perjantai 19. toukokuuta 2017

Sini-valkoisin siivin

Lähtöaamu koitti 07.05.2017.


Tavarat oli pakattu ja könysimme niiden kera TheBaariin. Otettiin lähtötuopit ja odotettiin, että baarimikko sai baarin tyhjäksi. Hypättiin hänen kyytiin ja käytiin mutka Jätkäsaaressa. Frendi kuskasi meidät kentälle eikä ottanut kyydistä maksua. (Toimme tuliaiseksi Real Madrid'in rantapyyhkeen)

Olimme valkenevassa aamussa ajoissa hiljaisella Helsinki-Vantaan lentokentällä. Kolmen aikaan kun lento lähti kuudelta.

Kävimme 24/7 - Alepassa ostamassa aamupalaa.

Söimme sämpylät ja kävimme vielä ulkona tupakalla.

Teimme lähtöselvityksen automaatilla ja saimme viimeiset vierekkäiset paikat. Minulle ikkunapaikka, niinkuin aina...

Ja niinkuin aina (paitsi paluulennolla) olimme siiven kohdalla. Tupon viereen istui (aika adhd-) poika, jonka vieressä käytävän toisella puolella istui veljensä, meidän edessä heidän vanhempansa, lähellä isovanhempansa ja koneen eri puolella juuri 30 vuotta täyttänyt siskonsa perheineen.

Lento meni kivuttomasti.

Vajaan neljän tunnin päästä alkoi näkyä kohdesaari, Kreeta.

Laskeuduttuamme Haniaan siirryimme bussiin ja sillä terminaaliin. Löysimme laukut, pääsimme tupakalle ja siirryimme bussiin etupenkkiin.

Joku "Jorgos" ajoi ammattimaisesti.

Bussimatka kesti tunnin verran ja ilmastointi pelasi.

Maisemat vaihtelivat merimaisemasta lumihuippuisiin vuoriin.

Sitten alkoi näkyä kohdekaupunki Rethymnon, jossa asuu reilut 55 000 asukasta plus turistit, joista suurin osa tuntui olevan venäläisiä.

Meidän hotelli oli kolmesta ensimmäinen ja vaikutti olevan sijainniltaan paras.

Meitä hyppäsi samalla bussista kaksi pariskuntaa. Siitä toisesta, nuorekkaasta eläkeläispariskunnasta, tuli kivaa lomaseuraa, mutta heistä lisää myöhemmin. 

Annoimme myöhemmin palautetta matkaoppaalle siitä, että meidät jätettiin keskelle risteystä emmekä tienneet mihin kolmesta rakennuksesta pitäisi mennä. Onneksi nainen respasta tuli avuksi ja kirjauduimme sisään.

INFO: Rethymnon on ensimmäistä kesää Detur'in kohde eikä siellä ole opasta paikalla. Ei ollut edes bussissa mukana. Infotilaisuus oli vasta keskiviikkona ja sekin pelkästään ruotsiksi. Miinus!

Jatkuu...

2 kommenttia:

 1. Sen verran kommentoin, että varmasti ikävää kun ei ollut suomenkielistä opasta. Mutta tämä on ollut selvää jo matkaa varatessa eli mielestäni sun postauksessa annetaan ymmärtää asiat vähän väärin. Jos varaat matkan missä on tuo etukäteen kerrottu, niin on matkatoimiston mustamaalausta jos valittaa siitä ilman että kerrotaan että asiasta on kerrottu.

  Toki aina pitää antaa kehitysehdotuksia/palauteta - muuten asiat ei muutu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu tiedossa oli. Mutta se, että info-tilaisuus (mentiin su ja tilaisuus oli ke) oli vain ruotsiksi, ei ollut tiedossa. Ymmärsin siitä silti tarpeeksi. Oppaalla ei vaan ollut ajankohtaisia tietoja markkinoista (joita ei ollut torstaina kuten annettiin ymmärtää) eikä tietoa siitä, että arkeologinen museo oli suljettu ja murto-osa esineistä oli siirretty kirkkoon, joka ei ollut lähelläkään museota. Aukioloajatkaan eivät täsmänneet oppaan tietojen kanssa.
   Mutta kiitos kommentoinnista! Yritän olla tarkempi kun jatkan lomakuvien purkamista..

   Poista

Kiitos kommentistasi!