lauantai 28. tammikuuta 2017

Neljän kaalin gratiini

Lupasin Marjatalle kertoa näistä kaaleista.


Kerroin aikaisemmin "kaalikvartetista", jonka sain. Hieman ihmettelin kukka- ja parsakaalin seurana olleita kahta muuta kaalia. Etiketistä selvisi, että toinen niistä oli lila kukkakaali ja toinen romanesco. Mikä ihmeen 'romanesco'?

Eräs blogituttava vihjaisi facebook'issa, että "tee kuin kukkakaaligratiini". Eilen illalla vihdoin kokeilin ja tein.

Pesin, pilkoin ja keitin kaalit suolalla maustetussa vedessä. Valutin vedet pois ja kaadoin kaalit voideltuun uunivuokaan.

Tein maitokastikkeen, jonka maustoin suolalla sekä valkopippurilla. Laitoin sekaan Emmental-juustoa.

Kippasin kastikkeen kaalien päälle...

...ja ripottelin pinnalle vielä samaa juustoraastetta.

VuokaRuoka (hih) oli 225-asteisessa uunissa noin kaksikymmentäviisi minuuttia.

Minun on nyt myönnettävä, etten osaa kertoa erikseen lilan kukkakaalin tai romanescon mausta. Meni kaikki kaalit sekaisin samaan kulhoon, mutta en havainnut mitään erityisesti poikkeavaa makua. Tavallaan harmi, etten saanut maistettua "uusia" kaaleja erikseen. Ehkäpä kokeilen joskus ensi kesänä "grillibileissä" tehdä dippilautasen, johon keitän kaikkia noita kaaleja erikseen.

Mutta hyvää tuli kyllä!

2 kommenttia:

  1. No niin! Varmasti olikin hyvää. Eikä niissä sitten taida isoja makueroja olla, sillä olisihan ne maistuneet valmiissakin ruoassa. Minusta erilaiset gratiinit ovat hyviä, helppoja ja nopeita ruokia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En huomannut suurempia eroja eli tuskin niissä on niitä juurikaan. Itse pidän myös gratiineista. Tuppo ei niinkään välitä, mutta syö jos laitan.

      Poista

Kiitos kommentistasi!