tiistai 20. elokuuta 2019

SipuliAsiaa

Sain kaksi valkoista sipulia.


En muista ostaneeni koskaan sellaisia. En käyttäneenikään.

Nyt on siis punasipulia, jota käytän salaateissa. Keltasipulia käytän kastikkeissa ja monessa muussa. Kesäsipuleista otin jo varsia talteen pakkaseen.

Veikkaan, että nuo päätyvät purjosipulin kanssa keittoon. Tai sitten suolaiseen piirakkaan. Salottisipuli (jota nyt ei ole) on hyvää salaateissa ja valkosipuliahan en käytä ollenkaan.


Googletin valkoisen sipulin ja mitä "tietoa" sain? Ai että nauratti nuo tekstit niin paljon, että on pakko jakaa ne täällä. "Valkoinen sipuli on kaksivuotinen kasvihyvin muodostettu lamppu." 😂

Tässä linkki ko. sivulle. Eipä varmaan ole kääntäjällä osuutta asiaan? Oikeasti luin tuota ääneen Tupolle ja nauroin. Jos naurua kaipaatte, niin käykääpä lukemassa. "Kasvien vihreät höyhenet sisältävät valtavan määrän C-vitamiinia ja karoteenia", "Hikoilla, paiseet ja kiehuvat", "Mutta astiat ovat aromaattisempia"?

MUTTA miten te käytätte eri sipuleita? 


Lisää googlettamalla löytyi asiallinen sivu kertomaan eri versioista sekä niiden käytöstä. Itsehän en, kuten tiedätte, MUKA syö ollenkaan valkosipulia, mutta Vanhan rouvan valkosipulikurkut olivat HYVIÄ!

Siedän nykyään valkosipulia JOS sitä on vain vähän. En ymmärrä ruokia, jotka maistuvat vain ja ainoastaan siltä.

Googletin vielä kerran sipulin ja hui kuinka monta lajiketta löytyykään!? 😵

Niitä valkoisia sipuleita en ole vielä ottanut käyttöön. Ei ne täällä Omassa Kotona mukana olekaan...

Huomenta!

2 kommenttia:

 1. Valkosipulikurkkuihin laitan muutaman kuoritun kynnen mukaan muiden normimausteiden lisäksi. Valkkari antaa aavistuksen makua, muttei hyökkää päälle. Punasipulia käytän salaatteihin (KUKA opetti?) ja keltasipulia kaikkeen ruoanlaittoon. Ruoho- ja varsisipulit ovat pakkasessa pilputtuna ja niitä kouraisen soppiin talven mittaan. Salottisipulia en ole käyttänyt enkä osaa syödä hillosipuleitakaan. Onpas sipuleita paljon, kun oeikein rupeaa tutkimaan. Minun siskoni ei muuten syö sipulia missään muodossa. Ei ole ikinä syönyt. Arvaas vaan, onko se hankala ruokittava?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No varmasti on!
   Valkosipuli ei todellakaan hyökännyt niissä kurkuissasi. Mä tykkään hillosipuleista, joita ei ole tullut ostettua aikoihin. Ja kyllä, sipuleita löytyy yllättävän montaa plaatua.

   Poista

Kiitos kommentistasi!