lauantai 26. lokakuuta 2019

Pääroolissa lohifiee

Olin vähän kahden vaiheilla...


Kirjoitin alun jo aikaisemmin ja äsken deletoin sen. Päätin nyt sittenkin kertoa (taas?) rehellisesti, että saan ruoka-apua kerran kahdessa kuukaudessa. Niissä saamissani tuotteissa on yleensä ollut pääsääntöisesti viimeinen myyntipäivä "eilen", joten niistä on kiire valmistaa "jotain", jotta ne tuotteet tulee hyödynnettyä.

Aloitin kokkailun itse jo aikaisemmin viikolla käyttämällä saamiani jääsalaatteja.

Pilkoin sekaan keltaista paprikaa. Niitä sain useamman.

Mukaan laitoin viinirypäleitä.

Nämä jäivät jääkaappiin odottamaan ja pyysin Tuppoa ottamaan eilen mukaan Omasta Kotoani punasipulin sekä fetaa.

Pilkoin yöllä sipulin salaatin sekaan.

Ja laitoin ne fetat.

Sain myös vähän niinkuin ylimääräisenä ison palan lohta. Olin jo lähtemässä paikalta, kun siihen saapui 'työtään tekevä mieshenkilö', joka kysyi syönkö kalaa ja antoi ison palan lohifileetä. Itse kävin ostamassa tuon kolmen pippurin tuorejuuston kalaa varten.

Sain myös pussillisen valkokaalia, josta syntyy porkkanoiden sekä majoneesin kera coleslaw'ia. Haittaako se, jos ei ole laittaa kermaviiliä? Teen sen tänään.

"Tässä kohtaa Stansta pukee ja liikahtaa... Ja jatkaa  kilometrin päästä. 😋", kirjoitin viikolla eikä se mennyt noin. Liikuin kyllä, mutta en ottanut ruokia mukaan, kuten aioin.

Olimme siis eilen luonani, kun sain puhelun ja pyynnön mennä tuuraamaan karaokeen. Ystävätär oli flunssan kourissa. Yhtään ei olisi huvittanut, mutta kuten äitini sanoo, niin "aina se työnteko ei huvita, mentävä on silti" ja niin tein. Pakkasin Tupon reppuun porkkanat, tomaatit, sitruunan ja punasipulin, ja mies lähti tänne kotiinsa. Minä kävin suihkussa ja menin TheBaariin.


Kerrankin nuo nykyaikaiset laitteet lähtivät käyntiin mukisematta. Ei ole enää vipuja eikä vikstaakeja saati soitettavia levyjä vaan kaikki toimii tableteilla. Porukkaa oli aika vähän, mutta lauluihin ei tullut yhtään ns. kuollutta hetkeä. Illan "tuplat" olivat Paperitähdet sekä Kotkan poikii ilman siipii. Marjatalle terveisiä! 😁

Illan viisi tuntia sujui yllättävänkin jouhevasti. Tuppo oli sillä aikaa 'musisoinut' lohen parissa. Mammalta saamani Kermansaven kalavuoka oli käytössä ensimmäistä kertaa. Viritelmässä oli kuulemma mukana ainakin sitruunaa, sitruunapippuria ja tuoretta basilikaa pippurituorejuuston lisäksi. Hyvää!

EHKÄ mies saa vielä kipinän kokkaamiseen? Visuaalisuutta ainakin löytyy!

Salaattia, salaattikastiketta sekä lohta. Hyvä oli Stanstan palata ravintolamaailmasta syömään!

Saas nähdä tänään... Kynsiä en ole vieläKÄÄN käynyt huollattamassa. Sen ja ne virastohommat (kertaa viisi) hoidan maanantaina. (Eikun hoidin niistä kolme kännykällä luultavasti onnistuneesti juuri nyt heti!!!) Minulla on vahva epäilys, että saatan joutua karaokeen tänäänkin. Rahaahan se tietää. Ja huomenna on tietysti bingo.

Jatkoin eilen pitkän säärystimen kutomista ja tein virheen. Nyt mietin purkaako se virhekohta vai ei. Täällä on ne jämälangat virkkaamista vailla, mutta koska Tuppo nukkuu, niin en tohdi valaista asuntoa. Lähtisinkö ostamaan perunoita ja kuohukermaa tehdäkseni lopusta lohesta kermaisen keiton sekä samalla ostamaan sitä kermaviiliä kaalia ja porkkanoita varten? Ulkona sataa TAAS.

Lopuksi kysymys: kyllähän sipulit säilyy, mutta mihin näitä saisi "tuhlattua" kerralla paljon? Ei sipulikeittoon. 

Sataa sataa, mutta tuntuu, että on vaikea olla paikoillaan. Siispä kastumista uhmaten kauppaan.

Mihin Sinä nuo sipulit käyttäisit?


Ps. Muistakaahan osallistua arvontaan! 😏

4 kommenttia:

  1. Jos ei sipulikeitto niin miten sipulipiirakka. Itse en ole koskaan tosin tehnyt.
    Omaa kokemusta on sipulilisäkkeen valmistamisesta, joka menee näin kattilaan kunnon loraus öljyä lisätään joukkoon reilusti sipuliviipaleita (kokonaisista kuorituista sipuleista leikattuja), kun sipulit alkavat pehmetä mukaan reilusti paprikaa (sitä maustetta, ei tuoretta) ja suolaa. Kuullotellaan aikansa kunnes sipulit ovat täysin kypsiä. Ei kuitenkaan saa ruskistaa. Näitä mätetään jauhelihapihvinpäälle syöjän maun mukaan ja kruunataa vielä paistetulla ananasviipaleella. Voisi varmaan pakastaakkin, meillä ei kuitenkaan jää koskaa yli niin paljon että olisi tullut kokeiltua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. KIITOS vinkistä! Tuosta tulikin mieleen, että kun on sipulin lisäksi tomaattia, paprikaa ja chiliä, niin niitä voisi kuullotella ja laittaa pakkaseen myöhempää käyttöä varten.

      Poista
  2. Tuo Megin haudutettu sipulilisäke on ihanaa - varsinkin jauhelihapihvin kanssa. Ja tässä olisi sinulle makean suolaisen sipulipiirakan ohje:

    Pohja: Myllyn paras Pyöreä piirakkapohja suolaiseen leivontaan on ihan must!

    Täyte: 800 g sipulia, 1 dl ruohosipulia, 0,5 tl suolaa, 1 tl sokeria, mustapippuria, 1 prk ranskankermaa, 2 munaa, 0,5 dl vehnäjauhoja, 0,5 tl kuivattua timjamia

    Kuori ja viipaloi sipulit ohuiksi viipaleiksi. Kuullota sipuliviipaleet öljytilkassa. Älä ruskista! Mausta täyte suolalla, sokerilla sekä muutamalla kierroksella mustapippuria. Jäähdytä. Sekoita täytteen muuta ainekset keskenään. Sulata ja painele taikinapohja pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Tasoita vuokaan sipulimössö sekä munaseos. Paista 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla n. 30 min.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Vanha rouva!
      Jospa poikkeisin bingon jälkeen kaupassa ostamassa piirakkapohjan, munat ja ranskankerman...Timjamin joudun ehkä korvaamaan jollain muulla. Sopisi varmaan sadepäivän herkuksi.

      Poista

Kiitos kommentistasi!