tiistai 21. toukokuuta 2019

Kesä?

Mikä tekee Sinun kesän?


Melko varmasti meillä kaikilla on ne lapsuusmuistot kesistä. Itselläni niihin liittyy Vauxhall Viva (josta ei löytynyt edes kuvaa Googlesta?), jonka takapenkillä minulla oli patja, peitto ja tyyny. Ahkerasti sieltä takapenkiltä vilkuttelin motoristeille samalla kun laulettiin vanhempieni kanssa maakuntalauluja. 

Sain taukopaikoilla joskus jopa limpskaa (omenalimu oli parasta!). Matkayöt vietettiin leirintäalueilla teltassa ilmapatjoilla ja makuupusseissa. Eniten mieleeni jääneet ovat Ähtäri (eläintarhan sudet ulvoivat ja oli ukkonen) ja Koljonvirta (karannut sähköpaimeneen kiinni jäänyt hevonen, jonka sain kiinni).

Siis me matkasimme vanhempieni kanssa kesäisin Rovaniemeltä Orimattilaan mummolaan äidinäidin luo. Sieltä on paljon muistoja. Mummo eli melkein 101-vuotiaaksi.

Olipa siinä karjalaisnainen!!! Ei lähtenyt yksiinkään (kissan-)ristiäisiin ilman, että paistoi alakerran leivinuunissa sen kaksi sataa karjalanpiirakkaa mukaan viemisiksi. Omasta hyötypuutarhasta sai niin perunat, mansikat, omenat, viinimarjat kuin karviaisetkin. Vadelmat ja raparperit, ja kaikki. *Pusu sinne pilven reunalle* 💓

Kesiin kuului mekot, sandaalit ja polkupyöräily. Uiminen, joka ei ollut Rovaniemellä kylmästi virtaavassa Kemijoessa sama kuin lomareissuilla tavatuissa järvissä. Uimarengas.

Ja jäätelö. Tottakai jäätelö! Uudet perunat ja ne mummon karjalanpiirakat. Mansikkakakku.

Mitä Sinä muistat lapsuuden kesistä?

4 kommenttia:

 1. Missä välissä siä olet käynyt ottamassa mun pihassa kukkakuvia??! Nuo kaikki kukkivat siellä ja omena-, kirsikka- ja luumupuutkin ovat avanneet nuppujaan. Taas alkaa olla yksi kesän kauneimmista ajoista.
  Minun lapsuusmuistoihini liittyvät myös vanhempien kanssa ajelu ja telttailu, äidin siskojen pientiloilla lehmien, hevosten, vasikoiden ja kissojen silittely ja kanojen ruokkiminen. Muistot ja tuoksut säilyvät mielessä loppuelämän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai että. Ihanaa! Mullapa on just sulle tulossa kuvia ja kerrottavaa...toki muillekin jaan.

   Poista
 2. MInun lapsuuskesiini liittyy uiminen järvessä, leikkiminen pitkin peltoja ja metsiä, kukkien kastelu ja hernenpalkojen kerääminen apposia varten. Ja kesäkanit!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!