torstai 21. tammikuuta 2016

Pakkassalaattia

Ihan reippaasti pakkasta!


Tarkkaa lukemaa en osaa sanoa kun mittarikin on lasitetulla parvekkeella, mutta noinkin monta astetta näinkin lähellä merta tuntuu. Sisälläkin.

Tutkin jääkaapin sisältöä ennen kauppaan menoa. Tuo minttu oli ikävä kyllä jo niin nahistunut, että heitin sen pois. Ja kaapin takaosaan oli piiloutunut kaksi wrap'ia, jotka oli myös pudotettava roskiin. Harmittaa. Mutta tuosta jääsalaatista se ajatus lähti.

Salaatti, punainen suippopaprika ja vihreät yrttimaustetut oliivit olivat vielä pelastusarmeijasta saatuja. Fetajuuston olin ostanut jo aiemmin kaappiin.

Pilkoin mukaan puolikkaan punasipulin...

...sekä melkein kokonaisen appelsiinin. Muutama viipale meni suoraan suuhun. :) Lopuksi sekaan se jääsalaatti ja hyvää oli. Halusin luistaa eilen muusta ruoanlaitosta, joten Tuppo laittoi ranskalaisia perunoita sekä kananuggetteja uuniin. Upposi salaatin ja sinappisalaattikastikkeen kera. 

Tänään teen pakkassäähän sopien jauhelihakeittoa (muista Stansta pa:sta saadut porkkanat!). Edellisestä sopasta on aikaa vaikka blogia katsellessa näyttäisi, että meillä syödään sitä usein. Tuppo-pentele oli unohtanut loppusalaatin pöydälle, mutta nostin sen silti jääkaappiin. Lisään siihen vielä tänään niitä oliiveja (jotta tulevat syödyiksi), suippopaprikaa (puolet jäljellä), appelsiinia sekä eilen ostamani jäävuorisalaatin. Ja varmaan sipuliakin ja hyvin jatkuu salaatin "elämä".

En nyt vaan saa mentyä sinne kynsihuoltoon. Keksin joka päivä jonkun "hyvän" tekosyyn. Niin tänäänkin: liian kylmä, hiukset pitäisi pestä ennen liikkumista, jne. Ja tietysti vielä ne "ehtiihän sinne huomennakin" ja "jokainen lykätty päivä vie seuraavaa huoltoa kauemmaksi". Joopa joo, mutta tänään en anna tekosyiden estää eilen tekemättä jäänyttä sukan kutomista. En. Menen kutomaan hetkeksi ja kunhan Tuppo the 'nukkujamestari' herää, niin napsautan saunan päälle.

 Nyt puikot heilumaan, mars!


Ps. Näyttää olevan edelleen ongelmia tämän blogin säätöjen kanssa, mutta kun kursorin laittaa ns. normikohtiin, niin toiminnot (esim. kommentit) tulevat näkyviin. Yritän jossain vaiheessa saada ne kuntoon. Outoa sinänsä, ettei pohjavärin (kuvion) poistamisesta tullut minulle mitään erillistä ilmoitusta - se vain katosi...

6 kommenttia:

 1. Kahdesta edellisestä postauksestasi ovat kommentit hävinneet kokonaan eivätkä siis tule näkyviin kursoria liikuttelemalla. Toivottavasti saat asian kuntoon.
  Onpa hyvän näköistä ja varmasti makuistakin salaattia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ne kommentit kyllä näkyy!!?? Pitääpä ihmetellä asiaa kunhan palaan ulkoa.
   Hyvää soppaa oli (on)! Kivasti lämmittää! :)

   Poista
  2. Kävin vielä katsomassa ja kyllä mä näen ne kommentit. Siis kun menee tuohon alalaidan kynän eteen, niin siitä ainakin minä pääsen katsomaan...
   Ps. Ja salaattikin on hyvää!

   Poista
 2. Minulle blogisi näkyy ja tekstitkin (Mozilla Firefox -selain) esim. linkit tosin ovat tumman harmaat jotka eivät välttämättä kovin hyvin erotu mustaa vasten kaikessa valistuksessa. Namskis, kun on hyvän näköistä salattia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi, Megi!
   Minäkin ihmettelen kuinka muka kommentit ei näy kun itselleni ne näkyy niin läppärillä kuin puhelimellakin. Tabletilla en ole tänään kokeillut. Yritän vaihtaa takaisin niin, että linkit tulevat oranssilla, kuten ennenkin!
   Salaatti (ja jauhelihakeitto) olivat (ovat) maistuvia! :)

   Poista
 3. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!