keskiviikko 25. huhtikuuta 2018

Bingoa & blogeja

Sataa.


Olin tosiaan sunnuntaina vetämässä bingon. Oli poikkeuksellisen niukasti pelaajia paikalla. Kone, joka arpoo pallot, on "museokapine" jostain 70-luvulta. Oikeiden rivien tarkistus tapahtuu manuaalisesti ja on hieman haastavaa sekä hidasta. Tällä kertaa melkein jokainen rivi voitettiin vähintään kahdella lapulla. Jokainen lappu piti tarkistaa erikseen ja voittaja arvottiin kortilla. Hidasta hommaa. Suoriuduin silti melkein normaalin kolmen tunnin aikana.

Kävin paluumatkalla kaupassa, kuten aioin. 'Osasin' sitten ostaa kahvia pannujauhatuksena, "koska se oli tarjouksessa" ja merkkikin oli entuudestaan minulle tuntematon. Yleensä kyllä katson, että ostan suodatinkahvia - nyt en. Saas nähdä, keitin siitä juuri pannullisen. Muistelen, että pannujauhatusta piti laittaa enemmän tai vähemmän? Laitoin enemmän, ja nyt maistamaan...

Ihan hyvää ja helposti juotavaa, onneksi. Oikeastaan aika pehmeän makuista. Ostin meinaan kaksi pakettia kerralla...

Tajusin eilen, että ennen minulla oli tapana poiketa useissa blogeissa lukemassa ja kommentoimassakin. Mihin se tapa katosi? Iso syy oli varmaan se, että monet silloiset kirjoittajat  lopettivat bloginsa pitämisen. Liekö monella syynä facebook'iin liittyminen, en tiedä.

Hanni on kirjoittanut viimeksi viime vuoden helmikuussa. Liskonaisen blogista löytyikin yllätys: hän on käynyt postaamassa viime kuun alussa! Edellinen käynti oli näemmä ollut syyskuussa -17. Susikairan akka on kirjoittanut viimeisimmän päivityksensä maaliskuussa 2015. Arjaanneli "voitti", sillä hänen viimeisimmästään on hieman yli viisi vuotta. 

Pahus, noita akkoja blogeineen on jopa ikävä vaikka kaikki neljä ovatkin fb-kavereitani. Ei se ole sama asia, niih.

Olen kyllä alkanut vierailemaan siinä blogissa, josta sain jämälankapatalappuvinkin (hui, mikä sanahirviö!). Sude oli blogissaan kommentoinut neljää seuraamaansa blogia. Kivasti, nätisti, kauniisti, kehuen ja arvostaen. 

Siellä olevan linkin kautta pomppasin yhteen niistä blogeista ja kuinka ollakaan - luin sitä blogia tästä vuodesta taaksepäin melkein vuoden 2015 alkuun saakka!?! Meinaan lukea kaiken ihan alkuun saakka eli vuoteen 2010. On siinä vielä kahlattavaa. Meinaan kommentoida ja kiittää mm. mielettömän kauniista kuvista, mutta vasta sitten kun olen kahlannut kaiken läpi.

Kuvien sinisen tölkkilapasen tilasi joku entuudestaan minulle tuntematon mies, joka lupasi soittaa viikonlopun aikana lapasen toimittamista varten. Jokerit-lapanen on tekeillä. Olen ollut hieman laiska sen tekemisen suhteen, mutta eipä sille mitään määräpäivää olekaan sovittu. Äidin yösukat päätin kutoa vasta perillä Rovaniemellä. Sinne lähtö on tasan viikon päästä.

Jännää miten nykyään kahvi aiheuttaa käsien tärinää. Ei se ennen tehnyt niin. Silloin, kun tapasimme Tupon kanssa, emme keittäneet kovin usein kahvia. Ehkä kerran-kaksi viikossa. Nykyään on harvinaisempaa, ettemme keittäisi pannullista. Joskus jopa kaksi kertaa samana päivänä.

Nyt kun sataa, niin on hyvä päivä kutomiselle. On kuitenkin pakko käydä kaupassa sillä jääkaappi ammottaa jälleen tyhjyyttään. Jotta en huijaisi, niin löytyy sieltä hilloja sun muuta, mutta ei niistä ruokaa saa tehtyä.

Onko teillä suunnitelmia vapuksi? Meillä ei. Lupauduin menemään taas bingohommiin sunnuntaina ja sehän ei vielä ole vappua. Ei ihan.

Iloista vapun odotusta!

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitti!
   Seuraava tänään valmis kunhan teen ruoan eka.. :)

   Poista
 2. Minäkin olin aika pitkään seuraillut paria noista mainitsemistasi blogeista, mutta nyt ne tosiaan ovat hiljentyneet. No, elämä menee eteenpäin ja muuttuu ja jokaisella on myös omat syynsä lopettaa blogin ylläpito. Toivottavasti sulla riittää innostusta kirjoitella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Marjatta!
   Onhan se tosiaan niin, että kukin kirjoittaa sen aikaa kun se itsellä kiinnostaa ja innostaa. Onneksi uusia lukukohteita löytyy helposti!
   Minähän en kirjoittamista lopeta. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!