tiistai 20. maaliskuuta 2018

Kevätpäiväntasaus

Aurinko paistaa.

 

Juttelin juuri pitkään äidin kanssa. Samalla naputtelin Norwegianin tarjouslennot 'auki' ja päätin, että jos vaan ehdin (Pitää olla rahaa tilillä. Nyt ei ole.) ostaa, niin lähden ensi kuun lopulla Rovaniemelle. Vielä löytyy lentoja 29,90€ per suunta. On niin iso ikävä.

"Löysin" tekemäni säärystimet ja sain ne jo myytyä.

En hemmetti soikoon ymmärrä äidin tilannetta!?! Palleatyräleikkaus oli lennosta muuttunut sappikivileikkaukseksi ja samalla sanotaan, että "ei leikata kun on enemmän haittaa kuin hyötyä".  Pitävät äitiä vielä osastolla ainakin huomiseen. Mitä sitten? Pistävät kipuineen yksin kotiin?

Olen niin "hengessä mukana", että sattuu. Olivat alkaneet omatoimisesti antamaan OxyNorm-lääkettä ja laittaneet kipulaastarin. Äiti oli nukahtanut seisaalleen ennen nukahtamislääkettä? Onneksi kertoi nyt kieltäytyneensä ottamasta sitä lääkettä.

Voimaton olo. Pitäisi alkaa pilkkomaan salaattia, ja samalla mietin auttaisiko lenkki ulkona olotilaan yhtään paremmin. OranssiPallon kanssa? En tiedä. Ahdistaa.

Palataan.

5 kommenttia:

 1. Eipä tosiaankaan mikään ihme, että sattuu. Ihan omituiselta kuulostaa kyllä äitisi tilanne. Ovathan nuo kaksi vaivaa nyt ihan erilaisia ja tuollainen kipulääke laastareista puhumattakaan on hirmuisen vahva. Sitäpaitsi laastarit saattavat aiheuttaa monenlaisia sivuvaikutuksia.
  Pitäisiköhän sun olla yhteydessä äitiäsi hoitaneeseen lääkäriin, jutella tilanteesta ja pyytää ihan vaikka kirjallinen lausunto tähänastisista toimenpiteistä ja tilanteesta yleensä. Minä sun sijassasi tekisin niin. Toivottavasti asiat alkavat selvitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Marjatta!
   Sain kopion hoitosuunnitelmasta ja siitä näkee, että leikkaus on peruttu.
   Gun lähti/lähtee sinne paikan päälle selvittämään tilannetta. En soittanut eilen ja siksi en tiedä kotiutettiinko äiti eilen.
   Soitan sinne kohta sillä nyt mulla olisi tilillä rahaa ostaa ne lenoliput...

   Poista
 2. Oikein hyvä, että lähtee, koska kyllä minusta tuollaisessa tilanteessa pitää olla mukana muitakin kuin vain potilas yksin. Ja toivottavasti sinäkin pääset lähtemään, koska tilanteen ja äidin näkeminen paikan päällä aina selkeyttää omia ajatuksia.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!