perjantai 25. tammikuuta 2019

Laiva-aamiainen

Nautitaanko vähän aamupalaa?


Olen jo monta kertaa kertonut, mutta mainitsen saman vieläkin: emme osta meriaamiaisia etukäteen.

Netin kautta se olisi muistaakseni euron halvempi per syöjä. Koemme sen niin, että jos olemme ajoissa hereillä ja jos on nälkä, niin sitten menemme. (Tiedän toistavani itseäni..)

Jos taas olisimme maksaneet aamupalasta etukäteen, niin se tuntuisi vähän siltä, että "pakko mennä kun on maksettu". Jos vaikka huvittaisikin vain nukkua pitkään.

Tällä kertaa otin puuroakin ja se oli hyvää.

Tuppo kasaa aina lautaselleen myös pekonia ja lihapullia.

Minä en niistä niin välitä, mutta karjalanpiirakat ovat minulle herkkua. Taisin juoda kolme mukillista kahvia. Kai sitä oppii, kun niin usein noilla laivoilla käy, että osaa ottaa vain niitä ruokia mistä varmasti pitää. Nytkään lautaselleni ei jäänyt mitään.

EDIT. Hui kauhee, meinasi jäädä tämä jälkiruokakuva pois. Letut ja leivos olivat Tupon, pala vesimelonia minun.
Kävin keskiviikkona iltapäivällä yksin kahvilassa (kuva otettu yöllä) pelaamassa makeisbingoa. Istuin mukavan pariskunnan seuraan ja koin jotain mitä en ole ennen kokenut; 

a.) en ole koskaan tavannut henkilöä, joka pelkää voittavansa jotain ja kyselee koko ajan "joko tämä loppuu?" ja "eikö vieläkään?". Kyseessä oli pariskunnan nainen, joka sitten voittikin pussin Dumlea. Nainen punastui voimakkaasti, ja mies kävi noutamassa voiton.

b.) voitin ensimmäistä kertaa ikinä laivabingossa! Peräti kaksi kertaa ja sain valita makeispalkinnot. Ehkä turhamaista, mutta katsoin myöhemmin tax free'ssä, että yksi tuollainen rasia maksoi siellä melkein seitsemän euroa. Hyvä minä!

Minulla oli illalla vielä patonkia jäljellä. Tuppo ruokki itseään ostamillaan chili pähkinöillä sekä...

...joillain mini salamilla. Ja mukaan ostamillani Tuc-suolakekseillä.

Palaan laivalle vielä kerran täällä blogissa.

*    *    *

Nyt on perjantai. Ulkona on nelisen astetta pakkasta ja harmaata. Minun tarvitsee käydä iltapäivällä asioilla ja illalla menen taas laulattamaan. Muun aikaa taidan kutoa iltaa odotellessa.

Kivaa alkavaa tammikuun viimeistä viikonloppua!

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Tällä kertaa kannatti mennä! :)
   Kai me mennään vasta sitten kun on valoisampaa ja vähän lämpimämpää?

   Poista
  2. Ehkä huhtikuussa..? Katsellaan...

   Poista

Kiitos kommentistasi!