tiistai 30. lokakuuta 2018

Ensilumi ja pizzaa

Eilen satoi ensilumi.


Tuo vaikkapa ihan itselle muistiin. Oli todella liukasta! Mammalla olisi ollut tänään käynti lääkärissä, mutta hän perui sen juuri tuon liukkauden vuoksi. Nyt on hurja puuskainen tuuli. Onneksi emme ole merellä!

Olen rakastunut! Nooh, siis sain kuvan veitsen äidiltä aikaa sitten, mutta otin sen käyttöön vasta eilen. Se on TODELLA terävä! En muista koska olisin saanut leikattua tomaateista niin ohuita siivuja. Sanoinkin Tupolle, että tuo veitsi on yksin minun käyttöön.

Tein eilen illalla pitkästä aikaa pellillisen pizzaa. Aloitin pilkkomalla valmiiksi punasipuleita, tomaattia, punaisen paprikan sekä mustia oliiveja. Sitten kävin noutamassa sovitusta paikasta sovittuun aikaan ja -hintaan FB:n kierrätysryhmästä varaamani tallentavan digibox'in. Vanha boxi on alkanut välillä kiukuttelemaan ja siksi tarrasin tuohon kymmenen euroa maksavaan laitteeseen. Toivottavasti se toimii sitten kun sitä tarvii!

Käytättekö te ananasta pizzassa? Käsittääkseni tuo jakaa mielipiteitä.

Olin saanut tuttavalta kaksi pakettia kuvan sinihomejuustosiivuja ja niistä tuo ajatus pizzasta lähti. Omasta mielestäni homejuusto kaipaa seurakseen ananaksen.

Tein oikein hyvin onnistuneen pohjan oikealla hiivalla ja annoin sen nousta puolisen tuntia. Tällä kertaa laitoin tomaattisosetta ketsupin sijaan.

Laitoin soseen sekä homejuustopaloja pohjan päälle. Tuppo sai jatkaa tästä ja täyttää pizzan tahtomallaan tavalla. Pizzassa on tekemääni paksua jauhelihakastiketta, jonka mies maustoi.

Olisin halunnut laittaa enemmän tavallista juustoa päälle, mutta Tuppo sai päättää. Hyvää tuli! Jäljellä on enää neljäsosa.

Pitäisi mennä tänään (tai menisin mieluummin huomenna) Mamman luo viemään tavaroita ja vaatteita parvekkeelta sekä vaatehuoneesta kellariin. Siellä en ole koskaan käynytkään, mutta nyt ne on kuulemma remontoitu putkiremontin yhteydessä.

 Lokakuun toiseksi viimeistä päivää!

12 kommenttia:

  1. On muuten taas todella vaalea tuo pizzan pinta. :D Kierrätysryhmästä uusi hella? Ei Tuppu uuden hankintaa saa ikinä aikaan.
    Eilinen keli oli... autossa on vielä kesärenkaat ja kotitie oli niin jäässä, että auto liukui vaan mäen alas. Ei auttanut jarrutus, eikä ratin kääntö. Onneksi ei tullut ketään jyrkässä mutkassa vastaan.
    Kotiin pääseminen oli sitten uusi juttu - mäki jäässä, just ja just sudin pihalle, huh huh. Huomenna jo lähelle +10, joten en vaihda (tai mieshän ne vaihtaa) kesärenkaita vielä!
    Pizzaan ananasta? Ehdottomasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaaleaa tai ei, mutta todella hyvää oli! Kiva, että joku muukin tykkää ananaksesta pizzassa.
      Oli joo hurjan liukasta! Kävellessä jouduin loikkaamaan hiljaisen kadun autokaistalle kun se oli vähemmän liukas kuin jalkakäytävä. Täällä näyttäisi olevan nyt yksi aste pakkasta, mutta tuulee kylmästi yli kymmenen metriä sekunnissa.
      Varovasti liikenteessä!

      Poista
    2. Niin ja vaikka pohja näyttää tosi vaalealta, niin se oli sopivan pehmeää ja hyvää. ;) Ehkä yksi parhaista tekemistäni.

      Poista
  2. Pizzapohjakin jakaa varmaan mielipiteitä. Mä tykkään rapeasta ja niin ohuesta, että hyvä kun ei läpi näy. :) Pannupizza ei uppoa juurikin pohjan takia ollenkaan. Teenkin pohjan aina ilman hiivaa, käytän siis leivinjauhetta. Eikä tarvi kohottaa, pääsee nopeammin syömään =). Ja ananasta, kyllä käy sekin, mutta mä käytän yleensä persikkaa. Lempitäytteet on aurajuusto, persikka, tonnikala ja ohut salami/pepperoni. Tarviskohan tehä tänään pizzaa...
    Terkuin Tiijja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti jakaa mielipiteitä, joita kienee yhtä paljon kuin erilaisia pizzapohjia. Mäkin teen vaidellen hiivalla, kuivahiivalla tai leivinjaauheella. Riippuu fiiliksestä ja siitä onko kiire syömään...
      Mä tykkään, että mukana on joku makea elementti ja kai toi ananas on kotona se tavallisin vaihtoehto. Persikkakin sopii kyllä.
      Teitkö Pizzaa?

      Poista
  3. Kiitti vaan, meillä on nyt pizza uunissa. :D Piti tehdä muusia ja lihapullia, mutta kun katoin tämän ensin, niin ei enää muu ruoka houkuttanut. No huomenna sitten lihapullia. :)

    VastaaPoista
  4. Mulle käy kaikki täytteet, kiitos. Ohut pohja, pliis. Ja mielellään todella tumman kuivat reunat. Ihanan näkistä pitsaa - onneksi söin just aamupalan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, kaikki. :)
      Mulle on tullut jo jonkin aikaa sitten inho herkkusieniä kohtaan. Siis pizzassa, kyllä mä muuten niitä syön. (Ulkomailla ehkä eri asia kun eivät ole säilykkeitä) Jotenkin ne vaan tuntuvat suussa niin niljakkailta. Ja valkosipuliahan en syö edelleenkään...

      Poista
    2. Pitää tunnustaa, etten mielelläni syö tonnikalaa. Sain yliannostuksen, kun olin aikoinani Neukkulassa töissä eikä siellä ollut ruokakaupoissa mitään. Työantaja tuotatti Suomesta kontillisen näkkileipää, hernesoppaa, lihasäilykkeitä ja tonnikalapurkkeja. Ja koffia, joka jäätyi kuljetuksen aikana. Ei se haitannut ;)

      Poista
  5. Täytteet olivat tosi mahtavat makuuni. Sinihomejuusto aah.
    Itse teen aina jauhelihan ilman kastiketta, mutta vihreää paprikaa ja auraa olla pitää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hannu! Sinihomejuusto ON aah!
      Tykkään tehdä jauhelihan paksuna kastikkeena, niin se ei ainakaan jää kuivaksi. Siis eihän se jää jos laittaa paljon juustoa.

      Poista

Kiitos kommentistasi!