sunnuntai 16. huhtikuuta 2017

Vauvanpeitto

Suomi 100 v - teemalla.


Ystäväpariskunta (alunperin isänisä on tuttuni) sai pojan yli kaksi kuukautta etuajassa - aivan kuten minäkin kolmekymmentä vuotta sitten. Oma Poikani painoi tasan 1500 g ja tämä poika 1630 g. Viikkoja minulla oli 30+4 ja tuoreella äidillä 31+3. Huomattavin ero oli se, että äiti sekä vauva saivat (muistaakseni) kortisonipiikit, joilla vauvan keuhkot vahvistettiin valmiiksi. Omalla Pojalla niin ei ollut.

Tuo poika ei joutunut olemaan sairaalassa kuin kuukauden verran. Samaan aikaan tapasin tuoreen äidin moneen kertaan ja yritin antaa hänelle voimaa. Vauva pääsi kotiin ja kaikki hyvin. Nyt hän painaa jo kolme ja puoli kiloa.

"Suomi 100 v" - teemalla virkkasin vauvalle peiton ja toimitin sen tuoreelle isälle eilen.

Meillä ei syöty/syödä tänä pääsiäisenä lammasta eikä kanaa. Syötiin naudan sisäpaistia, Aurajuusto-kermaperunoita, béarnaise-kastiketta sekä rakuunaporkkanoita. Mämmiäkin on. Ja ne munat.

Ikävä kyllä ilmassa on riitaa. Kyllähän niitä erimielisyyksiä kuuluu joka suhteeseen, mutta aina ne harmittaa. Hitto. Taidan pukea ja kipaista hetkeksi pois taistelutantereelta. Helpottaa se tai ei. Nukkukoon Tuppo rauhassa.


Silti harmittaa.

4 kommenttia:

 1. Minuakin harmittaa teidän puolestanne nuo erimielisyydet. Toivottavasti löydätte yhteisymmärrykseen. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos myötätunnosta! Saatiin jo puhuttua asiat selviksi. Onneksi. Kaipa nuo puhdistavat erimielisyydet kuuluvat joka suhteeseen? Ensi viikolla vietetään 6-vuotispäivää...

   Poista
 2. Tsemppiä ja jaksamista!
  Välillä riitaa tai erimielisyyksiä väkisinkin on, kuuluu asiaan - mutta ei se missään nimessä kivaa ole!
  Toivottavasti asiat järjestyy parhain päin.
  Terkuin Mä vaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos 'Mä vaan'!
   Asiat puitu ja puhuttu. Yksi iso pointti lienee se, että kärsin vaihdevuosista enkä oikein itsekään ymmärrä näitä mielialojen vaihteluita. Kaikki hyvin kuitenkin!

   Poista

Kiitos kommentistasi!