huomenna.


Vielä on yksi tölkkilapanen, kahdet sukat ja kaksi tuubihuivia tekemättä. Stressi? No vähän. Jos tänään kutoo sen tölkkilapasen ja ottaa huomenna mukaan Tallinnan laivalle tuubihuivilangat, niin...

Olemme olleet Tupon kanssa kolmissa pikkujouluissa ja nyt saa riittää. Kuvan ruoka on keskimmäisistä, jossa ruoat olivat todella maukkaat. Ja söin puoli lautasellista liikaa. Jopa lanttulaatikkoa tällä kertaa!

Tuossa lähipaikassa tarjottiin jokaiselle pikkujoulujuhlijalle jouluolut, kiitos.

Samalla toimitin perille aikaa sitten tilatun pipon Ystävän lempinimellä varustettuna.

Koska noissa pitää kierrättää jotenkin kahta lankaa mukana, niin tein "ralliruudukkoa" sekä yllärinä taakse Limbon entisen pelijoukkueen "RoPS". Tunsimme jo silloin "sata vuotta sitten" Rovaniemellä kun mies pelasi ko. joukkueessa.

Ennen noita pikkujouluja kävin huollattamassa itselleni joulukynnet. Riittävän lyhyet sellaiset.

Jostain syystä (?!) tuo kyseinen tuoppi sattuu (sopivasti) usein Tupolle. Kantaaottava teksti? Tuppo ei pidä karaokesta (eikä tietovisoista eikä bingoista).

Ja tämä paketti oli yllätys KIRJAkaupassa: kaksi kerää sukkalankaa, puikot sekä sukkaohjeet.

Olen itse metsästänyt oikean keltaista sukkalankaa ilman tulosta. Löytyy vain sinapin väristä, joka ei sovi Jokerit-sukkiin. Satuin sitten ns. kivijalkaliikkeessä törmäämään naiseen, joka kertoi, että hänellä on valtavat lankavarastot. Meillä on treffit vajaan tunnin päästä ja ostan häneltä kaksi kerää 'oikean' väristä keltaista "seiskaveikkaa", jippii.

Helsinki näyttää aika vähän jouluiselta tänä vuonna tähän aikaan. Ylihuomenna kuvaan Tallinaa...

Tänään pitää käydä ostamassa laivaeväät sillä tänä vuonna en suostunut maksamaan joulupuffet'ia. On se ollut sen verran pettymys parina edellisenä vuonna eikä se halpaa ole. Tällä kertaa meillä on hytti parivuoteella. Ja mitä tekee Stansta? Ku-too.

Onko pakko siivota jouluksi? Mielestäni yksi parhaita kommentteja on se, että "joo jos meinaa viettää joulun kaapeissa". Heh.

Mites teillä?


Ps. Meillä pestään lähinnä vain sauna.

4 kommenttia:

 1. Mitä?! Onko se jo noin lähellä?! Siis Joulu?! Hups!!
  Oikein mukavaa Tallinnan matkaa!
  Juu, ei. Kaappeja on paljon kivempi siivota sitten kun luonnonvaloa on enemmän. Ihan perussiivous riittää. Saunan kuurasin jo kuukausi sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tasan viikko jouluaattoon...
   Kiitos! Tulin just suihkusta ja pähkäilen otanko laivalle sukaan langat villasukkia vai tuubihuivia varten. Yhden huivin tein eilen. Niiden pitäisi tosiaan olla maanantaiksi valmiina...
   Ja eväiden suhteen päädyttiin siihen, että haemme SubWay'sta päivän patonkeja mukaan. Helpompi ja jopa ehkä halvempi vaihtoehto kaupan eväisiin nähden kun kasvikset kuuluvat hintaan. :)

   Poista
  2. Mekin haettiin joskus Helsingin keskustasta jotkut patongit mukaan (olisko ollu Picnicistä?) ja syötiin laivalla. Tosiaan laivan ruuat ei oo kovin häävejä ja kalliitakin ovat.

   Poista
  3. Totta! Subin patongit olivat riittävästi ja ok. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!