perjantai 29. kesäkuuta 2018

Tänään piti...

..."hukkua" veteen.


Yöllä kyllä satoi hetken, mutta herättyämme paistoi aurinko ja paistaa edelleen. Ukkosta ennustavan näköiset tummat ja niiden päällä valkoiset pilvet kiertävät toistaiseksi ohi molemmin puolin. Tulisipa oikein kunnon ukkonen!

Olimme keskiviikkoiltana vaihteeksi ihan muualla katsomassa illan jalkapallomatsia. Paikka oli Tupon ystävän väliaikaiskämppä kävelymatkan päässä Pasilassa. Parvekkeelta oli näkymä valtavan kokoiseen leikkipuistoon, jossa näkyi jopa vesiallas.

Näkymää ihaili pitkään myös lokki naapuriparvekkeen kaiteella.

"Isännän" päivän suurin ilon ja riemun aihe oli se, että Saksa putosi MM-kisoista.

Osallistuin facebook'in kautta Viking Line'n kilpailuun, jossa voi voittaa kuuden tunnin mittaisen päiväristeilyn 2-4 hengelle. Voitin, mutta sitten kuulin jokaisen voittavan. Koitin samaa toisella sähköpostiosoitteella ja niinhän siinä kävi, että voitin taas.  Matkustajamaksu on neljä euroa henkilöltä.

Toisaalta, voisihan sitä jonain aurinkoisena päivänä keinua laineilla sen aikaa vaikka maihin sieltä ei pääse. Firma tietysti luottaa siihen, että matkustajat tuhlaavat laivalla rahojaan, mutta eihän se pakko ole. Ensi viikolla lähdemme Tupon kanssa hytilliselle 22h risteilylle, jolta pääsee aamutuimaan neljäksi tunniksi maihin. Emme osta lippuja aamubuffettiin vaan menemme jos heräämme ajoissa ja nälkäisinä. Sattuisipa sille päivälle mukava sää!

Testasin tänään vähän eri versiota kahvinkeitossa. Koska oli saanut peräti kolme pussia suklaan makuista aromatisoitua kahvia, Choco espressoa, niin sekoitin sitä tavalliseen kahviin. (EDIT. tarkistaessa huomasin, että yksi kolmesta pussista onkin erilainen.) Laitoin tavallista 5/7 ja suklaista 2/7 osaa. Ihan juotavaa tuli.

En ole kutonut 24.5. jälkeen silmukkaakaan, joten olisi kai aika palata harrastuksen pariin. Varsinkin, kun sain juuri tilauksen kahteen tölkkilapaseen. Nyt vaan langat ja puikot esiin. Kun tänään ei ole niin kuumakaan.  Ja aurinkokin meni pilveen. VIELÄ ei sada. Eikun sataapas.

EDIT. Puolikkaan tölkkilapasen sain aikaan ja myöhemmin tuli äkkilähtö vetämään karaokea TheBaariin. Ihan hyvin se meni.

Mieluisaa kuunvaihdetta kaikille teille!

2 kommenttia:

 1. Nyt olen ihan pikkuriikkisen kateellinen, että te etelän ihmiset voitte tuosta vain nousta laivaan ja tehdä risteilyjä. Täältä periferiasta (ja me ei sentään asuta Lapin perukoilla, vaan ihan keskellä valtakuntaa) kun lähtee Helsinkiin tai TUrkuun, pelkät matkat maksavat junalla tai lentäen (bussia en edes harkitse, kääk) niin paljon, että sillä summalla risteilisitte Tupon kanssa pari kuukautta edessuntakaisin. Joten tässä sulle kateellisen ihmisen risteilytehtävä: SYÖ SIELLÄ RISTEILYLLÄ MUNKIN PUOLESTA. Mielellään kakkuja, pliis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, Vanha rouva!
   Ymmärrän täysin! Olenhan itse viettänyt nuoruuteni Rovaniemellä ja silloin tuntui, että KAIKKI on niiiiin kaukana. Festarit (en ole ikinä ollut) ja sen semmoiset. Tällä hetkellä ajattelen noista risteilyistä "äitini sanoin", että pitää liikkua kun vielä voi. Onneksi Oulustakin ja jopa Rovaniemeltä lähtee nykyään suoria lentoja muille maille vierahille?
   Olen muuten matkannut muutaman kerran Onnibussilla Napapiirin tuntumaan ja harva matkaaminen on ollut miellyttävää. Yksi oli, kun pääsin yläetupenkkiin ja kudoin ison osan matkaa.
   Ei millään pahalla, mutta jätän ne herkkujen syönnit Tupolle... ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi!