tiistai 29. lokakuuta 2019

Tuppo kokkasi

Eilen satoi lunta.


Illalla viiden-kuuden aikoihin satoi isoja kauniita lumihutaleita. Eihän ne maahan jääneet vaan muuttuivat kengät kastelevaksi vedeksi. Nätiltä näyttivät kuitenkin. On aika laittaa eniten käyttämäni kengät talviteloille sillä niissä kastuu varpaat. Onneksi omistan kumisaappaat sekä ne äidin ostamat maiharit, jotka hylkivät vettä.

Istuin illalla sohvalla kutomassa sukkaa, kun Tuppo kokkasi. Keitettyjen perunoiden lisäksi mies loihti kastiketta, jossa oli mukana kaurakerman lisäksi viimeinen jauhelihapihvi, lenkkimakkaraa sekä kinkkua. Ja kaksi pientä sipulia.

Olen tainnut ennenkin mainita, että mies tykkää kasata lautaset kivan visuaalisesti. Tomaatin, kurkun sekä paprikan lisäksi lautasella oli loput coleslowista sekä tekemääni salaattia. HYVÄÄ oli, kiitos!

Sain yhden virkkuun valmiiksi, mutta esittelen sen myöhemmin. Huomasin virkkaamisen kipeyttävän niskan ja hartiat toisin kuin kutoessa. Virkkuun valmistuttua jouduin tosiasian eteen: minulla ei ollut YHTÄÄN lankaa täällä Tupon luona!? Onneksi sain bingon jälkeen pelaavalta pariskunnalta kyydin Omaan Kotiin, josta kävin noutamassa kohtuullisesti kaksi täyttä ja kolme vajaata kerää lankaa. Niistä riittää kolmiin sukkiin.

Tupon keskimmäinen tytär on järjestänyt tänään jotain iskäänsä ajatellen, jotta he tutustuisivat tyttären poikaystävän kanssa. Mies ei pidä yllätyksistä, joten mahtaa häntä jännittää. 😅

Lokakuun viimeistä tiistaita!

4 kommenttia:

 1. Mies ei pidä yllätyksistä? Kuka mies muka niistä pitää? Vanha herra kammoaa jo pelkästään sitä, jos panen pöytään sille erivärisen mukin =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, olet taas niin oikeassa! Ja voin kertoa, että Tupon pelko osui oikeaan...

   Poista
 2. Virkkaaminen on oikeasti paljon rankempaa hommaa! Käy heti käsiin ja hartioihin. Vai liikkuisko eri lihakset? Ne neuloessa käyttämättömät ;D
  Monitoimilautaset on vetävän näköisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuli huomattua! Tai siis oman 'hankaluutensa' virkkaamiseen toi tällä kertaa langanpätkien säätäminen. Kudoin eilen sukat eikä se homma tuntunut kuin lopussa ranteissa. Tänään jatkuu...

   Poista

Kiitos kommentistasi!