perjantai 20. tammikuuta 2017

KierrätysLöytöjä

"Toisen roska on toisen aarre".


Olen todennut sen monien tapaan ennenkin, mutta aina se vaan pitää paikkansa. Minä kyllä kannatan mielelläni kierrätystä ja teen sitä omalta osaltani käyttämällä kirpputorien tarjontaa hyväkseni. En vaan voi olla ihmettelemättä joidenkin vaatteiden/tavaroiden kohdalla, kuinka niin käyttämättömät tuotteet ovat päätyneet kierrätykseen? Ei se minua haittaa, kyllä niistä moni minulle kelpaa.

Ehkä parhaimpana ja ihanimpana esittelen ensimmäisenä tuon takin. Näyttää siltä, että sitä on käytetty vain kerran-pari. Kahdeksalla taskulla varustettu hupullinen takki pitää tuulta ja sadetta. "Et tarvitse sadetakkia erikseen", siinä lukee. Ja varmasti tuo takki on lämmin! Maksoin siitä kymmenen euroa!

Paikallisen kirppisryhmän kautta (facebook) bongasin Adidaksen Suprstar'it, jollaisten perään olen pitkään haikaillut. Kerrankin osuin 'paikalle' ensimmäisenä ja sain ne ostettua.

Nuo ovat juuri sopivan kokoiset ja täysin ehjät. Kengät veroittivat lompakkoani saman kympin verran. Ainakin netin mukaan noiden kenkien hinta voi olla uutena jopa 120 euroa!?!

Tuli kierrettyä kolmella kirppiksellä kahden päivän aikana. Kävin ensin yksin yhdellä lähikirppiksellä, joka on "luottopaikka" hankkia edullisia korvakoruja. Niitä on siellä yhdessä pöydässä aina ja suurin osa niistä on ihan uusia. Hinnat pyörivät yhden ja kahden euron välillä. Eipähän harmita jos sen hintaisista korviksista sattuu toinen hukkumaan. Paitsi tietenkin jos kyseessä on Ne Aivan Ihanat...

Ostin samasta paikasta ja samasta pöydästä rihkamasormuksen, jonka 'kivi' vaihtaa koko ajan väriä. Sormus maksoi 0,40 euroa ja sopii (kuulemma) tyyliini. Toki se värjää sormea, mutta eihän sitä tarvitse koko ajan pitää.

Sitten tavattiin Tupon kanssa, käytiin kahvilla ja käveltiin vähän kauemmaksi yhdelle kivalle kirppikselle. Tuppo löysi sieltä pari keräilyjuttua, joista en osaa (kehtaa) selittää sen enempää. Mies on erittäin tyytyväinen löytöihinsä ja se riittää.

Itse löysin kuvan lentolaukun, joka vaati vain vähän puhdistamista. Oli kevyesti pölyyntynyt. Putsasin laukun ja poistin merkin päältä suojamuovin. Nyt sekin kiiltää kuin uudessa. Matkalla huomasin, että toinen rengas kinnaa. Puhdistuksen yhteydessä löysin renkaan vierestä laukun sisäpuolelta kumin palasen, joka oli ilmeisesti irronnut lyijykynän päästä. Veikkaan, ettei rengas jumita enää. Laukku maksoi viisi euroa.

Lempivärini oranssi on parin viime kesän aikana kääntynyt enemmän turkoosiin. Kuvan paita, ensi kesän lemppari, on intianpuuvillaa ja "pitsit" myös puuvillaa. Varmasti ei kutita. Ihanuus maksoi kolme euroa.
 
Ostin kaksi pussillista rannekoruja á kaksi euroa pussi.

Nämä kaksi massiivisempaa jätän itselleni.

Nuo kaksi laitan joskus jollekin mukaan synttäripakettiin.

Nämä kaksi päätyivät heti käyttöön sillä minulla sattui olemaan persikanvärinen neule päällä. Loput viisitoista rannerengasta pistän eteenpäin yhdessä pussissa edulliseen hintaan.

Seuraavana päivänä oli palattava Fida'n kirppikselle, koska kuvan pyörällinen kauppakassi jäi vaivaamaan mieltäni. Gooletin tuotteen ja näin, että halvimmillaan vastaava maksaa kaksitoista euroa. Tuokin kassi on ihan käyttämättömän näköinen ja kuntoinen. Maksoin siitä 6,50 euroa. Nyt ei tarvitse enää kantaa mehuja, maitoja ja perunoita Lidl'istä...

Tällä reissulla jaksoin sovittaa tarvitsemiani farkkuja. (Olen käyttänyt yksiä ja samoja farkkuleggingsejä jokapäiväisesti pari vuotta, ja nyt niihin tuli reikä!) Sovitin kahdeksat housut, joista kelpuutin neljät ehjät & sopivat itselleni. Maksoin niistä vähän yli kaksikymppiä yhteensä. Ne plus yhdet Tupon itselleen löytämät farkut kuivuvat jo pyykkitelineellä.

Lopuksi löytyi vielä äidille "tervetuloa lomalle Helsinkiin"-muki. Tuosta käyttämättömästä Kermansaven mukista taisin maksaa vähän liikaa, "mutta kun nimi".

Nyt pitäisi sitten alkaa poistamaan itselle tarpeettomia tavaroita ja vaatteita. Ehkä jopa muutamat kengät myös. ToDo-listalle siis. Saataville euroille on käyttökohde valmiina, mutta siitä ihan erikseen tarkemmin... :) 

Kierrätys ansaitsemaansa kunniaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!