perjantai 25. tammikuuta 2019

Solmu langassa ja pölyä hytissä

Saanko vähän marmattaa?


Kuten jo kerroin, niin meille osui remontoimaton hytti.

Käytävälle vievän oven kynnyspieli oli todella pölyinen.

Kokolattiamatto oli likainen ja tunkkainen.

Nenäni oli tukossa koko reissun.

Vessan oven kynnyksellä matto oli rikki ja ehkä jopa hieman homeessa.

Hiustenkuivaaja ei toiminut ollenkaan.

Mukaan ottamassani langassa tuli vastaan solmukohta. Katsokaa nyt: ensin harmaa-valkoista lankaa ja perään tummanpunaista.

Leikkasin solmukohdan pois, jotta saan (sain) kohdistettua värit paria kutoessa.

Kyllä minä ymmärrän, että laivasiivoojilla on tiukka aikataulu ja kova kiire. Ja tiedän, että laivalla on mahdollisuus valita allergiahytti. Marraskuun risteilyllä meillä oli vastaava hytti kuin nyt, mutta koska se oli remontoitu, ei siellä ollut kokolattiamattoa.

Eikä nuo mainitsemani asiat haitanneet reissuamme. Kysehän oli vain kahdesta yöstä. Oli puhtaat lakanat, lämmin hytti ja oma rauha. Ja parasta seuraa. 💖

Mukavaa perjantaiaamua!

2 kommenttia:

 1. Yritysjohdosta ne pölyt on kiinni. Yritysjohto antaa siivoojalle 5 minuuttia (jos sitäkään) per hytti, joten jälki ei voi kummoista olla. Valitin kerran yhden hesalaisen viiden tähden hotellin siivouksesta, sillä löysin sängyn alta edellisen asiakkaan lentolipun ja kylppärin ammeen alta pilkottavat alkkarit. Hotellinjohtaja kutsui minut puhutteluun ja kehtasi väittää minun olevan ilkeämielinen heidän yritystään kohtaan. Sen sijaan kerrossiivojien esimies ymmärsi pointtini ja pahoitteli, mutta sanoi samaan hengenvetoon, ettei huonetta kohden ole kuin 4 minuuttia siivousaikaa, joten siivoojat tekevät minkä pystyvät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noinhan se menee, ikävä kyllä.
   Olin 80-luvun puolivälissä jonkun aikaa hotelli- ja ravintolakoulussa kerroshoitajakurssilla ja jo silloin siellä tajusi miten rankkaa se työ on. Ei pelkästään fyysisesti vaan juuri siksikin, että kaikki kellotetaan minuuttiaikataululla. Hommaa on paljon ja aikaa todella vähän. Ei ihme, että laivoilla ei näe juurikaan kantasuomalaisia siivoojia...

   Poista

Kiitos kommentistasi!