sunnuntai 27. tammikuuta 2019

Loppuosa ensimmäisestä merireissusta

Vielä vähän juttua laivalta...


Meinasin kirjoittaa, että 'lauantaina', kun kyse on risteilyn toisesta/keskimmäisestä päivästä, mutta sehän oli keskiviikko. Palattiin aamupalan jälkeen hyttiin. Tuppo otti ruokalevot ja minä kudoin sukkaa. Ja kävin siellä makeisbingossa.

Laivan lähtiessä Tukholmasta oli ruokaravintolan edessä hetken aikaa "piste", josta sai kuoharia lasillisen kahdella eurolla. Tarjolla olisi ollut myös (meidän mielestä) kallista lonkeroa. Ostimme kuoharit.

Laivalla oli yleisesti ottaen aika vähän porukkaa. Kourallinen eläkeläisiä ja muutama lapsiperhe. Joitain oletettavasti yksin matkustavia sekä me.

Räpsin ajankuluksi muutaman kuvan mukana olleesta OranssiPallosta.

Peliautomaatit ovat suljettuina Tukholman satamassa ollessa.

Otettiin jossain vaiheessa Tupon kanssa yksi erä kiekkopeliä. Tulikohan meille tasapeli? Jos ei, niin Tuppo voitti.

Paluumatkalla kiinnitimme huomiomme siihen, että on outoa, että Tax free menee kiinni hetkeä ennen kun Maarianhaminasta tulevat matkustajat nousevat laivaan. Outoa, ettei heillä ole mahdollisuutta mennä ostoksille ennen aamua.

Sain illalla sukat päättelyä vaille valmiiksi. Olisi minulla ollut parsinneula mukana, mutta teen homman vasta kotona. Taisi muuten olla ensimmäinen kerta, että tein molemmat sukat alusta loppuun yhden risteilyn aikana.

Lähdimme illalla hetkeksi katsomaan laivabändiä, Trip Collective'a.

Ihan ok seitsenhenkinen porukka, joiden setti oli tavanomainen Broud Mary'neen sun muineen.

Pakko jakaa tämä hassu kuva, jossa hyvä-ääninen laulajatar on kadottanut päänsä valoon.

Palattiin hyttiin, jossa minä nukahdin melko pian ja Tuppo jatkoi valvomista.

Aamulla kaivoin langat taas esiin ja aloin kutomaan 'jotain' Tupon nukkuessa. Ehkä lapasia.

Pakkasin repun valmiiksi ja lähdin käymään tupakalla. Ohitimme juuri lumisen Suomenlinnan.

Aamu oli aurinkoinen ja kaunis. Lähdin herättelemään Tuppoa.

Saavuimme Helsinkiin ja lähdimme ulos laivasta. KOSKAAN ei ole terminaalissa ollut niin paljon Tullin porukkaa ja poliiseja! Varmasti lähemmäs kolmekymmentä miestä ja naista eikä yhtään koiraa. Yksi tullimies pysäytti meidät ja kysyi millainen reissu meillä oli. Vastasimme, että "ihan perus". Sitten mies kysyi ostimmeko nuuskaa. Emme ostaneet. Ei muuta.

Mikähän täsmäisku se oli? Näin vain yhden miehen, joka oli napattu sivuun ja hänen matkatavaransa tutkittiin. Itselle tuli mieleen, että nyt on kai ollut puhetta nuuskan ostajista ja että porukat tuovat sitä yli sallitun rajan. Luulisi, että sitä tuotaisiin ennemmin Pohjois-Suomen rajojen yli autoilla. Mutta että noin paljon tulliporukkaa, kun laivalla oli niin vähän matkustajia?

Me raahauduimme reppuinemme parilla ratikalla kotiin. Taas on yksi risteily koettuna ja muistona. Nyt pysytään mantereella mitä nyt minä lennän sinne Rovaniemelle vajaan reilun viikon päästä. (En edelleenkään ole saanut äidin uutta puhelinnumeroa)

*    *    *

Eilinen karaoke meni ihan ok. "Varsinainen karaokenvetäjä" palasi Espanjasta, jossa oli jonkin aikaa töissä. Hän saapui hautajaisiin, mutta kuten Ystäväni TK:n mies jo ehti arvailla, niin nainen ei palaa enää takaisin ulkomaille. Ei viihtynyt siellä. Saas nähdä, pelkään oman pyllyni puolesta, että menetän nämä hommat hänelle. En todellakaan haluaisi. En sitäkään, että vain tuuraisin joskus.

No, tänään on tuttuun tapaan illalla bingo, jonka minä vedän. Ehkä asiat selviävät jo tänään, suuntaan tai toiseen. Tänään bingossa on tarjolla omistajattaren tekemiä leipiä. Ainakin aurinko paistaa (-16 astetta) - jospa se houkuttelisi porukkaa liikkeelle ja pelaamaan. Toivon niin.

Vainojen uhrien muistopäivää!

2 kommenttia:

 1. ARvaas, milloin meillä on hääpäivä? No tänään, kun on vainojen uhrien muistopäivä. Kyseenalaista Vanhan herran huumoria???

  Oliko laivalla joku kummitus matkustana? Näkyy nimittäin 5. kuvassa alhaaltapäin laskettuna. HUom. Huumori kukkiin arveluttavasti, sillä kohta on lähtö edessä. JIHUU!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa hääpäivää ja PALJON ONNEA molemmille!!! <3
   Joo, oli kummitus jos minut sellaiseksi lasketaan, heh. ;)
   Lähtö lähenee...MAHTAVAA REISSUA!

   Poista

Kiitos kommentistasi!