sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Tallinna 13.10.2016

Taas poikettiin Virossa.


Aamusuihku ja sitten SubWay'sta päivän patongit reissueväiksi. (Anonyymille tiedoksi: á 3,90 €) Matkasimme terminaaliin ratikoilla. (Anonyymille tiedoksi: päivän risteily á 7,50 €/ hlö)

Reissu siis yhteensä yksitoista euroa ja neljäkymmentä senttiä per nassu. Helppoa lähteä liikkeelle Helsingistä. Ei kallis?

Sää oli varsin harmaa, mutta onneksi sateeton ja tuuleton. Törmättiin laivassa ystävättäreeni, johon ollaan törmätty kerran aikaisemminkin samassa laivassa. Muuten laivalla oli varsin rauhaisaa. Ääh, siis tarkoitan, ettei paatti ollut tupattu täyteen.

Kävin ostamassa Tupolle ja itselleni "kävelyjuomat". Ystävätär liittyi seuraamme ja näki uusia paikkoja kanssamme.

Kävelimme tuttua reittiä Merimuseon läpi.

Veimme ystävättären marsipaanimuseoon.

Yläkerrassa, jossa saisi muokata itse marsipaania, oli lauma lapsia.

Me kiersimme vain alakerran museon ja ostin mukaan...

...ystävälle, joka kerää sammakoita, sammakon ja Pojanpojalle leijonan sekä hänen äidilleen pinkin elefantin. Toimitin sammakon ilahtuvalle frendille eilen. Muut varmaankin ensi viikolla.

Kierrettiin hetki vanhassa kaupungissa ja onnistuin tapaamaan siellä kokkina työskentelevän Rakkaan ystävättäreni!

Ostin aiemmin hankkimalleni ja jo Turkissa käyneelle laukulle "pikkusiskon". (Anonyymille tiedoksi: maksoi 26 euroa ja äitini maksoi sen)

Ostin 'Turkinreissukaverille' pyynnöstä kaksi Lavas-leipää, meille yhden, pari halpaa kynsilakkaa sekä pari halpaa juustoa. Ja Mammalle Geishaa.

Ja isälle sekä ex-vuokralaiselle valkoiset kukkaset, jotka pudotin Suomen aluevesillä kyynelten kera mereen. *I-K-Ä-V-Ä*

Olihan tuo taas yksi reissu. Ihan kiva. Anonyymille tiedoksi, että ensi viikolla mennään taas. Tällä kertaa Tuppo maksaa kaiken kun on kahden nuoremman tyttären syyslomareissu. Ja joo, TAAS Tallinnaan. Niiden likkojen kanssa.

Nyt on sunnuntai ja kivasti kutsuu 'bingo-huuto'. Ensin pitänee herättää Tuppo...

Mukavaa syyssunnuntaita!

4 kommenttia:

 1. Kommenttiystävällinenkö? Pikkuasioihin takertuva mielensäpahoittaja paremminkin.

  VastaaPoista
 2. Pääseepä tosiaan pikkurahalla Helsingistä Tallinnaan. Noin halvoista risteilyistä en ole kuullutkaan. Kiva kun käytätte mahdollisuutta hyväksenne. Minäkin käyttäisin varmasti jos asuisin Helsingissä. Ja niin, tuolla Marsipaanimuseossa on jossakin vaiheessa käytävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääsee kyllä. Helppo ajatella, että sama summa kuluu nopeasti huonompaankin. Seuraavalla reissulla ei tarvitse ostaa muuta kuin Mammalle 70-vuotislahja. Hmmm, kun vaan keksisi, että mitä...

   Poista

Kiitos kommentistasi!